Skip to content

Heren wedstrijden 17 Maart

Op zaterdag 17 maart hadden de heren van KEV hun tweede plaatsingswedstrijd van dit seizoen in Enschede. Het ging hier om plaatsing voor de duodistrictsfinale op 14 April in Putten. Op deze wedstrijd ging het erom om in de meerkamp hoog te scoren. Dat betekent dat de scores van alle zes de toestellen, vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok, bij elkaar worden opgeteld en dit de einduitslag geeft. In de eerste ronde waren Milan en Tycho aan de beurt. Beide jongens turnden goed, maar kwamen helaas niet in de buurt van het podium. In deze categorie in de 4e divisie doen heel veel jongens mee. Milan eindigde uiteindelijk als 17e en Tycho als 29e. 

In de tweede wedstrijd deden Jelle, Bram en Daan mee. Zij maakten alledrie een paar kleine foutjes maar deden verdienstelijk mee in het veld van 28 deelnemers. Jelle kon door een blessure aan zijn knie geen sprong laten zien, waardoor hij in het klassement niet meedeed. Bram wist 16e te worden en Daan deed het nog iets beter met een 11e plaats in de einduitslag.  

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Ian, Mees en Floris. Voor hen is dit het eerste jaar in de keuzeoefenstof. Hierbij moeten zij, gebonden aan enkele regels, hun eigen oefeningen maken vanuit een keuzetabel met verschillende elementen. Alledrie de jongens turnden op 5 van de 6 toestellen hele goede oefeningen alleen op de rekstok gingen ze allemaal een beetje de mist in. Desalniettemin deden ze het stuk voor stuk beter dan de eerste plaatsingswedstrijd. In een veld van 12 turners wisten Ian 7e, Floris 6e en Mees 2e te worden.

In de vierde en laatste wedstrijd  presteerden Thomas en Jelmer wisselend. Thomas had niet helemaal zijn dag en viel bij verschillende toestellen. Hierdoor eindigde hij achterin het veld op een 7e plaats. Bij Jelmer ging het een stuk beter dan op de eerste plaatsingswedstrijd. Helaas maakte hij een  fout op voltige, waardoor hij op een 5e plaats strande. Toch kan er worden gesproken over een geslaagde dag voor de heren van KEV! Mees heeft zich met een medaille direct geplaatst voor de Duodistrictsfinales, waar de rest  van de jongens nog even moet afwachten of zij hier ook mogen turnen op 14 april.