Skip to content

Herenselectie met 6 jongens op de Duodistrictskampioenschappen te Lemmer.

Op zaterdag 13 mei mochten 6 jongens van de jongensselectie van KEV Vriezenveen uitkomen op de duodistrictsfinale in Lemmer. Voor deze wedstrijd heeft maar een klein deel van de turners in de 4e en 5e divisie van noord en oost Nederland zich kunnen plaatsen waaronder 7 jongens van KEV. Helaas kon Leon in de middagwedstrijd niet meedoen vanwege een enkelblessure die hij onlangs heeft opgelopen.

In de ochtend turnden 4 jongens van KEV in de categorie pupillen 4e divisie. Na een wedstrijd waarin alle 4 de jongens wat foutjes maakten, kwam Tristan op een hele knappe 4e plek uit op een fractie van de nummer 3. Mees 18e Ezra 23e en Floris 24e maakten iets teveel foutjes om bovenin mee te doen. Voor Mees Tristan en Floris was dit hun laatste jaar in deze leeftijdsklasse. Volgend jaar schuiven zij door naar de categorie jeugd en mogen ze binnen de gestelde eisen hun eigen oefeningen samenstellen op de 6 herentoestellen. Dit wordt een uitdagend en lastig jaar waarin veel zal moeten worden geleerd. Ezra is nog een jaar jonger en mag volgend jaar gaan proberen mee te strijden voor een medaille in dit niveau.

In de middag waren Thijmen en Thomas aan de beurt. Zij maakten allebei wel een paar foutjes, maar lieten ook zien dat ze de laatste weken veel progressie hebben geboekt en hierdoor meerdere nieuwe elementen konden uitvoeren.
Thomas maakte vooral op ringen een paar foutjes waar Thijmen op voltige een lastige wedstrijd had.
Uiteindelijk werd Thomas 8e en Thijmen 4e.
Voor bijna alle jongens van de herenselectie zit het wedstrijdseizoen er nu op en kunnen ze zich gaan storten op de uitvoering op 7 en 8 juli in de Stamper in Vriezenveen.
Thomas heeft nog wel een wedstrijd. Hij heeft zich knap geplaatst voor het NK 4e divisie in Amsterdam aanstaande 20 mei. Leon heeft zich hier ook voor geplaatst, maar kan helaas vanwege zijn blessure ook volgende week nog niet een volledige wedstrijd turnen.