Skip to content

Instappers van K.E.V Vriezenveen goed gepresteerd 2e divisie turnen.

Op zaterdag 3 december werden de plaatsings wedstrijden 2e divisie turnen dames gehouden in Hardenberg. Tamar van Losser en Noa Exel komen als enige van K.E.V uit op dit niveau.

Voor de dames is dit hun eerste grote wedstrijd in de categorie Instap. Dit was extra spannend voor de dames. Ze hadden deze wedstrijd 22 tegenstanders.

Tamar en Noa begonnen de wedstrijd op het onderdeel rekstok. Beide dames lieten ondanks dat dit een nieuw onderdeel is een keurige oefening zien. Tamar scoorde op dit onderdeel 9.050 punten en Noa 8.700 punten.

Het volgende onderdeel was balk. Hier waren beide dames wel een beetje zenuwachtig voor. Ze moesten op dit onderdeel een paar nieuwe elementen turnen. Noa liet hier een hele nette en strakke oefening zien en kreeg dan ook mooie punten van de jury, namelijk 12.450. Tamar ging er ook helemaal voor en heeft ook een keurige oefening geturnt. Ondanks een val heeft ze 10.200 punten van de jury gekregen.

Het derde onderdeel was vloer. Hier moesten de dames voor het eerst een oefening op muziek turnen. Deze oefening is een voorgeschreven oefening die op de juise manier en precies op de muziek geturnt moet worden. Extra spannend maar ze hebben het heel netjes gedaan. Tamer kreeg 11.400 punten en Noa haar punten waren 12.700.

Het laaste onderdeel was sprong. Op dit onderdeel moesten de dames twee verschillende sprongen laten zien. Namelijk een ‘overslag’ over de pegasus en een salto op de plankoline (trampoline-springplank). Beide dames hebben keurig gesprongen en zelfs de sprong op de pegasus helemaal tot stilstand. Noa heeft op dit onderdeel met een puntentotaal van 13.350 de hoogste score behaald van alle 23 dames. Tamar had met haar mooie sprongen een puntentotaal van 12.850.

Tamar en Noa mogen allebei zeer trots zijn op hun goede prestatie deze dag op dit hoge niveau. Tamar behaalde een 16e plaats met een eindscore van 43.500 en Noa een mooie 6e plaats met een puntentotaal van 47.200.

De tweede plaatsingswedstrijd is op 21 januari 2017.

foto-voor-de-site