Skip to content

Jazzdansgroepen knallen op Dance2Demo in Emmen!

Afgelopen zaterdag deden verschillende jazzdansgroepen van KEV Vriezenveen mee aan de 3-dubbele Dance2Demo in Emmen. De dansers lieten tijdens deze demonstratiedag mooie dansen zien op uiteenlopende muzieknummers. De uitvoering en presentatie van de dansen was top en dus werd er zaterdag, zoals de jazzers het vaak zelf noemen, “geknald” met de optredens.

Dance2Demo’s worden regionaal georganiseerd door de KNGU en alle leden, zoals de KEV-ers, kunnen hier aan meedoen. De dag bestond uit drie programma’s van ongeveer 25 nummers waarin veel groepen hun dansen lieten zien. De dansers kwamen overal vandaan, zoals uit Hoogeveen, Putten, Klazienaveen, Dalfen en natuurlijk uit Vriezenveen.

De selectie t/m 9 en de selectie t/m 13 mochten mochten als eerste beginnen in het middagprogramma, waarbij de selectie t/m 9 als eerste heeft opgetreden met een dans op de lion king. Veel van deze meiden dansten voor het eerst op een dance2demo en daardoor was het allemaal extra spannend. Helemaal aan het einde van het programma mocht de selectie t/m 13 hun mooie mix laten zien die bestond uit verschillende nummers. Met strakke pakjes en mooie make up hebben ook zij een prachtig optreden neergezet.

In het avondprogramma was het als eerste, de beurt aan Jennie de Witte die met haar 20+ groep een mooie veelzijdige dans liet zien onder de naam “The Curse”. Een paar nummers later was het de selectie t/m 16 jaar van Susan Dam, die met het nummer “Gravity” een moderne en romantische jazzchoreografie dansten. Kort daarna lieten de meiden van de selectie t/m 19 jaar hun mooie dans zien op “High hopes” Een choreografie gemaakt door Kelly van Egten. Na de pauze kwam de groep 14+ van Myrthe Olink op de dansvloer om een leuke en pittige dans te laten zien met de naam “Paradise”. Het avondprogramma werd afgesloten met een dans van de selectiemeiden 20+ die onder leiding van Anne Vugteveen een stoere en intensieve dans demonstreerden op het nummer “Pompeii”. Na de massale sluitingsdans waar alle deelnemers van het programma aan meededen, en  die vooraf was ingestudeerd naar een voorbeeld op Youtube, keerde iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts. Een geslaagde dag!

Mocht je zelf ook zin hebben om te komen jazzen bij KEV, kom dan gratis proeflessen volgen bij de jazzgroep voor jouw leeftijd. Kijk voor de tijden en locaties op www.kevvriezenveen.nl
En let op, ook voor de moeders hebben wij een leuke jazzles op woensdagavond!

foto 1

foto 2

foto 3

foto 4