Skip to content

Jeugd springselectie KEV, viervoudig Nederlands kampioen groepsspringen

jeugdteam 4 x nederlands kampioen

Op zaterdag 17 december werd in Hengelo gestreden om de Nederlandse titels groepsspringen jeugd tot en met 12 jaar op A en B niveau. KEV deed mee met een jeugd team op B niveau en streed tegen teams uit de rest van Nederland wie zich de beste mocht noemen per onderdeel.

Bij het groepsspringen springt de jeugd op 4 onderdelen te weten tumbling springen, minitrampoline, plankoline kast en minitrampoline pegasus. Dat ze kans maakten wisten ze wel omdat ze op 3 van de 4 onderdelen als eerste waren geplaatst tijdens de voorrondes, maar je moet het als team toch wel waarmaken en onder druk kunnen presteren.

Het eerste onderdeel was tumblingspringen. Op dit onderdeel gingen ze als 2e de finale in. De moeilijkheid van de series werd dus omhoog aangepast, om toch nog kans te maken op de titel. Dit kan 2 kanten opgaan, maar de meiden hebben zich keurig door dit toestel heen gewerkt . De sprongseries zagen er netjes uit en er waren geen fouten te bekennen.

Het 2e onderdeel was de minitrampoline, 8 series moesten gesprongen worden, en het geheel zag er netjes en verzorgd uit. 1 valletje tijdens de allerlaatste sprong moesten ze incasseren.

Op naar het 3e onderdeel, plankoline kast. De wedstrijd begon met een buikschuiver over het toestel. De bovenkant van de kast was nl. glad, en daar werd geen rekening mee gehouden. De groep herstelde zich razendsnel en sprong voor de rest van de sprongen, de sterren van de hemel.

Tot slot nog het onderdeel minitrampoline-springtoestel. Ook hier gleed er iemand tijdens een sprong iets over de pegasus maar kon de sprong toch nog afmaken. De rest van de sprongen werden hoog en netjes uitgevoerd.

Mede door de aanmoedigingen vanaf de kant van ouders, familie en clubgenootjes, kon deze groep jonge meiden genieten van hun programma en glommen ze van trots. De trainsters Angelique, Yvonne en Renate zijn dan ook enorm trots op de meiden en hoe ze gegroeid zijn qua niveau en uitvoering de laatste weken.

Tijdens de prijsuitreiking werd dan ook snel duidelijk. Het jeugd B team van KEV mat zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen op alle onderdelen. 4 x mochten ze de hoogste trede van het podium betreden, en iedere keer glunderden de koppies meer van de meiden, trainsters en supporters. Wat een prestatie hebben ze als team neergezet.

De meiden waar het over gaat zijn: Meike Hamhuis, Rebekka Hilbrink, Sharon Müller, Indy Smoes, Laura van de Hel, Sanne Grol, Sanne van de Kruk, Maudé Lesscher en Jorien Smelt.

9 kanjers van formaat, een team om supertrots op te zijn.

Op 8 februari is het nog de beurt aan de junioren en senioren om zich per toestel te mogen bewijzen tijdens hun NK welke gehouden wordt in Surhuisterveen.

Bekijk hier de foto’s!