Skip to content

Jeugdspringselectie KEV Vriezenveen 3x Nederlands kampioen.Lorraine Mantiri en Ayla Wilbrink individueel Nederlands kampioen

Op zaterdag 20 december werd in Kerkrade gesprongen om de nationale titels voor het groepsspringen voor de jeugd tot en met 12 jaar. De meiden hadden zich hiervoor weten te plaatsen via de plaatsingswedstrijden afgelopen November. Ze mochten op alle toestellen aantreden en laten zien wat ze konden. Omdat het zover rijden was werd er op vrijdag al overnacht. Voor deze jonge groep een hele happening en het was erg gezellig met de moeders , 1 vader en de leiding in de kampeerboerderij.

winnaars-jeugdploeg

Deze jonge ploeg meiden bestaat uit: Madelief Dijkstra, Eline van Losser, Pien Folbert, Lynn van der Cozijne, Sara Fraterman, Jorien Smelt, Meike Bom, Lotte Smit en Maudé Lesscher.

Er waren wel wat zenuwen, want een NK is natuurlijk niet niets, voor de meeste meiden was dit het eerste optreden op B niveau. Na een voorzichtige start op tumbling, met hier en daar een aantal kleine foutjes, werd het 1e toestel afgerond. Hierop behaalden ze een verdiende 2e plaats.

Op het tweede toestel minitrampoline-springtoestel begon het eveneens een beetje gestresst. Groepsspringen mag je doen met 6-9 personen. Als je met meer dan 6 personen start krijg je geen extra bonus, maar wel alle aftrekken van een 7e persoon. Groot was de verbazing dan ook dat ze de 1e sprong met z’n zevenen begonnen. Nu moesten alle sprongen met 7 personen worden uitgevoerd.

Gelukkig beschikt KEV over een goede springjeugd en kon er per sprong een extra persoon worden ingezet. Met bijna 2 punten verschil op de nummer 2 werden ze op dit toestel Nederlands kampioen.

Na dit toestel werd even met elkaar gesproken en gezegd dat ze het nog veel beter konden en dat het nu tijd was om de zenuwen van je af te zetten. Veel tijd was er niet want er moest alweer gesprongen worden op de minitrampoline. Dit toestel ging inderdaad zoals ze ook in de les lieten zien en sprongen de sterren van de hemel. Helaas landde Maudé bij de allerlaatste sprong met gestrekte knieën en even leek het of ze niet meer mee kon doen op het allerlaatste toestel.

Op minitrampoline werden ze heel verdiend Nederlands kampioen.

Maudé werd ingetaped en probeerde toch mee te doen op het allerlaatste onderdeel van dit NK de plankoline – kast.

Met het inspringen landde ze behoorlijk voorzichtig en na overleg is afgesproken dat ze zelf zou aangeven wat wel en niet zou gaan.

Dit optreden was het beste van de hele dag, de zenuwen weg, en trots op de resultaten die tot dan toe al behaald waren sprongen ze ontspannen op dit toestel. De meiden beheersen allemaal de sprongen dus toen Maudé gewisseld wilde worden werd dit zo overgenomen door de rest van de groep.

Na dit toestel was het even wachten op de cijfers maar ook op dit toestel werden ze Nederlands kampioen. Met 3 titels en een 2e plek op zak kon er weer aan de terugreis worden begonnen.

Nu is er eerst een verdiende kerstvakantie en daarna gaan ze weer hard aan de slag met het aanleren van nieuwe onderdelen want een nieuwe uitdaging staat dan te wachten. Volgend seizoen moet deze ploeg meiden uit 2004 / 2005 uitkomen op het allerhoogste niveau binnen het groepsspringen, het A niveau


Individueel NK

Deze dag werd ook het individuele NK springen gehouden op de toestellen tumbling , minitrampoline en minitrampoline-springtoestel. De beste springers uit het hele land doen hieraan mee. Van KEV deden 9 meiden mee in de junioren en senioren klasse op A niveau.

Doelstelling was om bij de top tien te eindigen. Dit is bijna iedereen gelukt. Bij de junioren behaalde Noëlle Eshuis de 3e plaats op het onderdeel tumbling springen. Op minitrampoline werd Lorraine Mantire Nederlands kampioen en Danique Smelt werd hier 2e van Nederland en op mini-springtoestel werd Lorraine wederom Nederlands kampioen en werd Danique 3e. Sanne Nijhuis behaalde een 5e plaats op het onderdeel mini-springtoestel.

Bij de senioren was het deelnemersveld eveneens groot met een zeer hoog niveau. De jury was erg streng te noemen en sommige sprongen werden niet geteld als ze niet 100% goed werden uitgevoerd. Ayla Wilbrink werd 1e op tumbling en Eline Groen 2e. Op de andere 2 toestellen werden geen medailles gehaald. Wel werd Mandy Bosch 4e op minitrampoline met 0.05 achter de nummer 3 en Aronne werd 4e op mini springtoestel met 0.1 achter de nummer 3.

Een geweldig resultaat.

Nu op naar het NK groepsspringen voor de junioren en senioren. Deze wordt op zaterdag 7 Februari gehouden in de IISPA te Almelo. KEV zal hier met 6 teams vertegenwoordigd zijn.