Skip to content

Jongens KEV goed gedaan op 2e Plaatsingswedstrijd!

Zaterdag 2 februari werden in Almelo de jongens wedstrijden gehouden in de voorgeschreven oefenstof. Dit is de tweede plaatsingswedstrijd voor de jongens waarmee ze kunnen proberen een plekje te veroveren voor de finale van het district. De eerste plaatsingswedstrijd was in december en na deze wedstrijd hebben de jongens flink getraind om vele aandachtspuntjes te verbeteren. En dit is ze allemaal gelukt!

In de eerste wedstrijdronde was Teun Bekke aanwezig voor zijn wedstrijd in de categorie instap niveau 18. Teun is sinds vorig seizoen twee niveaus gestegen van 20 naar 18 en deze dag heeft hij laten zien dat hij hier thuis hoorde. Het onderdeel ringen moest veel aan gebeuren sinds de vorige wedstrijd en Teun heeft dit keer de jury overtuigt dat hij het goed kan. Ook het onderdeel rek was sinds de vorige keer goed verbeterd. Een keurige buikdraai voegde toe aan een mooie oefening. Op naar vloer dat voor Teun een onderdeel is wat hij goed onder de knie heeft. Een nette oefening verdiende een mooie score. Voltige scoort Teun alle plusjes en heeft hij alles keurig uitgevoerd. Bij sprong was het even zoeken bij het inturnen, maar na het knallen heeft hij geknald voor de jury. Het laatste onderdeel voor Teun was de brug. Hierop zijn nog wat punten te verbeteren in hoogtes bij het zwaaien, maar Teun heeft zijn oefening netjes uitgevoerd. Wat een goede wedstrijd geturnd. Teun eindigde op de 11e plek in een deelnemersveld van 39 jongens.

Thijmen Smelt mocht in de tweede ronde zijn kunsten laten zien aan de jury. Thijmen deed mee in de categorie instap niveau 19, wat een niveau hoger is dan vorig seizoen. Ook was ons jongste lid aan de beurt in de tweede ronde, maar helaas was hij ziek en kon hij niet deelnemen. Thijmen begon zijn wedstrijd op de ringen. Een mooi onderdeel, waarbij Thijmen netjes kan werken. Met nette zwaaien en een mooie omgekeerde hang had hij een mooi cijfer verdiend. Rekstok is voor Thijmen het lastigste onderdeel. Met een beetje hulp moest hij zijn oefening turnen. Hij turnde netjes en zeker het zwaaien aan de hoge legger had hij zeker verbeterd te opzichte van de vorige keer. Op het onderdeel vloer moest Thijmen wel het meeste oefenen om de oefening te kennen. Hij was trots dat hij hem goed kende en wilde dit laten zien aan de jury. Helaas vergat hij de handstand, maar vervolgde de oefening verder keurig. Voltige vindt Thijmen een leuk onderdeel en dit is te zien. Mooie kwart flankjes liet hij zien aan de jury, waarvoor hij een mooie score kreeg. Sprong deed Thijmen ook netjes en het laatste onderdeel was de brug. Bij het inturnen waren de zwaaien met kromme benen, maar tijdens de wedstrijd heeft Thijmen laten zien dat hij netjes kan werken. Nette hangzwaaien maakte de oefening compleet. Thijmen is weer een leuke wedstrijdervaring rijker en eindigde op een 10e plaats.

Wedstrijdronde 3 en tevens de laatste van de dag was voor onze KEV-ers Boaz Lemans en Rick Schoemaker. Beide jongens deden dit jaar voor het eerst mee in de categorie pupil niveau 17. Een leuke uitdaging waar deze jongens wel zin in hadden. Rekstok is voor beiden een vrij lastig onderdeel. Boaz had helaas een klein duwtje nodig bij de borstwaartsom om het hoge rek. Wel had hij keurige hoge zwaaien waarmee hij zijn oefening netjes afmaakte. Rick heeft dit onderdeel zeer netjes gedaan. Een mooie buikdraai met hoge onderzwaai. Op naar het onderdeel vloer. Sinds de vorige wedstrijd hebben de heren 2 plus elementen toegevoegd. Deze gingen goed. Op een paar netheidfoutjes na behaalden de jongens hierop een mooie score. Bij voltige was Boaz even de weg kwijt, maar gelukkig kon hij zijn oefening keurig afmaken en liet nette halve flanken zien. Rick deed het op dit onderdeel ook netjes en liet zelfs 3 hele flanken zien op de paddenstoel. Sprong is een leuk onderdeel voor hen. Hierbij hebben beiden een mooie salto laten zien en een nette handstand platval. Rick en Boaz waren op brug aan elkaar gewaagd. Hiervoor kregen ze van de jury exact dezelfde score. Op het onderdeel ringen hebben de jongens hard getraind en veel op techniek verbeterd in de training. Dit was zeker te zien in hun mooie oefeningen. Van de jury kregen ze hiervoor mooie cijfers. Mooi gedaan jongens. Rick eindigde in het klassement op een keurige 12e plaats en Boaz werd 16e .

Het is even afwachten wie er door mag stromen naar de district finale. Dit wordt over 2 weken bekend gemaakt. Volgende week is het de beurt aan de heren in de keuze oefenstof. De trainsters Els en Sabrina zijn blij met de resultaten en sportieve wedstrijden.