Skip to content

Jongens van KEV Vriezenveen succesvol op heren turnwedstrijden

Zaterdag 16 januari jongstleden zijn 12 jongens voor KEV in actie gekomen tijdens de kwartfinale van de Oost-Nederlandse kampioenschappen heren turnen te IJsselmuiden. Alle 12 jongens wisten zich tijdens deze wedstrijd te plaatsen voor de halve finales op 13 februari in Deventer.
In de eerste wedstrijd kwamen 7 jongens van KEV in actie. 4 Jonge jongens in de categorie benjamin – 6 en 7 jaar oud – kwamen voor de eerste keer uit voor KEV. Een spannende ervaring maar de jongens deden het prima! Rick, Sander, Teun en Lucas werden 5e, 6e, 10e en 11e.
In dezelfde wedstrijd turnden 3 jongens die al een jaartje ouder zijn. Ook zij draaiden een prima meerkamp. Thijs, Tycho en Stef eindigden 3e, 4e en 14e in een veld van 18 turners.
Ook de middag wedstrijd was een meerkamp. Dat betekent dat er op de vloer, voltige, ringen, sprong, brug en op de rekstok wordt geturnd. Milan is dit jaar een niveau omhoog gegaan en werd in een sterk deelnemersveld van 23 jongens knap 8e. In deze laatste wedstrijdronde kwamen ook de jongens van 10 en 11 jaar in actie. Net als alle jongens vandaag lieten zij zien waar ze in de training hard aan werken: goed verzorgde oefeningen en de kracht om de juryleden te laten zien dat ze de oefeningen ruim kunnen uitvoeren. Mees, Floris, Jelle en Ian werden 1e, 3e, 4e en 9e in een veld van 13 jongens. Aan het einde van de dag gingen er 3 medailles en 12 blije jongens mee naar huis. Een topdag!

IMG_20160116_122252(1)