Skip to content

Jongtalenten springselectie KEV verdiend 2x DISTRICTSKAMPIOEN

Dit is een super prestatie voor dit ontzettend jonge team. Zij komen uit in de categorie jeugd. Dit is een categorie waar je in springt als je geboren bent tussen 2000 en 2004. 3 van de jongtalenten die meededen aan deze wedstrijd zijn nog maar 7 jaar, geboren in 2005 , en konden dit niveau al aan, tezamen met 3 meisjes geboren in 2004 en 2 meisjes geboren in 2003.

Ze moesten dan ook  tegen teams met meisjes van 10,11 en zelfs 12 jaar oud. Als je je dan als groep staande kunt houden, dan ben je ontzettend goed op weg om naar een hoger niveau te springen. In de categorie jeugd D niveau deden van KEV afgelopen zaterdag in het Gelderse Aalten Anke Meijers, Meike Bom, Sara Fraterman, Lotte Smit, Kirsten Schaap, Jorien Smelt, Pien Folbert  en Madelief Dijkstra mee. Vanwege goede prestaties behaald op de Overijsselse kampioenschappen werden ze als 1 van de weinige teams uit deze omgeving uitgenodigd om mee te doen aan deze districtswedstrijd. Hier kwamen de beste teams van Overijssel en Gelderland elkaar weer tegen om te strijden  om de titel districtskampioen.

Ze moesten al om half negen in de sporthal zijn, dus dat was vroeg opstaan voor de meiden, maar gelukkig hebben zij energie voor 10, en stonden ze kant en klaar om de dag te beginnen. Het eerste onderdeel was kast-minitrampoline. Hier moesten ze 6 sprongen laten zien. Met maar 1 heel klein foutje, was de uitvoering zo strak, dat ze van de jury zelfs nog een extra bonus ontvingen. De meegereisde supporters waren ook enorm vertegenwoordigd en lieten van zich horen. Dit sterkte het zelfvertrouwen bij de meisjes nog meer, en kwam het 2e onderdeel van de dag eraan. Lange mat werd ook keurig uitgevoerd in een hoog tempo en met een zeer goede netheid.  Na even te moeten wachten moesten de meiden laten zien wat ze konden op het onderdeel minitrampoline. 1 valletje  was wat er fout ging, maar voor de rest zag ook dit toestel er goed uit. Na meer dan 1 ½ uur wachten was het laatste onderdeel aan de beurt. Als leiding doet het je wel wat hoor als je dan die rode wangetjes ziet en er iemand nog lekker duimt. Dan pas heb je in de gaten dat je met zeer jonge talenten werkt. Maar goed… even weer aan de slag om ook het laatste onderdeel goed te eindigen. Ook hier was er in de allerlaatste sprongbeurt een val, maar al met al kon je alleen maar tevreden zijn. Bij de prijsuitreiking viel pas echt goed op hoe klein de meiden waren t.o.v. de concurrentie.
Zij behaalden op alle onderdelen een prijs, wat geen enkele andere vereniging lukte. 3e op het onderdeel minitrampoline, 2e op het onderdeel kast-plank en maar liefst 2 x werd dit jonge  team Districtskampioen en mochten zij plaats nemen op het allerhoogste schavot. Wat een prachtig gezicht om al die glimmende koppies te zien, en ook mooi te zien hoe trots de ouders en trainsters waren.  Deze groep staat onder leiding van Yvonne Omvlee en Laura Veltink.

De namen van de dames v.l.n.r. Louisa  Wansing – Jiska Groeneweg – Cynthia de Roo – Joyce Koster – Myrna Berkhof – Marjolijn Kobes. (Wendy Bloemhof raakte bij dubbeltrampoline  gebelsseerd)

De dames hebben zich voor de finale geplaatst  op de toestellen trampoline en dubbeltrampoline en hebben een nette  prestatie neergezet. Helaas vielen ze door de hoge concurrentie en wat  kleine foutjes buiten de prijzen.