Skip to content

Junioren springteams KEV presteren goed!

foto springen junioren CB 2015
Zaterdag 24 oktober werden de groepsspringwedstrijden gehouden voor de junioren in verschillende niveaus te Nieuwleusen. Per onderdeel gaan de teams strijden om de beste prestatie neer te zetten.

De ochtend wedstrijd begon gelijk in ronde 1 voor de junioren van KEV op E-lijn.

Dit team bestaat uit 7 meiden: Madelon de Witte, Sarah Saaied, Sylvia Nijkamp, Cynthia Overbeeke, Tess Mulder en Lisanne Kruiskamp. Wat waren ze zenuwachtig op hun eerste groepsspringwedstrijd ooit. Tumbling was in deze eerste ronde aan de beurt. De zenuwen moesten even onder controle gehouden worden. Er werd netjes geturnd, maar helaas een paar herhalingssprongen dat ons toch nog bracht naar een 4e plaats. Daarna mochten ze beginnen aan plank kast. Gelukkig waren de zenuwen grotendeels weg en begonnen de meiden keurig aan hun sprongen. De spreid over de kastbreedte was de moeilijkste sprong. Maar ze hebben zichzelf overtroffen als team en hebben nog nooit zo goed gesprongen op dit onderdeel. Helaas was de concurrentie beter en eindigden ze op een 6e plaats. Airtumbling is een leuk onderdeel voor de dames. Hierop hebben ze zeker laten zien dat ze de concurrentie kunnen verslaan. Dik verdient de 2e plek. Het is de beurt aan minitrampoline en hierop werden de sprongen op z’n best uitgevoerd. Het is moelik om een sprong uit te voeren en ook nog eens keurig te landen. Een goede prestatie wat ze helaas net naast het podium zette op een 4e  plaats. Alweer het laatste onderdeel minitrampoline pegasus is aan de beurt. Op dit onderdeel hebben de dames de laatste weken flink op getraind. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen, want het ging keurig! De jury gaf ze een goede score en daarmee kwamen ze op de 3e plek. De dames en de leiding Sabrina Slettenhaar en Monique Wild gingen met een trots gevoel en 2 prijzen naar huis!

groepsfoto springen junioren 2015 (1)De dames van de recreatieve springgroep van KEV deden hier ook aan mee. De deelnemers waren: Anouk Dasselaar, Sharon Reekers, Carmen Meulman, Anne Gerrits, Yinthe Nijzink, Mette Dommerholt en Emma Meijerink. Ze kwamen uit op het D niveau op de onderdelen airtumbling, pegasus minitrampoline en minitrampoline en op het E niveau op tumbling. Ze begonnen op het onderdeel airtumbling. Er was weinig spanning aanwezig en er hing een gezellige sfeer. De dames sprongen dit onderdeel erg netjes en eindigden op een mooie 3de plek. Vervolgens was het onderdeel minitrampoline aan de beurt. Er werd een klein foutje gemaakt, maar toch mochten de dames een 3de plaats meenemen naar Vriezenveen. Het was de beurt aan het onderdeel minitrampoline pegasus. De dames hadden hier goed op getraind en dit was te zien. Ze behaalden maar liefst de 2de plaats. Als laatste onderdeel was tumbling aan de beurt. De dames lieten hier zien wat ze konden en dat werd beloond met een mooie 2de plaats. De leiding Anouk Berkhoff en Lotte ter Beek zijn ontzettend trots op deze meiden!

In de middag stonden de meiden van de C selectie ook te trappelen om hun wedstrijden te springen. De C selectie kwam aan start met maar liefst 2 teams. Waar het 2e team met de jongste junioren is samengesteld bestond het 1e team uit de wat ervarene springsters. Voor team 1 kwamen uit: Ellen Schoemaker, Lyanne Eshuis, Lotte Stegeman, Maaike van Mispelaar, Emma van den Bosch, Meike Hamhuis, Soraya Schooten en Michelle Tempert. In team 2 namen deel: Lieke Dasselaar, Maud Olthof, Nienke Jaspers Fayer, Jette Naafs, Jetske Kobus, Fleur Prinsen, Tessa Kemp, Diede Eshuis en Jade Beldman. Op een aantal onderdelen kwamen ook Jette, Nienke, Maud en Jade in team 1 uit. Het deelnemersveld was op sommige onderdelen 22 teams groot, dus dat werd een zware taak om in de prijzen te vallen. Maar dat liet de teams niet weerhouden en mooie sprongen vlogen om de oren. Helaas werden er in team 1 wat grote foutjes gemaakt waardoor de samenstellingseisen niet volledig gehaald werden, maar door de ervaring konden ze de overige sprongen uitstekend afronden. En dat was zeker te zien aan de resultaten. Een tweede plaats op tumbling en een derde plek op plank pegasus en minitramp waren dik verdiend. Het onderdeel tafel werd op B niveau gesprongen, hier werden ze 4e.Ook op de andere onderdelen behoorden ze bij de beste 5 teams. Team 2 heeft ook erg netjes gesprongen. Voor een aantal was het de eerste keer dat ze over het onderdeel tafel sprongen, dus dat was even spannend, maar het ging keurig. De moeilijkheid van sprongen ligt in dit team wat lager t.o.v. team 1, maar de sprongen die ze uitvoerden waren erg netjes. Her en der een klein foutje, maar daar bleef het gelukkig bij. Ze hebben duidelijk bewezen dat ze ook bij de beste helft horen. een 7e, 11e, 14e en 7e plek was dikverdiend in dit veld van 22 teams. Trainers Robert de Graaf, Anouk Berkhoff en Melanie Webbink zijn ontzettend tevreden en deze teams zijn goed op weg richting de plaatsing voor het NK.

De springselectie A/B  deed mee met 1 junioren team. Dit team bestaande uit;  Laura van de Hel, Maudee Lesscher, Meike Bom, Sanne Grol,  Annelot Bolk, Kaylee Klos en Esther Grobben kwam uit in de B categorie. Deze meisjes hebben laten zien dat ondanks de meesten nog niet eerder met elkaar hebben gesprongen in teamverband,  ze toch als een team er stonden.  Ze pepten elkaar op en sprongen goed achter elkaar door. Hier en daar waren er kleine schoonheidsfoutjes  maar verder werden  de  sprongen  netjes uitgevoerd. Door hun goede optreden mochten ze op het toestel plank de 3de plaats in ontvangst nemen. en op de onderdelen springtoestel en tafel behaalden ze zelfs de 2de plaats.  Een aantal van deze meisjes zullen op 7 november hen beste beentje voor gaan zetten tijdens de NK plaatsing die wordt gehouden in Dalen.

Het was een geslaagde dag voor alle springteams van KEV!