Skip to content

K.E.V. BEHAALD 14 PRIJZEN OP HET NEDERLANDSKAMPIOENSCHAP GROEPSSPRINGEN

Op 8 december deed KEV mee aan het NK groepsspringen in Hardinxveld-Giessendam. KEV deed deze dag met maar liefst 6 teams mee aan deze wedstrijd. In de ochtend mochten de teams dames Jeugd B, mix junioren B en dames junioren B laten zien wat ze konden. In de middag waren de dames junioren A en twee senioren A teams aan de beurt. 

Het mix junioren team bestond uit Seline Oudelaar, Florien Bosman, Indy Schoemaker, Noortje Lemans, Fleur Prinsen, Mees Bekke, Ian Kottink en Daan Scherphof. Het team heeft dit seizoen voor het eerst meegedaan op B-niveau, dus het was al een hele prestatie dat ze zich voor het NK geplaatst hadden. Op de onderdelen Airtrack, Trampoline, Pegasus en Tafel mochten ze laten zien wat ze in huis hadden. De jongens en meiden hebben ontzettend goed hun best gedaan en mogen zichzelf hierdoor Nederlands Kampioen B-niveau noemen op het onderdeel Pegasus. Daarnaast hebben ze een prachtige tweede plek behaald op het onderdeel Tafel. De trainsters Eline Grol en Monique Wild zijn ontzettend trots op dit topteam, die nog maar net bij elkaar is en dan al zulke resultaten neerzet!

Het jeugd B team bestaat uit Nienke Schipper, Britt Dasselaar, Saar Quaink, Imre Nijland, Tamar van Losser, Florien Meijer, Marliek Eshuis, Lieke Kerkdijk en Juliëtte Bom. De meiden hadden er heel veel zin in en konden niet wachten tot ze mochten beginnen. In ronde 7 begonnen ze met het toestel plankoline kast. De meiden sprongen super netjes en er zijn geen grote fouten gemaakt. Hierdoor zijn de meiden dan ook 2e van Nederland geworden op dit toestel. Het volgende toestel was trampoline pegasus. Hier en daar werden er wel wat foutjes gemaakt, maar omdat de meiden verder super netjes sprongen mogen ze zich NEDERLANDS KAMPIOEN op trampoline pegasus noemen! Het laatste toestel was trampoline, alle sprongen werden netjes uitgevoerd. Jammer genoeg waren er wel een paar vallen met de laatste serie, de schroeven. Ondanks de foutjes in de laatste serie zijn de meiden hier toch heel knap 3e van Nederland geworden. Hiermee hebben de meiden het groepsspring seizoen van 2018 top afgesloten. De trainsters Iris van Huizen en Kirsten Jansen zijn super trots op deze toppers!

De junioren B bestaat  uit Merel Smit, Anke Meijers, Guusje Smelt, Meike Wilharms, Imri de Jong, Indy Kosters, Carmen Meulman,  lynn v/d Cozijne en de geblesseerde Iris Exel. Deze dames hadden zich op de plaatsingwedstrijd op alle onderdelen geplaatst voor het NK zelf op trampoline waar ze op het A niveau uit moesten komen. De dames moesten na de ochtend even goed wakker worden en voor ons als trainsters moesten we zorgen dat alle koppies de goede kant op gingen staan. Alle dames hebben heel erg hun best gedaan maar hebben helaas geen prijs weten te behalen in de B-lijn. Op het onderdeel trampoline waar ze dus op het allerhoogste niveau van nederlande uit moesten komen gingen ze er met zijn voor. Van het begin tot het einde lieten ze super mooie strakke sprongen zien met in de slotfase nog dubbele salto’s en dubbele schroeven, dit werd dan ook dik beloond met een prachtige 2 plek.Deze dames mogen enorm trots zijn wat ze dit jaar hebben gepresteerd met dit ontzettend jonge team.De junioren A bestond uit Pien Folbert, Lotte Smit, Meike Bom, Noel siemerink, Tara Olthof, Wies Quaink, Noa Exel en Madelief dijkstra. De zenuwen waren natuurlijk af te lezen van de gezichten maar ze lieten zich niet gek maken en deden bij elke sprong ontzettend hun best. Af en toe lag het voordeel helaas niet aan hun zijde maar ze bleven doorgaan en knalden alle onderdelen eruit voor wat ze konden, dit werd dan ook beloond dat ze op alle 4 de onderdelen plank pegasus, trampoline pegasus, trampoline tafel en airtrack de bokaal in ontvangst mogen nemen voor de 2e plaats. Deze dames mogen ook heel tevreden zijn met hun prestaties. Over de senioren dames A kunnen wij dit seizoen wel een heel boek over schrijven of eerder gezegd een gebruiksaanwijzing. Ze kampten dit jaar helaas met veel blessures. Voor het NK was de een beter hersteld dan de ander en moesten we de keuze maken om 2 onderdelen te schrappen en de teams te gaan mengen om zo alsnog op bepaalde onderdelen mee te kunnen springen. De afspraak was om wat er ook gebeurt positief te blijven, dit is in zekere zin gelukt maar als er onder de wedstrijd er nog 2 uitvallen door verkeerde landing en lichamelijke klachten dan is het toch een hele kunst om als team er weer voor te gaan en knallen. Het is de dames wel gelukt en lieten mooie sprongen zien en gaven de moet niet op ,elke sprong gingen ze ervoor! ..De dames hebben met zijn allen in totaal 3 keer het zilver mogen op halen en ze mogen zich NEDERLANDS KAMPIOEN noemen op het onderdeel plank pegasus. De 2 teams bestaan uit Esther Wetering, Cheyen v/d Weide, Rosanne Dubbink, Lisann Starke, Leonie Marsman, Mandy Bosch, Sasha Kuipers, Noelle Eshuis, Lianne Schoenmaker, Karlien Torny, Ingrid Fokke, Annelot Bolk, Sanne Nijhuis, Jente ten Donkelaar, en de nog revaliderende Laura v/d Hel.  De trainsters Thirza Alberts-Prinsten en Yvonne Snijders-Omvlee zijn ontzetend trots op alle de dames.