Skip to content

K.E.V. maar liefst 6 keer Nederlands kampioen!

Op zaterdag 9 december 2017 was het NK groepsspringen in Sittard.
K.E.V. Vriezenveen deed mee met verschillende teams. Om mee te mogen doen aan het NK moesten alle teams zich op de onderdelen plaatsen. K.E.V.  deed maar liefst mee met 6 teams op A en B niveau. Ze hebben 6 Nederlandse titels gewonnen, 4 keer een tweede plek en 7 keer een derde plek. Het was een zeer succesvol NK voor de Vriezenveense turnvereniging.

In de ochtend was het de beurt aan het jeugd team. Het jeugd team bestaande uit Saar Quaink, Lynn Bijlstra, Lieke Kerkdijk, Jetske Mulder, Meike Wilharms, Guusje Smelt, Imri de Jong en Noa Exel deed mee op 3 toestellen. De meiden hadden zich op A niveau geplaatst op trampoline en trampoline pegasus, op plankoline kast kwam dit team uit op B niveau. Voor een aantal meiden was dit zelfs het eerste Nederlands kampioenschap waar ze aan mee deden. Het team mocht eerst op plankoline kast laten zien wat ze konden. Dit deden ze erg netjes, er werden strakke landingen vertoond en de dames vormden een hecht team. Dit werd beloond met een mooie derde plek. Op trampoline en trampoline pegasus zijn er meer risico’s genomen en hebben de meiden veel nieuwe sprongen laten zien, die zij nog niet eerder hadden getoond op wedstrijden. Er werd een dubbele salto gesprongen gevolgd door een dubbele schroef. De meiden mogen erg trots zijn op het resultaat namelijk twee keer Nederlands kampioen op de toestellen trampoline en trampoline pegasus! Ook trainsters Mandy Bosch en Iris van Huizen zijn erg trots op de dames van dit hechte team.

Ook de C-lijn deed mee aan de NK B-lijn. Omdat ze op trampoline moeten springen op B niveau vanwege het niveau is het al een super prestatie dat ze op een NK staan! Het team bestond uit: Ellen en Anne-Marie Schoemaker, Jody en Vera Goosselink, Esther Grobben, Kaylee Klos, Anja Velthuis, Annelien Hoff en Rowi Bakhuis. De meiden sprongen keurig in de netheid, helaas werden er een paar kleine foutjes gemaakt waardoor er geen podium plek behaald werd. Wel nieuwe sprongen laten zien en de moeilijkste sprongen waren keurig tot stand. Iets om trots op te zijn! Het team mag terugkijken op een mooie prestatie. Trainster Anouk Berkhoff is dan ook tevreden met het resultaat van de meiden! 

De junioren en senioren A/B niveau hebben zich dit jaar op alle onderdelen geplaatst voor het NK in Sittard, dit is al een hele prestatie! Een grote groep ging op vrijdagavond al richting het verre Sittard om uitgerust aan de wedstrijd te beginnen. In de ochtend was het de beurt aan de teams op B niveau, het een na hoogste niveau van Nederland. Het junioren B team bestaande uit Marit Zagers, Meike bom, Lynn v/d Cozijne, Iris Exel, Carmen Meulman, Roos Prinsen, Wies Quaink, Merel Smit en Lotte Smit  begonnen wat gespannen aan de wedstrijd, alles wat er om hen heen gebeurde vonden ze erg interessant. Deze jonge groep meiden waarvan er twee officieel nog in een lagere categorie uit mogen komen, kregen het goede gevoel te pakken. Ze lieten zich van hun goede kant zien en vertoonden daarbij mooie sprongen. Dit team behaalde op trampoline pegasus een 7e plek, op tafel een 5e plaats, voor het onderdeel trampoline en airtrack mochten ze naar het podium komen voor een 3e en 2e plek. Het team mag erg trots zij op deze prestatie!

Het senioren A2 team bestaande uit Emma Bonke, Daniëlle Hoff, Karlien Torny, Ingrid Fokke, Rosanne Dubbink, Anne Kleinjan, Lisann Starke en Esther Wetering mogen dit jaar op 2 onderdelen in de B categorie uitkomen. Dit team laat zien dat ze de sprongen goed beheersen, ze hebben een 3e plek weten te behalen op het onderdeel airtrack. Het onderdeel plank pegasus is dit jaar niet altijd het sterkste punt geweest van dit team. Maar tijdens het NK hebben ze zich van een andere kant laten zien en mogen ze zich bondskampioen noemen op dit onderdeel! Volgend jaar mogen ze op dit onderdeel deelnemen op het hoogste niveau van Nederland.

Tijdens de middagwedstrijd was het de beurt aan de junioren en senioren die uitkomen op het hoogste niveau van Nederland, het A  niveau. De junioren A bestond dit jaar uit Anke Meijers, Indy Kosters, Pien Folbert, Madelief Dijkstra, Noël Siemerink, Jente ten Donkelaar, Tara Olthof en Annelot Bolk waren er klaar voor, deze dames zitten in een hele moeilijke categorie en terwijl dit team een geheel nieuw team is. Maar de dames lieten zich niet kennen, ze lieten mooie sprongen zien en stonden er echt als een team! Dit team heeft 4 keer een derde plek behaald en mogen zich Nederlands kampioen noemen op het onderdeel trampoline. De senioren A dames namen deel op 3 onderdelen met 2 teams. Het A2 team behaalde na een val partij een 6e plaats. Op het onderdeel tafel behaalden zij een 4e plaats en op pegasus trampoline belandden zij op een mooie 3e plek! Ook het senioren A1 team bestaande uit Thirza Prinsen, Noëlle Eshuis, Mandy Bosch, Sasha Kuiper, Lianne Schoemaker, Loraine Mantiri, Leonie Marsman en Danique Smelt hebben een mooie prestatie neer gezet. Cheyen v/d Weide en Sanne Nijhuis wisselden per toestel tussen de verschillende teams. Op het onderdeel pegasus trampoline en tafel zijn ze geëindigd op een 2e plek. Dit sterke team die wel tegen een stootje kan mag zich 2 keer Nederlands kampioen noemen, op de onderdelen airtrack en plank pegasus. Alle teams die hebben deelgenomen aan het NK mogen trots zijn op zich zelf en hun team. Er stonden teams die veel voor elkaar over hebben en elkaar op wisten te beuren wanneer dit nodig was. In alle teams zit veel potentie, op naar het volgende NK!