Skip to content

K.E.V. presteerde ook goed op de Overijsselse kampioenschappen Acro!

Zaterdag 20 februari hebben een aantal teams van K.E.V. mee gedaan aan de Overijsselse kampioenschappen!

In de ochtend waren de teams van de E-lijn aan de beurt. Meteen in blok 1 starten we al met Joyce en Michelle, ze hebben een hele nette oefening neer gezet met 1 tijdsfoutje wat heeft gezorgd voor 0,3 aftrek. Uiteindelijk behaalden ze een punten totaal van 23,75 daarmee zijn ze op een 20e plek geëindigd. Daarna waren Annelot en Karen aan de beurt. Voor deze dames was dit hun eerste wedstrijd en ze moesten meteen in de senioren categorie uitkomen dus het is al heel knap dat ze tot de Overijsselse kampioenschappen zijn gekomen. Met een punten totaal van 23,6 zijn ze 21e geworden.

In hetzelfde blok waren Fleur en Noa ook nog aan de beurt. Fleur had ook nog springwedstrijden en was dus een beetje zenuwachtig of ze het wel allemaal ging redden. Samen hebben ze een nette oefening neergezet en ook voor deze dames is het hun eerste jaar dat ze wedstrijden doen en meteen bij de senioren toch haalde ze knap 24,7 en zijn daarmee 12e geworden. De laatste groep van de E senioren waren Jantine en Lynn ze hebben een super strakke oefening neergezet waar de jury weinig punten van kritiek op had. Ze behaalde een score van 25,1 en zijn daarmee geplaatst voor de Oost Nederlandse kampioenschappen. In de ochtend was  het trio Marjolein, Edith en Maura ook nog aan de beurt. Jammer genoeg ging het bij dit trio niet zoals gehoopt en er stortte zelfs een element in daardoor kregen ze een aftrek van 1,8 en kwam hun punten totaal op 20,1 wat resulteerde op een 15e plek.

Het gemengde paar Thomas en Silke was ook al vroeg aan de beurt. Beide hadden ze geen zenuwen en ze hebben dan ook een super oefening neer gezet. Met een punten totaal van 23,7 hebben ook ze zich dan ook geplaatst voor de volgende wedstrijd en mochten ze een gouden medaille mee naar huis nemen. De laatste van de ochtend waren Marc en Thies een klein tijdsfoutje was het enige wat echt mis ging voor de rest liep de oefening goed door. Ze behaalden 23,4 mochten de 2e plek in ontvangst nemen en zijn ook door naar de volgende wedstrijd.

In het laatste blok was het de beurt voor de D lijn groepen senioren. We begonnen de wedstrijd met Lianne en Maartje, het in turnen op de vloer verliep niet heel soepel maar op de wedstrijd zelf ging het super goed! Ze hadden een punten totaal van 24,15 en zijn daarmee 10e geworden. Vervolgens was het voor de duo’s de beurt aan Anja en Roos, met een super strakke oefening kwamen ze uit op een score van 24,650 werden ze 7e en hebben ze zich geplaatst voor de volgende wedstrijd. Bij Naomi en Benthe ging de oefening niet helemaal soepel maar het vliegtuigje was wel heel netjes ze behaalden een puntentotaal van 22,4 en zijn daarmee 15e geworden. Toen was de taak voor Manon en Lotte om een strakke oefening neer te zetten. De salto ging super maar jammer genoeg vielen ze uit een element die normaal altijd goed gaat. Hierdoor vielen de punten erg tegen en kwamen ze op een 16e plek met 22,2

Als laatste voor de Duo’s waren Michelle en Jasmijn aan de beurt, ze hadden een super strakke oefening maar de punten vielen tegen later is de oefening op film nog weer terug gekeken door de jury en kregen ze toch de punten die ze hadden verdiend namelijk 25,1 hiermee werden ze 5e en hebben ze zich uiteraard ook geplaatst voor de volgende wedstrijd.

Bij de trio’s verliep de wedstrijd bij iedereen niet zoals gehoopt. Cheryl, Jeanine en Mirte hadden 2 tijdsfouten en kwamen daardoor op een punten totaal van 23,8 en zijn hiermee 17e geworden. Daarna waren Lisann, Anne en Diede aan de beurt ook zij hadden 2 tijdsfouten voor de rest verliep de oefening goed. Ze kregen een score van 23,75 en zijn 18e geworden. Bij Monique, Anouk en Ghislaine was de dans veel netter dan normaal in de trainingen maar omdat de salto’s een beetje ver waren hebben ze veel technische aftrek gekregen. Ze behaalde 23,7 en zijn 20e geworden.

Al met al was het een geslaagde dag en zijn de teams weer een wedstrijd ervaring rijker! Voor de teams die door zijn is de volgende wedstrijd op 19 maart in Hellendoorn!