Skip to content

K.E.V. presteert goed op NK C-lijn!

Op 8 juni vond het NK groepsspringen C niveau plaats in Bergen op Zoom. K.E.V. deed mee met maar liefst 3 teams. In de ochtend was het de beurt aan de junioren C, ‘s middags kwam het jeugd team in actie en tot slot heeft het senioren C team laten zien wat ze kunnen. 

Het junior mixteam, bestaande uit Madelein Bolk, Mila Aman, Maartje Roelofsen, Floris ter Steeg, Amber Coes, Bram Mullink, Jelle Folbert en Lieke Grol, was ‘s ochtends al vroeg aan de beurt. Helaas kon Mila door een blessure aan haar arm niet mee naar Bergen op Zoom, het team moest het dus zonder haar doen. Het eerste toestel was airtrack. De eerste serie verliep goed maar helaas raakte ook Bram geblesseerd in de tweede sprongserie. Dat was even schakelen voor het team, want ze waren nu nog maar met 6 over! Iedereen moest verder alles springen, maar dat hebben ze super goed opgepakt. Bram brak zijn pols, dus de rest van de toestellen moest het team ook zonder hem doen. Het volgende toestel was tafel, en het was duidelijk zichtbaar dat het team zich niet zomaar laat afleiden, ze hebben nette sprongen laten zien met zijn 6en en hebben op dit toestel dan ook een welverdiende eerste plaats behaald. Het mixteam zou in de middag ook nog twee toestellen springen, maar helaas raakte ook Jelle geblesseerd. Zijn voet was overbelast en hij mocht niet meer springen. Er waren nog maar 5 spring(st)ers over, maar helaas is dit te weinig om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijd. Om deze reden is het mixteam eerder naar huis gegaan dan de bedoeling was, maar wel met een super eerste plaats op tafel en een derde plaats op airtrack. Trainsters Eline Grol en Monique Wild zijn ontzettend trots op het hele team! 

‘S middags was het de beurt aan het jeugd C team. Dit team bestaat uit Merle Staal, Nora Kroessen, Janiek van Veen, Karen Slettenhaar, Nina Schoemaker, Jasmijn van der Hoeven, Floor Post, Amber Boertje en Lieke Wessels. Deze meiden hadden op sommige toestellen wel 17 tegenstanders, maar dit weerhield ze eer niet van om mooie sprongen te laten zien. De meiden zijn afgelopen seizoen erg gegroeid en dit hebben ze ook laten zien. Uiteindelijk zijn de meiden net naast het podium geëindigd met een 4e plaats op airtumbling, een 6e plaats op plankoline kast en een 8e plaats op airtrack. Maar zijn ze ook 3e geworden op het toestel pegasus trampoline en op het toestel trampoline. De trainsters Carmen Meulman, Emma van den Bosch, Iris van Huizen en Kirsten Jansen zijn trots op wat deze meiden dit seizoen hebben bereikt. 

Aan het einde van de dag was het de beurt aan de senioren dit team bestaat uit Ellen Schoemaker, Lieke Dasselaar, Kaylee Klos, Esther Grobben, Maud Olthof, Diede Eshuis, Jade Beldman en Michelle Tempert. Een erg jong team, zelfs 4 van deze meiden zijn eigenlijk nog junior. Voor dit team was het de eerste wedstrijd dat ze met elkaar sprongen. De wedstrijd begon op trampoline pegasus, het was te zien dat dit team er alles uit probeerde te halen. Helaas hier en daar een foutje maar dit leverde zelfs nog een tweede plek op! Vervolgens was het toestel airtrack aan de beurt, hier lieten de dames mooie synchroon sprongen zien, dit resulteerde dan ook in een derde plek! Op minitrampoline was te zien dat het team steeds meer vertrouwen kreeg, hele nette en hoge sprongen werden getoond. Ook lieten ze een hele mooie serie met schroeven zien. Dit resulteerde in een 1e plek! Uiteindelijk op het toestel tafel sprong dit team foutloos, ook hier mochten ze de 1e plek in ontvangst nemen! Trainster Iris van Huizen is erg trots op dit jonge en gezellige team.