Skip to content

K.E.V. start nieuw seizoen met veel succes

Afgelopen zaterdagen 12, 19 en 26 oktober waren de Overijsselse kampioenschappen groepsspringen in Nieuwleusen. K.E.V. Vriezenveen sprong met 9 teams mee aan deze wedstrijd op het A/B/C niveau. 

In de ochtend startte het jeugd A/B team op plankoline kast. Het jeugd team bestaat uit Benthe Fokke, Lian Dasselaar, Nienke Schipper, Saar Quaink, Tamar van Losser, Lieke Kerkdijk, Britt Dasselaar, Marliek Eshuis en Florien Meijer. Voor Benthe en Lian was dit de eerste wedstrijd in dit team. Op plankoline kast en trampoline deed dit team mee op het hoogste niveau. Plankoline kast sprong dit team foutloos, ook op trampoline liet dit team zien erg stabiel te kunnen springen. Dit resulteerde in 2 keer Overijssels kampioen op deze toestellen. Op pegasus trampoline en airtrack sprong dit team op B niveau op beide toestellen sprongen deze meiden erg hoog, er werden wat kleine foutjes gemaakt. Ook op trampoline pegasus werd dit team Overijssels kampioen! Op airtrack mocht dit team een tweede plaats in ontvangst nemen. Dit team heeft een geweldige start van het seizoen gemaakt, dit belooft wat voor de plaatsing van het NK waar dit team weer aanwezig zal zijn op 2 november. Trainsters Kirsten Jansen en Iris van Huizen zijn erg trots op dit gezellige team. 

Ook het senioren B/C team kwam in actie in de ochtend. Het senioren team bestaat uit Diede Eshuis, Jade Beldman, Kaylee Klos, Lieke Dasselaar,  Fleur Prinsen, Michelle Tempert en Esther Grobben. Maud Olthof kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen aan deze wedstrijd. Op trampoline sprong dit team op B niveau, ze hebben gelijk laten zien dat dit toestel voor hen is weggelegd, er werd erg stabiel gesprongen. Het senioren team is op dit toestel tweede geworden! Op pegasus trampoline en trampoline tafel sprong dit team op C niveau, er werd ook netjes gesprongen. Op trampoline tafel is dit team zelf Overijssels kampioen geworden! Uiteindelijk kwam dit team in actie op airtrack, ook hier sprongen ze op C niveau. Eline Grol heeft nog ingevallen bij dit toestel vanwege een blessure. Trainster Iris van Huizen is erg trots op dit stabiele team!

In de middag mocht het junioren mixteam in actie komen. Dit team bestond deze dag uit Indy Schoemaker, Florien Bosman, Lieke Grol, Carmen Meulman, Mees Bekke, Jelle Folbert en Daan Scherphof. Ian Kottink en Seline Oudelaar konden helaas niet deelnemen aan deze wedstrijd. Hierdoor stond het team deze wedstrijd met wat minder personen en dit was even schakelen. Het ging niet helemaal vlekkeloos maar voor de eerste wedstrijd van het seizoen zijn er alsnog mooie resultaten behaald. Op het toestel pegasus heeft het team een mooie 3e plaats behaald en op tafel en trampoline zijn ze als 2e geëindigd. 9 november staat dit team, en dan volledig, op de plaatsingswedstrijd voor het NK!

Op zaterdag 19 oktober deed het mix junioren team mee aan de Overijsselse kampioenschappen op C-niveau. Dit team bestaat uit maar liefst 11 spring(st)ers: Madelein Bolk, Maartje Roelofs, Jente Sietsma, Daniëlle Borger, Amber Coes, Mila Aman, Janiek van Veen, Floris ter Steeg, Bram Mullink, Boaz Lemans en Sander Exel. 

Het team begon deze wedstrijd heel sterk op trampoline, hier sprongen ze bijna foutloos, dit werd beloond met een hele knappe 2e plek. Vervolgens mochten ze springen op trampoline Pegasus. Ook dit toestel ging, op een paar kleine foutjes na, erg goed. Het team mocht de bronzen beker mee naar huis nemen! Tot slot het toestel airtrack. Dit toestel is voor dit team het meest lastig, dat was ook goed te zien voor de jury. Daarom hier geen podiumplaats, maar al met al was het een hele geslaagde dag!

Op zaterdag 26 oktober kwamen de laatste 3 jeugd teams van K.E.V. in actie. 

In de ochtend waren twee jeugd C teams aan de beurt. Gemiddeld hadden beide teams per toestel wel 10 tegenstanders. Het eerste team bestaat uit Floor Post, Karen Slettenhaar, Merle Staal, Nora Kroese, Amber Boertje, Jasmijn van de Hoeve, Lieke Wessels en Nina Schoemaker. Deze meiden hebben laten zien dat ze de sprongen netjes af kunnen maken. Dit resulteerde er uiteindelijk toe dat ze één keer Overijssels kampioen zijn geworden op het toestel trampoline pegasus en ze hebben een 2e plek behaald op het toestel airtrack. 
Het tweede jeugd C team bestaat uit Danique Bramer, Jasmijn Engberts, Vera Knol, Nicole Lemans, Meike Niks, Welwitschia Poscool, Linn Roosien, Laura Slettenhaar en Linde Smit. Dit team komt dit jaar voor het eerst uit op de C lijn en ze moesten dan ook veel nieuwe sprongen laten zijn. De meiden hebben heel hard getraind en zijn uiteindelijk 3e geworden op het toestel plankoline kast. Trainsters Iris van Huizen en Kirsten Jansen zijn erg trots op de meiden. We willen Emma van de Bosch ook bedanken voor het meelopen met de meiden bij beide jeugd wedstrijden.

In de middag mochten de jong talenten (geboortejaar 2011) van KEV in actie komen. Dit allerjongste team bestaat uit Meis Perik, Menoa Zwiers, Lente Zwiggelaar, Merle Smelt, Naomy Boertje en Josefiene Bom. Op het D-niveau streden ze mee om de prijzen op de toestellen airtrack, trampoline en plankoline-kast. Op het toestel trampoline-kast kwamen ze uit op het E-niveau. Wat hebben ze netjes gesprongen en laten zien wat ze in huis hebben. Ondanks dat deze meiden nog maar weinig of zelfs geen echte wedstrijdervaring hebben, lieten ze zien dat ze konden presteren onder druk. Het zag er tip top uit. Wat hebben de meiden (en hun trainsters) genoten van deze gezellige, sportieve dag! De geslaagde dag werd fantastisch afgesloten met een eerste prijs op trampoline-kast. De meiden mogen zich een jaar lang Overijssels Kampioen noemen! Ook op de andere toestellen zaten de meiden erg dicht bij een podiumplek. Tijdens de wedstrijddag werden de meiden begeleid door voorturnsters Seline Oudelaar, Indy Schoemaker en Eline Grol. Samen met trainsters Monique en Kristel Slaat kijken zij met veel trots terug op deze dag!