Skip to content

K.E.V. Vriezenveen 11 keer Nederlands kampioen!

Op 7 december heeft het Nederlands kampioenschap groepsspringen plaatsgevonden in Gulpen. K.E.V. Vriezenveen deed mee met 4 teams op A en B niveau. Eén jeugd team, drie junioren teams en één senioren team. 

Het junioren mixteam bestaat uit Indy Schoemaker, Seline Oudelaar, Florien Bosman, Lieke Grol, Carmen Meulman, Mees Bekke, Ian Kottink, Jelle Folbert en Daan Scherphof. Helaas raakte Indy op de avond voor het NK tijdens de laatste training geblesseerd, waardoor ze niet mee kon doen aan de wedstrijd. Gelukkig heeft de rest van het team haar sprongen super goed opgepakt en was er zaterdag weinig van te zien dat ze het met ééntje minder moesten doen.

Het team mocht direct in ronde 1 al laten zien wat ze konden. Ze begonnen op het onderdeel trampoline pegasus. Dit ging super goed, waarbij Daan zelfs voor het eerst in een wedstrijdsituatie een tsukahara wist te landen. Vervolgens mocht het team door naar het onderdeel tafel. Ook hier lieten ze aan de jury zien dat ze alle sprongen goed beheersen. De jury beloonde dit uiteindelijk met een 1e plaats: Bondskampioen dus! Na tafel was het onderdeel airtrack aan de beurt. Het afgelopen seizoen hebben de jongens en meiden hier super hard op getraind en zijn ze erg vooruit gegaan. Dit was ook te zien aan de sprongen die ze deden: deze kwamen uit op de maximale moeilijkheidswaarde. Ondanks twee kleine foutjes mocht het team ook op dit onderdeel een prijs mee naar huis nemen: een welverdiende 2e plaats! Tot slot het onderdeel minitrampoline. Deze sprongserie startte erg goed, maar uiteindelijk waren de tegenstanders sterker. Het team heeft op dit toestel een 5e plaats behaald. Al met al was het een succesvolle dag! Trainsters Eline Grol en Monique Wild zijn dan ook ontzettend trots op alle spring(st)ers.

Ook waren in de ochtend de junioren dames in de B categorie aan de beurt. Met de plaatsing was al bekend dat dit een grote categorie was met veel goede tegenstanders. De dames wisten zich voor dit NK te plaatsen op 1 onderdeel en hebben een erg nette prestatie neer gezet. Ze wisten in een mooie 2e plek te bemachtigen op het onderdeel pegasus minitrampoline! Dit team bestond uit: Lynn van der Cozijne, Meike Wilharms, Imri de Jong, Anke Meijer, Indy Kosters, Roos Prinsen, Juliette Bom en Imre Nijland.

In de middag was het de beurt aan de junioren en senioren in de A categorie. Dit is het hoogste niveau van Nederland en dat betekend dat de concurrentie vaak ook erg sterk is.

Beide teams hebben laten zien dat het echte teams zijn en wisten onderling goed samen te werken. Zo was iedereen bereid om sprongen voor elkaar te springen en elkaar goed te motiveren om zo tot het beste eindresultaat te komen. 
Op de onderdelen pegasus minitrampoline, tafel en trampoline wisten de junioren dames een 2e plek binnen te slepen. Maar op de onderdelen airtrack en plank wisten ze de concurrentie ver achter zich te laten en mogen ze zich Nederlands Kampioen noemen!!

De junioren die zich verdienstelijk Nederlands kampioen mogen noemen zijn: Madelief Dijkstra, Pien Folbert, Noa Exel, Noel Siemerink, Guusje Smelt, Meike Bom, Lotte Smit, Meike Wilharms, Merel Smit, Marit Zagers, Lynn van der Cozijne en Roos Prinsen.

Ook de senioren dames hebben laten zien wat ze waard zijn. Dit team bestond uit: Mandy Bosch, Rosanne Dubbink, Lisann Starke, Cheyen van de Weide, Danielle Hoff, Noelle Eshuis, Sanne Nijhuis, Lianne Schoemaker en Jente ten Donkerlaar. Leonie Marsman was helaas nog geblesseerd maar was wel aanwezig voor de mentale support. Deze dames springen al jarenlang samen en hebben het afgelopen seizoen hard gewerkt om zich op alle onderdelen te plaatsen voor het NK. Eindelijk bleek al het harde trainen niet voor niets geweest en mogen ze zich maar liefst 4 keer Nederlands Kampioen noemen. Ze wisten deze mooie titel te bemachtigen op de onderdelen: pegasus minitrampoline, tafel, plank pegasus en airtrack. Op het onderdeel trampoline werden de dames 2e

Naast de 4 titels wisten de dames senioren A net als de jeugd dames ook de hoogste dagscore te behalen op het onderdeel pegasus plank. Een super geslaagd resultaat voor alle dames.

De trainsters Yvonne, Eline en Thirza zijn dan ook ontzettend trots op deze mooie groep dames en hopen dat de rest van het seizoen net zo succesvol zal verlopen.

In de middag was het de beurt aan het jeugd team. Het team bestaat uit Benthe Fokke, Lian Dasselaar, Nienke Schipper, Britt Dasselaar, Marliek Eshuis, Tamar van Losser, Florien Meijer, Lieke Kerkdijk en Saar Quaink. Dit team heeft afgelopen seizoen laten zien dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. Ook dat lieten ze zien tijdens het NK. Het eerste toestel was plankoline kast, het jeugd team deed op dit toestel mee op B niveau. Er werden hele hoge salto’s gesprongen en alles werd netjes geland, dit resulteerde in een eerste plek! Vervolgens was het de beurt aan airtrack, een spannend onderdeel, want een foutje is zo gemaakt. Maar deze dames lieten zien dat ze keihard getraind hebben en sprongen foutloos de sprongseries. Ook dit resulteerde in een eerste plek op het B niveau! Het jeugd team mocht gelijk door naar de trampoline, waar ze uitkwamen op het A niveau, ook hier ging alles perfect! En weer mocht dit stralende team een gouden beker in ontvangst nemen! Vervolgens duurde het even voordat het laatste toestel gesprongen mocht worden. Maar de concentratie was volop aanwezig. Op trampoline pegasus sprong dit team erg mooi. En ook dit resulteerde in een eerste plek op het hoogste niveau! Dit team mag zich op alle onderdelen Nederlands kampioen noemen, een top prestatie! Maar dat was nog niet alles. Dit mooie jeugd team mocht een ontzettend grote beker in ontvangst nemen, namelijk de hoogste dagscore van alle jeugd teams! De meiden waren erg blij met alle prijzen, die ze verdiend hebben. Trainsters Kirsten Jansen en Iris van Huizen zijn net als de meiden heel blij, maar ook zeker trots op dit geweldige team! Ook willen ze Emma van den Bosch bedanken voor de ondersteuning deze dag.