Skip to content

KEV AANWEZIG OP NK C-LIJN IN BOCHOLTZ

Op zaterdag 11 februari werd er een NK gehouden in Bocholtz. De teams van KEV Vriezenveen waren ook aanwezig bij deze wedstrijd. De dames van KEV kwamen uit op het C niveau. Er deden ongeveer 15 teams mee in de deelnemende categorieën. Er worden dit jaar twee wedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijd in Bocholtz telt 1 keer mee en de volgende wedstrijd in Surhuisterveen in juni zal twee keer mee tellen. Vanuit hier wordt de Nederlands Kampioen bekend gemaakt.

In de ochtend deden de jeugd en de junioren mee aan de wedstrijd.

Het jeugdteam bestond uit Noortje Lemans, Jente Sietsma, Madelein Bolk, Amber Coes, Indy Schoemaker, Lieke Grol, Myrle Vossebeld en Madeline Pretty. Ze begonnen met het toestel plankoline kast. De meiden hadden een goede start en zijn op dit toestel op een nette 5e plek geëindigd. Vervolgens gingen de meiden naar de airtrack. Hier liep het helaas niet helemaal zoals we hadden gehoopt en het team is hier dan ook als 9e geëindigd. De meiden wisten zich goed te herpakken en sprongen super mooi op het toestel trampoline. Dit werd dat ook beloond met een super 1e plek! Als laatste toestel kwam nog de pegasus. Ook hier werd netjes gesprongen maar door een paar kleine foutjes zijn de meiden geëindigd op een mooie 6e plaats.

In de ochtend was ook het junioren team aan de beurt. Dit team bestaat uit: Maartje Roelofsen, Emma van de Bosch, Lieke Dasselaar, Maud Olthof, Jade Beldman, Fleur Prinsen, Carmen Meulman, Tessa Kemp en Michelle Tempert. De meiden hebben hard getraind om hun uitgangswaardes omhoog te krijgen en dit is ook goed gelukt. Ook hebben ze laten zien dat ze een hecht team zijn. Verschillende meiden hebben sprongen gedaan die ze net kunnen of die ze als eng ervaren. Het is een teamsport en de teamspirit was dus zeker aanwezig. Dit alleen is al de hoofdprijs waard. De meiden begonnen hun wedstrijd op pegasus trampoline dit ging erg goed en ze zijn op een 4e plaats geëindigd. Daarna gingen de meiden naar trampoline tafel, hier lieten de meiden zien dat ze in de trainingen goed hebben geoefend op de handenplaatsing en afduwen van de steun sprongen en dit werd ook beloond met een 4e plek. Door naar airtrack, de meiden hebben hier nieuwe sprongen gesprongen. Helaas hadden ze wat kleine schoonheidsfoutjes. Ze hebben hier nog veel te verbeteren en zijn 8ste geworden. Bij plank pegasus ging het niet helemaal naar wens toch zijn ze hier nog als 6e geëindigd. Gelukkig hebben ze zich goed herpakt op het onderdeel minitrampoline waar ze 4e werden. In de middag zouden ze eigenlijk nog meedoen op het toestel airtumbling, maar door een foutje was deze niet aanwezig. Wel mochten ze nog een keer op de airtrack. Meteen hebben ze zich verbeterd ten opzichte van de ochtend dus dat belooft wat voor de volgende wedstrijden.

In de middag was het de beurt aan de senioren. Het senioren team bestaat uit: Ghislaine Geerts, Laura Jansen, Esther Grobben, Lyanne Eshuis, Lotte Stegeman, Maaike van Mispelaar, Ellen Schoemaker en Sanne Bosch. Ze begonnen sterk op het onderdeel trampoline. Ze hebben hier lang de eerste positie vastgehouden. Uiteindelijk zijn ze door de sterke tegenstand op een mooie derde plek geëindigd. Vervolgens was het onderdeel tafel trampoline aan de beurt. De meiden hadden hier goed getraind op een hogere uitgangswaarde en dit kwam ook goed naar voren. Ze zijn geëindigd op een mooie 5de plaats. De meiden sloten de dag af met het onderdeel minitrampoline pegasus. Ze sprongen erg netjes en hoog. Toch werd dit helaas niet gezien door de jury en eindigden ze op een 11de plek. Het blijft een jurysport dat groepsspringen.

Al met al zijn de trainsters Kirsten Jansen, Eline Grol en Anouk Berkhoff en de voorturnsters erg tevreden en kijken terug op een mooie dag met mooie prestaties. Nu verder trainen tot het volgende NK wat in juni gehouden zal worden in Surhuisterveen.