Skip to content

KEV Acro teams op C lijn prima gepresteerd    

image2Op zaterdag 23 januari werden de eerste plaatsing wedstrijden gehouden voor acro teams op C niveau in Dinxperlo. KEV is voor het eerst te zien op dit niveau. En dat zelfs met 3 teams. Op C niveau moeten de teams 2 oefeningen laten zien, namelijk een balans en een tempo oefening. Ook hier word een oefening samengesteld aan de hand van bepaalde eisen. Ze hadden er erg veel zin in en iedereen was met name benieuwd hoe het deelnemersveld eruit zou zien. Ze waren best zenuwachtig en ze haalden alles uit de kast.

In de ochtendwedstrijd begonnen Emma van ’t Spijker met Amber Smit aan hun tempo oefening. De elementen werden in de inturnruimte goed getraind en dat ging prima. Nu alleen nog de sprongseries trainen op de wedstrijdvloer. Daar zagen ze een beetje tegenop en niet geheel onterecht. Door de zenuwen was het even lastig inkomen, waardoor het eerste element niet in 1 keer lukte, maar de tweede inzet was perfect. Alle partner elementen gingen keurig. Helaas werden er wat fouten gemaakt bij de individuele elementen waardoor ze 2 eisen missen. Ze kregen het cijfer 18,233. De dames baalden natuurlijk wel een beetje, maar hadden ook erg veel zin in hun balansoefening. Dus de focus was weer goed en ze genoten van hun balansoefening. De elementen gingen keurig. Een enkele tijdfout voor de lage hoeksteun, maar daar bleef het gelukkig bij. Met het cijfer 23,25 behoorden ze met balans bij de besten. Beide oefeningen worden bij elkaar opgeteld en dat resulteerde in een 12e plek met 41,483. Keurig gedaan.

In de middag was het tijd voor de groepen. In een deelnemersveld van 35 teams beloofde het een lange middag te worden. Anouk Berkhoff, Sharice Velthuis en Maudé Lesscher mochten als eerste hun balans oefening tonen aan de jury. Ze waren er helemaal klaar voor, want de laatste trainingen ging alles perfect. Gelijk aan het begin van de oefening moest een van de kopstanden helaas opnieuw opgebouwd worden wat zorgde voor 2 tijdfouten. Het eerste balans element ging prima. Helaas kon het vliegtuig op de kaars niet in balans gehouden worden en moest er eerder aan de voorkant worden afgegaan wat resulteerde in een val. Dit zorgde voor wat aftrekken en kregen uiteindelijk het cijfer 20,733. Ook deze meiden baalden er wat van, maar daar was niet al te lang tijd voor, want ze moesten zich klaarmaken voor hun tempo oefening. Daar zetten ze alles op alles en dat ging erg netjes! Helaas werd de 1/1 draai niet volledig uitgedraaid wat zorgde voor een afkeuring van het element, wat vervolgens weer resulteerde in een ontbrekende eis, want ze hielden niet genoeg elementen over. Maar desondanks het cijfer 23,366. Een 23e plek met het totaal van 44,099.

Het derde team van KEV bestaat uit: Kirsten Jansen, Demi Kosters en Iris Exel. Ze deden wat ze konden tijdens hun balansoefening. Her en der wel wat schoonheidsfoutjes, maar alles is geteld en gelukkig geen tijdfouten geconstateerd. Ook de individuele elementen gingen keurig aangezien dit een week van tevoren nog is aangepast. Het cijfer 23,199 was een prima cijfer. Op naar de tempo oefening. Dit vergt veel timing en hoogte. De dames zijn er over eens dat dit nog niet helemaal is zoals het hoort, maar ze wisten zich goed staande te houden. De elementen werden keurig geland  en dat werd beloond met het cijfer 23,733. Met het totaal van 46,932 eindigden ze als 20e.

De teams mogen erg tevreden zijn en zullen op 13 februari opnieuw strijden voor een hoge plek in de eindlijst. Om door te kunnen stromen moeten ze bij de beste helft eindigen en een minimale score van 48 punten behalen. Hun trainster Melanie Webbink is ervan overtuigd dat het erin zit en de teams dit de komende wedstrijden zullen laten zien.