Skip to content

KEV Acroteams D en C door naar Oost Nederlands Kampioenschap!

Afgelopen weken heeft KEV met haar teams op D en C niveau deelgenomen aan de laatste 2 plaatsingwedstrijden. Hier werd gestreden om podiumplekken, maar ook vooral ook om bij de besten te eindigen om een plek voor het Oost Nederlands Kampioenschap te bemachtigen. Dat is nog nooit zoveel teams gelukt als dit seizoen. We hebben een tijdje geleden al kunnen lezen dat er voor KEV zich 3 teams op E lijn heeft weten te plaatsen. Afgelopen weken zijn daar op D niveau nog 4 teams bijgekomen: Fleur Prinsen met Noa Exel (Overijssels Kampioen), Thomas Tempert met Floor Post (2e plek), Monique Wild met Anouk Starke en Lynn van de Cozijne (2e plek) en Sanne Bosch met Kaylee Tijhoff en Imri de Jong (3e plek). Op het C niveau kwamen 3 teams uit voor KEV in de plaatsing en alle drie teams hebben zich weten te plaatsen voor het ONK: Michelle Marsman met Jasmijn Smelt, Emma van ’t Spijker met Iris Exel en Kirsten Jansen met Demi Kosters en Michelle Tempert.

De plaatsingwedstrijden verliepen erg spannend. Een aantal teams waren al vrijwel zeker van een finaleplek, maar voor de rest was het echt erop of eronder. Fleur Prinsen en Noa Exel hadden de eerste plaatsing een klein foutje gemaakt, waardoor veel aftrekken het gevolg waren. Nu was het echt alle standjes bijzetten en laten zien wat ze kunnen. En dat hebben ze volop gedaan. Alle landingen waren erg stil en er waren weinig fouten te vinden en dat vond het jurypanel ook en kregen het cijfer 23.92 wat resulteerde in een uitstekende 1e plaats en een plek op het ONK! In deze junioren D categorie kwamen nog meer teams uit voor KEV, te weten Tessa Kemp met Merle Staal, Annelot Bolk met Karen Slettenhaar en Carmen Meulman met Jette Schottert. Tessa en Merle hebben de laatste wedstrijd ook alles op alles gezet. De elementen gingen keurig en er werden geen grote fouten gemaakt. Ze kregen het mooie cijfer 21,40, waarmee ze zichzelf enorm hebben verbeterd. Ook Annelot en Karen hebben zich verbeterd. Ze hebben wat elementen aangepast en de dans zag er netjes uit. De jury heeft ze het mooie cijfer 21.36 gegeven en eindigden daarmee net achter Tessa en Merle. Beide teams staan reserve voor het ONK. Carmen en Jette waren wat zenuwachtig, maar ook zij hebben de laatste weken hard getraind en dat was te zien. Ze hadden helaas wat tijdfouten waardoor de limiet net niet gehaald is, het cijfer 19.62 verscheen voor hun op het scorebord. Ze hebben het uitstekend gedaan! In de categorie groepen junioren D stonden Amber Smit, Lotte Smit en Saar Quaink klaar voor hun wedstrijd. De vorige wedstrijd was er een element afgekeurd, waardoor de druk nu wat hoger lag om een goede wedstrijd te laten zien. Maar ze kunnen daar goed mee omgaan, want alle elementen gingen uitstekend. Ook de jury was tevreden en kregen ze het verdiende cijfer 22,47. Hiermee kwamen ze net op een 4e plek, wat een uitstekend resultaat is. Ze staan 1e reserve voor het ONK. 

Thomas Tempert en Floor Post moesten ook nog alles uit de kast halen om een plek te veroveren. Ondanks dat ze weinig tegenstanders hebben, moet de limiet wel gehaald worden om door te mogen stromen naar het ONK. Dus het doel was om 20,5 punten te halen, en dat is ze gelukt! Met 20,66 punten hebben ze een goede oefening laten zien, ondanks dat Floor ziek was. Goed gedaan!  Lianne Schoemaker met Maartje Roelofsen, Anja Veldhuis met Roos Prinsen, Rosalie Altena met Lieke Grol en Cindy Platenkamp met Benthe Kobus kwamen uit in de categorie senior D duo. Alle teams hebben eruit gehaald wat erin zat. Helaas af en toe toch wat kleine netheidfoutjes, maar de landingen waren weer erg netjes. Ook de tijdfouten waren nauwelijks aanwezig. Helaas viel het cijfer 20,76 van Anja en Roos wat tegen, maar daarmee wel de limiet van 20,5 gehaald. Lianne en Maartje kregen het cijfer 21,97 wat een goede verbetering was ten opzichte van de vorige wedstrijd. Cindy en Benthe probeerden alles weer uit de kast te halen en dat ging goed. Het cijfer 21,27 viel wat tegen, maar hun 5e plek van vorige wedstrijd bood nog wat hoop op het ONK, helaas net 2e reserve. Rosalie en Lieke hebben zich ook verbeterd, en vooral de juiste elementen uitgevoerd, daarmee kwamen ze op een 4e plek met het cijfer 22,07, en staan nu 1e reserve. De groepen senioren hebben het ook weer erg goed gedaan! Monique Wild met Anouk Starke en Lynn van de Cozijne hebben een mooie oefening laten zien. De concurrentie lag dicht bij elkaar, maar met een verdiende 2e plek en 21,81 punten zijn ze door naar het ONK. Het team Sanne Bosch met Kaylee Tijhoff en Imri de Jong zat daar vlak achter. Dit team heeft wat aanpassingen doorgevoerd en daardoor geen grote fouten gemaakt op de vloer, helaas 1 tijdfout wat zorgde voor 0,3 aftrek. Dit alles resulteerde in een uitstekende trotse 3e plek met 21,31 punten en ook zij zijn door naar het ONK.

De teams op C niveau moesten ook aantreden voor de jury. Emma van ’t Spijker met Iris Exel maakten het allemaal wel erg spannend. In de training lukte de eisen wel, maar toepassen in de oefening was vaak conditioneel nog lastig. De tempo eis is gelukkig gelijk gehaald! Waarmee de tempo oefening goed en mooi afgerond kon worden. Bij de handstand eis in balans was het soms nog twijfelachtig. Gelukkig is hij geteld bij de tweede opbouw en konden ze de oefening goed volbrengen. Door een goede eerste wedstrijd hebben ze zich weten te plaatsen voor het ONK! Michelle Marsman met Jasmijn Smelt waren al verzekerd van een finaleplek aangezien ze de eerste wedstrijd 1e waren geworden. Maar ze hebben niet stilgezeten in de training en zichzelf en de dans verbeterd. Maar de concurrentie liet ook zien dat ze hard hebben getraind. Ondanks dat Michelle en Jasmijn hun cijfer verbeterd hebben naar 45,72 hebben ze het podium aan hun voorbij moeten laten gaan. Ze hebben het erg goed gedaan! Ook de concurrentie bij de C groepen hebben de puntjes op de i gezet. Kirsten Jansen met Demi Kosters en Michelle Tempert zetten alles op alles. Ze hebben hun cijfer verbeterd en kregen een verdiende 45,25 punten. Erg knap gedaan! En dat met de weinige trainingsuren ten opzichte van de concurrentie! Ze zijn door naar het ONK.

De trainsters Michelle Marsman, Kirsten Jansen en Melanie Webbink hebben erg genoten en zijn ontzettend trots op alle teams. Voor de E teams en de D junioren staat het ONK op 17 maart gepland in Wapenveld. Voor de D senioren en de C teams staat het ONK op 7 april in Hellendoorn op de agenda. Daar zullen ze strijden voor een plek naar de ½ finale NK.