Skip to content

KEV C-teams presteren goed op NK B-lijn

In de ochtend van dit NK stond er ook een junioren team van KEV op B niveau aan de start op het onderdeel minitrampoline tafel springen. Deze junioren, te weten Rowi Bakhuis, Annelien Hoff, Berdien Egberts, Cheryl Uitslag, Corine Runhart, Tess Kleinjan, Iris Stegeman en Jody Goosselink, trainen in de C-springgroep op de vrijdagavond. Ze hebben zich al bewezen bij de plaatsing dat ze bij de besten horen op dit onderdeel. Al een mooie prestatie om op dit NK te mogen deelnemen. Stuk voor stuk zijn het kanjers en ze hebben een uitstekende wedstrijd gesprongen. Iedereen wist zonder vallen de 10 sprongen te volbrengen. Af en toe wel wat netheidfoutjes en technische aftrekken, maar ze hebben er alles aan gedaan en eindigden op een geweldige 6e plaats.

Het seniorenteam uit de C-springgroep stond de gehele dag paraat om op de verschillende onderdelen hun sprongseries te tonen aan de jury. Dit seniorenteam, bestaande uit: Els Nijland, Jacquelien Smit, Leonie Reuvers, Heidi Egas, Jantine Egberts, Ilse Evers, Anja Veldhuis, AnneMarie Schoenmaker en Vera Goosselink, moest door de geweldige prestaties op NK C-lijn promoveren op alle onderdelen naar de B-lijn. Dat was een hele trainingsklus en maar liefst op 4 onderdelen staan ze hier aan de start van dit NK. Dat was al boven verwachting. Maar nu de dames er staan willen ze natuurlijk ook alles eruit halen en dat is ze met vlag en wimpel gelukt. Het tumblingspringen ging uitstekend, hoewel de jury daar iets anders over dacht hebben we hierop enorm veel bereikt door vele nieuwe sprongen te springen. Een mooie 7e plaats. In de middag ging ook de plank wel goed. Hier en daar wel wat foutjes, maar ze hielden zich goed staande en dat was erg netjes. De onderdelen tafel en springtoestel minitramp gingen erg goed. De sprongen werden mooi uitgevoerd en ze lieten iedereen zien dat ze hier thuishoren. Op het onderdeel springtoestel minitramp vielen ze helaas net buiten de prijzen op een uitstekende 4e plaats. Een geweldige 5e plaats werd op het tafelspringen behaald.

Erg trots zijn hun trainers Robert de Graaf en Melanie Webbink. Een geweldige prestatie van deze groepen meiden. Op naar de volgende wedstrijd waar ze weer volop voor trainen en de motivatie is groter dan ooit. En dat beloofd wat voor volgend seizoen.