Skip to content

KEV dames turnen wedstrijden op 5e en 6e divisie niveau.

Zaterdag  12 maart was het de beurt aan Fleur Prinsen, zij mocht voor het eerst een officiële wedstrijd turnen op het 6e divisie niveau. Ze mocht het spits afbijten op het onderdeel sprong, ze heeft hier 2 mooie overslagen laten zien over de pegasus met de trampoline. Vervolgens was het onderdeel brug aan de beurt, dit ging helaas niet vlekkeloos. Het volgende onderdeel lag Fleur beter dit was de balk hier heeft ze ontzettend strakke oefening geturnd. Tot slot was de vloer aan de beurt, wederom een sterk onderdeel van Fleur, ze begon sterk maar in de laatste serie was er toch val waardoor de score lager uitviel. Fleur heeft met een totaal van 38 punten de 14e plek weten te behalen. Een resultaat waar ze zeker trots op mag zijn. Helaas heeft ze zich niet rechtstreeks weten te plaatsen voor de finale, hiervoor zal ze een play off wedstrijd gaan turnen. De trainster heeft er alle vertrouwen in dat het tijdens de play off wedstrijd goed zal gaan.

Zaterdag 19 maart was de play off wedstrijd voor de 5e divisie. In ronde 1 was het de beurt aan Lynn van der Cozijnen. Ze begon op het onderdeel brug, ze heeft een strakke oefening laten zien maar de punten vielen tegen. Het volgende onderdeel was de balk, hier heeft ze helaas 2 vallen moeten incasseren waardoor de punten ook lager uitvielen. Als volgt was de vloer aan de beurt, een onderdeel waar lynn sterk in is. Ze heeft hier geen fouten geturnd en een mooie oefening neer gezet. Tot slot was het onderdeel sprong aan de beurt ook hier heeft ze zonder moeite 2 nette overslagen over de kast laten zien. Ze werd beloond met een punten totaal van 48 punten, helaas niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale.

De volgende ronde was het de beurt aan Jente Sietsma in baan 1 en in baan 2 waren het Jade Beldman en Tessa Kemp die hun best  gingen doen om een plek in de finale te bemachtigen. Jente begon met het toestel brug, helaas moest ze een val incasseren waardoor haar cijfer omlaag ging. Vervolgens door op de balk, hier had ze wederom een val maar wist het wel bij 1 val van de balk te houden. De rest van de oefening werd netjes uitgevoerd. Het volgende onderdeel was vloer, hier heeft ze een strakke oefening geturnd zonder fouten. Het volgende en laatste onderdeel sprong werd ook strak geturnd. Ze werd beloond met een punten totaal van 50,3, dit leverde een 21e plaatst, wat een zeer goed resultaat is in een deelnemersveld van 42 dames. Het was alleen niet voldoende om de finale te halen.

In baan 2 mochten Tessa en Jade beginnen op het onderdeel Trampoline pegasus, ze hebben hier ieder 2 mooie overslagen laten. Vervolgens was het onderdeel brug aan de beurt. Tessa heeft hier een element vergeten en helaas ook nog de brug moeten verlaten door een val, haar cijfer kwam hierdoor laag uit. Jade wist wel op de brug te blijven, maar helaas is 1 van de onderdelen niet geteld waardoor  het cijfer laag uit kwam. Snel door naar de balk een onderdeel waar beide dames sterk in zijn. Tessa wist dit ook waar te maken door een nette oefeningen zonder fouten te turnen. Jade had helaas 1 val van de balk maar de rest van de oefening was netjes en goed geturnd. Tot slot was het onderdeel vloer aan de beurt. De dames hebben hier beide een nette oefening laten zien waar geen fouten in zaten en werden dan ook beloond met mooie cijfers. Jade kwam uit op een totaal van 35,2 en Tessa behaald in totaal 34,1 punten. Helaas was dit niet voldoende om de finale te halen. Ondanks dat vandaag niemand een finale plaats heeft weten te behalen is hun trainster trotst op de geleverde resultaten. Daarnaast al er weer hard getraind worden zodat deze resultaten volgend jaar kunnen worden verbeterd.

IMAG1824IMAG1829_1