Skip to content

KEV Duo Emma van ’t Spijker + Amber Smit 11e op halve finale NK

Emma-en-Amber

Afgelopen weekend van 11 mei is de eerste halve finale voor het NK georganiseerd. Het KEV Duo Emma van ’t Spijker en Amber Smit hebben zich de afgelopen wedstrijden bewezen dat ze bij de besten van Nederland horen.  18 teams moesten strijden om bij de eerste 7 te eindigen om kans te maken op de Nederlandse titel. Met net 3 tiende te kort is dat niet gelukt, maar een 11e plaats op deze halve finale NK is een uitstekende prestatie wat nog geen enkel damesduo van KEV is gelukt!

De dames hadden ruime inturn mogelijkheden om zich goed voor te bereiden op hun oefening. De dames waren wel wat zenuwachtig, maar ze hadden er ook erg veel zin in. De laatste spieren werden nog opgerekt en dan mogen ze oplopen. De afgelopen weken hebben ze flink geoefend op de hoogtes van de tempo elementen en dat was te zien.

De oefening ging uitstekend en ze hebben gedaan wat ze konden. De trainster Melanie Webbink was gelijk uiterst tevreden en trots op deze dames. Met 24.90 punten was het afwachten wat de concurrentie zou doen. Op 3 tiende missen ze net de doorstroming naar het NK. Dat scheelde niet veel. Ontzettend goed gedaan meiden! Op 24 mei zal het herenduo Melvin Coolen en Thomas Tempert deelnemen aan de halve finale NK. Ook zij zullen alles op alles zetten om de finale NK te halen.