Skip to content

KEV Duo Melvin Coolen en Thomas Tempert eerste op halve finale NK

Melvin-en-ThomasAfgelopen weekend van 23 mei is de tweede halve finale voor het NK georganiseerd. Het KEV Duo Melvin Coolen en Thomas Tempert hebben zich de afgelopen wedstrijden bewezen dat ze het puntenlimiet prima kunnen halen.  Om kans te maken op de Nederlandse titel moesten de heren op deze wedstrijd minimaal 24 punten halen. Helaas is dat door een val niet gelukt, maar een 1e plaats op deze halve finale NK is een keurige prestatie. 

De heren hadden ruime inturn mogelijkheden om zich goed voor te bereiden op hun oefening. De afgelopen weken hebben ze niet kunnen trainen en daardoor was de voorbereiding niet optimaal. Maar de donderdag voor deze wedstrijd zaten ze weer helemaal op 1 lijn en was het niveau weer duidelijk aanwezig. De heren moesten er nog hard voor werken om doorstroming naar de finale NK te realiseren. Ook al zijn ze het enige herenteam, als de puntenlimiet niet word gehaald is deelname aan het NK uitgesloten.

De heren wisten al dat er concurrentie op het NK stond te wachten, maar dan moest wel alles goed gaan. Alles ging ook heel erg goed, alleen de vliegtuig in spagaat zorgde voor 2,5 punten aftrek vanwege een val en tijdsfouten. Met 22.10 punten was het helaas niet genoeg. Ze mogen erg tevreden zijn over het seizoen en de heren gaan er volgend jaar weer helemaal tegenaan.