Skip to content

KEV grote winnaar op het NK groepsspringen

De junioren waren in de ochtend aan de beurt en werden aangemoedigd door de andere KEV leden en hun supporters. Wat was het mooi om te horen dat gejuich vanaf de kant en dit kwam zeker te goede van de sprongen. Het junioren B team ; Tessa Hilbrink, Anne Kleinjan, Noëlle Eshuis, Annelot Bolk, Sanne Nijhuis, Ellen Schoemaker, Lauri Lesscher en Alyson Veldkamp behaalden goede resultaten. Deze ploeg had zich geplaatst op 3 toestellen en zij wisten op alle toestellen een prijs binnen te slepen. Zij werden op trampoline en trampoline tafel 3de , en werden Nederlands kampioen op het toestel plank pegasus.

Het junioren A team bestaande uit; Marjet Egberts, Emma Bonke, Daniëlle Hoff, Eline Groen, Lisanne en Danique Smelt, Marlin Krikken en Marell Wilharms. De laatste twee dames waren geblesseerd geraakt waardoor deze groep op het toestel tumbling werd aangevuld met Sanne Nijhuis en op het toestel trampoline met Anne Kleinjan. Deze ploeg liet ook zien dat zij volop wilden strijden voor de medailles. Op alle toestellen hebben zij mee gedaan en ook zij behaalden 5 prijzen. Op minitrampoline tafel werden zij 3de, op de tumblink, plank pegasus en trampoline pegasus werden ze 2de en de Natonale titel behaalden ze op het onderdeel trampoline.

In de middag waren het de Senioren die aan de slag mochten.

Het Senioren B team bestaande uit; Eline Grol, Ingrid Fokke, Lisann Starke, Lotte ter Beek, Rosalie Altena, Kirsten Jansen, Carolien Visser, Lianne Schoenmaker en Esther popma lieten op de toestellen plank pegasus en tumbling wat puntjes liggen doordat niet alles even goed werd uit gevoerd. Ze kwamen daardoor niet in aanmerking voor een medaille. Daarin tegen zagen de sprongen er op trampoline en trampoline pegasus super uit en wisten ze de concurrentie op achterstand te houden. Zij haalden op deze toestellen de Nationale titel.

In de hoogste categorie senioren A kwamen 2 groepen van KEV uit.

Emma van het Spijker, Karlien Torny, Rosalie Altena, Mireïlle van der Leeden, Esther Wetering, Sasha Kuiper, Iris van Huizen (geblesseerd), Myrthe en Naomie Ho Sam Sooi vormden het Senioren A2 team. Zij hadden zich geplaatst op alle 5 toestellen. Op de tumbling hadden ze de kan op een medaille, maar ze maakten hierop te veel fouten waardoor ze eindigde op de 6de plaats. Op het onderdeel trampoline pegasus werden ze ondanks de goede sprongen 4de . De eerste medaille werd gehaald op het onderdeel plank pegasus hierop werfden ze 3de en ze wisten door hun mooie sprongen op de toestellen minitrampoline tafel en trampoline zelfs een 2de plaats te behalen. Dit was een zeer goede prestatie als je kijkt dat de concurrentie ook hun beste sprongen liet zien.

Het Senioren A1 team heeft het wel helemaal goed gedaan. Zij moesten op alle toestellen hun titel verdedigen. Dit bracht natuurlijk ook spanning met zich mee. Ze gingen er dan ook volop voor, het was spannend want de concurrenten hadden vooraf al aangegeven dat zij ook voor de titel gingen en dat ze hard geoefend hadden. Maar wat de concurrentie ook probeerde, tegen de net uitgevoerde sprongen van de dames van KEV. Kristel Slaat, Thirza Prinsen, Anouk Berkhoff, Aronne Julsing, Cheyen van de Weide, Sharice Velthuis, Lorainne Mantiri, Iris te Beek en Ayla Wilbrink konden ze niet op. Ze wisten wederom op alle onderdelen de 1ste plaats binnen te halen en kunnen zich weer een heel jaar lang Nederlands kampioen noemen. Daarnaast kregen ze ook nog een beker omdat ze de hoogste dag score hadden gehaald op het onderdeel tafel.

Als je kijkt dat de selectie springgroepen maar liefst 4 bonzen bekers, 5 zilveren bekers, een beker voor de hoogste dag score en 9 Nationale titels hebben binnen gehaald , dat het ook niet anders kan dat zowel de deelneemsters zelf maar ook de supporters en hun trainsters Yvonne Snijders, Renate Buter en Angelique Smit tevreden terug kunnen kijken op een heel mooi en succesvol seizoen.

C-springgroep

Voor dit NK hebben ook teams van de C-springgroep zich weten te plaatsen op totaal 3 onderdelen. Dit is voor deze meiden al een hele prestatie op zich. Maar nu ze er toch staan willen ze uiteraard zo hoog mogelijk eindigen. Ze hebben hard getraind en dat was te zien. De junioren: Corine Runhart, Iris Stegeman, Cheryl Uitslag, Tess Kleinjan, Jody Goosselink, Emma Fraterman, Jeanine van Egten en Kaylee Klos (Amber Meulenbeld geblesseerd) zetten hun beste beentje voor en kwamen uit op het onderdeel Tafel op B niveau. Het doel was om zoveel mogelijk te blijven staan en dat is gelukt! Hier en daar een technisch foutje, maar zonder vallen. Met een mooie 6e plaats en 20.7 punten mogen ze zeer tevreden zijn.

De senioren waren in de middag aan de beurt. Op de onderdelen Minitramp springtoestel en plank springtoestel is er de laatste weken hard getraind. Dit team bestaat maar liefst uit 12 senioren, Els Nijland, Jacquelien Smit, Leonie Reuvers, Jantine Egberts, Ilse Evers, Anja Veldhuis, Vera Goosselink, AnneMarie Schoemaker, Annelien Hoff, Rowi Bakhuis, Berdien Egberts en Heidi Egas die helaas niet mee kon doen.Op beide onderdelen sprongen ze dezelfde sprongen. Ze hebben uitstekend gesprongen en de uitvoeringscijfers zijn enorm hoog! Helaas is bij beide onderdelen de eis Overslag ½ draai afgekeurd. Waardoor we helaas in de moeilijkheidswaarde niet hoog scoorden. De cijfers lagen dicht bij elkaar en kwamen op een keurige 7e en 8e plaats.

 

fotoseniorenjunioren