Skip to content

KEV in de prijzen op NK groepsspringen C lijn in Landgraaf

nk-c-lijnZaterdag 23 mei werd het Nederlands Kampioenschap groepsspringen C lijn gehouden in Landgraaf. Maar liefst 5 teams kwamen voor KEV uit op dit kampioenschap. De meeste turnsters en turners zijn vrijdags al vertrokken om zo fris te kunnen starten aan de wedstrijden. Het beloofde een spannende dag te worden met een groot deelnemersveld. Wat resulteerde in 3-voudig nationale titel voor de heren junioren, 1 x een derde plaats voor de jeugd meiden en 1x een derde plaats voor het eerste junioren damesteam.

Op vrijdag zijn de meeste deelnemers al afgereisd naar de overnachtingsplek in de buurt van Landgraaf. Na een rustige ochtend konden we vertrekken naar de sporthal waar de het heren junioren team van KEV als eerste mag beginnen. Hidde Meintema, Max Scholten, Wouter Hendriks, Thijmen Schepers, Jelmer Lesscher en Otmar Lesscher vormden samen een team, onder leiding van Ruben Aalderink, en deden mee op de toestellen trampoline, trampoline pegasus en plank pegasus. Ondanks dat er wat foutjes werden gemaakt, hebben de heren zich goed vertegenwoordigd en mooie sprongseries laten zien. Dit leverde uiteindelijk drie keer goud op.

In de ochtend kwam ook de categorie Dames jeugd aan bod. Het jeugdteam, Soraya Schooten, Michelle Tempert, Maud Olthof, Jetske Kobes, Amber Visschedeijk, Lotte van Mispelaar, Femke Abbink, Diede Eshuis, Amber Smit en Jade Beldman, heeft hard getraind en ze mochten beginnen op het onderdeel tumbling. Hier en daar een klein foutje, maar de meiden mogen tevreden zijn. Op de onderdelen pegasus trampoline en trampoline gingen een aantal sprongseries ook erg goed, maar jammer genoeg werden er ook een paar foute sprongen getoond waardoor de cijfers wat lager uitkwamen. We hebben even de koppen bij elkaar gestoken en de meiden gingen met volle energie naar het laatste onderdeel plankoline kast. Daar lieten ze zien wat ze waard waren en dat werd dik verdien beloond met een mooie 3e plaats. In het deelnemersveld van 11 teams zijn ze op het onderdeel minitrampoline 8e geworden, 9e op minitrampoline pegasus en 6e op tumbling.

De dames junioren zijn opgedeeld in 2 teams. In team 1 deden mee: Cheryl Uitslag, Iris Stegeman, Corine Runhart, Tess Kleinjan, Jeanine van Egten, Jody Goosselink. De volgende meiden kwamen op soms in het eerste team uit en soms in het 2e team: Lotte Stegman, Maaike van Mispelaar, Emma Fraterman, Kaylee Klos, Sanne Bosch, Marloes Uitslag, Quirine Mirre Kok. De overige meiden waren in team 2 ingedeeld: Emma van den Bosch, Laura Jansen, Lieke Dasselaar. Helaas misten we Amber Meulenbeld in de teams, ze kon helaas niet meedoen. De tumbling stond als eerste op het programma en dat ging erg netjes. Helaas konden we niet tegen de concurrentie op met de moeilijkheidswaarde, ze eindigden hierop als 7e. Op het onderdeel plank pegasus kwam ook 1 team uit voor KEV in deze categorie. De salto’s waren wat aan de lage kant, maar ondanks dat was de jury erg tevreden en werden 6e in een deelnemersveld van 11 teams.

Op de onderdelen pegasus minitrampoline en trampoline namen beide teams deel. De concurrentie bestond uit maar liefst 13 teams. Het eerst team werd dik verdiend 3e op trampoline nadat ze mooie sprongseries lieten zien. Voor het tweede team was het even puzzelen nadat Marloes was uitgevallen. Maar ook bij dit team zag het er netjes uit. Team 2 werd uiteindelijk 8e.  Op het onderdeel Pegasus minitramp stond het eerste team er ook goed voor, ze werden 4e. Het tweede team kreeg een 10e plaats. Het laatste onderdeel tafel ging niet helemaal als gepland. Er moest veel aangepast worden. Helaas lukte het niet om de eisen goed te springen, maar sommige series gingen erg netjes. De meesten uit dit team sprongen vandaag voor het eerst op dit onderdeel en dat is al een prestatie op zich. Ze kregen een mooie 7e plaats.

Het senioren team hoefde alleen het onderdeel tumbling te springen, omdat ze eerder dit seizoen de andere onderdelen op B niveau hebben geturnd. Met volle moed gingen Els Nijland, Jacquelien Smit, Heidi Egas, Leonie Reuvers, Jantine Egberts, Anja Veldhuis, Vera Goosselink, Annemarie Schoenmaker en Rowi Bakhuis ertegenaan en het zag er allemaal geweldig uit. Helaas was de concurrentie beter in het maken van hele moeilijke sprongseries waardoor een podiumplek net niet haalbaar was. Ze kregen een mooie 4e plaats. De leiding: Robert de Graaf, Monique Wild en Melanie Webbink hebben genoten van dit NK en de resultaten. Zijn wederom heel erg trots en gaan zich weer opmaken voor het volgend seizoen.