Skip to content

KEV Jeugd selectie springploegen beste van Nederland

Zaterdag 15 december kwamen uit heel het de land de beste springploegen naar Elst, waar de Nederlands kampioenschap groepsspringen voor jeugd werd gehouden.

Drie jeugd selectie springgroepen van kev wisten zich al eerder dit jaar op alle vier toestellen te plaatsen op het B en A niveau.

Twee jeugd groepen kwamen uit in de categorie jeugd B.

Ellen Schoemaker, Quirine Mirre Kok, Jorien Smelt, Sanne v.d Kruk, Meike Hamhuis,  Rebecca Hilbrink en Sharon Muller waren het 2de team.

Het 1ste team bestaat uit: Laura v.d Hel, Annelot Bolk, Miriam v. Tebberen, Suzanne Smelt, Sanne Grol en Sanne Nijhuis.

Marjet Egberts, Marlin Krikken, Tessa Hilbrink, Danique Smelt, Anne Kleinjan, Alyson Veldkamp en Loraine Mantiri vormen het jeugd A team dat uitkomt op het allerhoogste niveau.

Nu was het erop of eronder, er werd hard gestreden en de meisjes van kev haalden alles uit de kast.  Zo werd er niet alleen netjes en mooi gesprongen maar ook de waardes van de sprongen waren van hoog niveau.

Voor de vele meegekomen supporters was het al snel duidelijk; het was niet meer de vraag of, maar hoeveel prijzen er mee zouden gaan naar Vriezenveen.

Het was ongelooflijk maar de jeugd meisjes van KEV lieten veel andere ploegen met lege handen naar huis gaan.

Het jeugd b team 2 behaalde de 2de plaats op trampoline pegasus, 3de op tumbling en 3de op het toestel minitrampoline.

Het eerste jeugd B team behaalde de 2de plaats op tumbling en werden drie keer Nederlands kampioen op de onderdelen trampoline springtoestel, minitrampoline en kast plank.

De meisjes van het A team werden 4x Nederlands Kampioen en kregen daarnaast nog eens een grote wisselbeker omdat ze de hoogste score van de dag hadden behaald.   Terug kijkend op deze dag kun je wel stellen dat de jeugd ploegen van kEV een topprestatie hebben geleverd. Terug komen in Vriezenveen  met 11 van de 12 Nederlandse titels, 2x 2de en 1x 3de. Dan kunnen Supporters, leiding Yvonne Snijder, Renate Buter en Angelique Smit alleen maar erg trots zijn op de meisjes en hun behaalde resultaten.

Klik hier voor het verslag van ‘springselectie heeft individuele Nederlandse Kampioen in huis’