Skip to content

KEV neemt vele prijzen mee uit Nieuwleusen

Het juniorenteam van KEV moest er vroeg uit om op tijd klaar te staan voor de wedstrijden.

Met maar liefst 10 junioren gingen we naar deze wedstrijden toe en dat beloofde een ochtend te worden met veel lol en goede inzet. De motivatie was voor aanvang al goed aanwezig.

In dit team deden mee: Anna Heuven, Marell Baan, Dionne Koops, Marit Wilharms, Anouk Dasselaar, Lisanne Braker, Alisia Bergman, Anne Gerrits, Sharon Rekers en Anna Scherphof.

Voor het eerst dit jaar ging het juniorenteam van KEV de uitdaging aan om 3 onderdelen op D-niveau te doen. Eerdere jaren deden zij alles op E en ze waren nu klaar voor een volgende stap.

Het eerste onderdeel was lange mat. Hier kwamen ze uit op E-niveau en ze hebben dit goed gedaan. Met alleen een paar netheids fouten en helaas 1x een herhaling eindigden ze met het cijfer 13.29 op een mooie 5e plaats. Direct de ronde na lange mat moesten de junioren hun wedstrijd turnen op het onderdeel minitrampoline pegasus. We wisten van tevoren dat er een enkele spreidsprong en hurksprong niet goed uitgevoerd zou worden, dus we gingen ons best doen om alles zo mooi mogelijk te turnen. De netheid van de sprongen was prima, helaas kregen we wel meer aftrek voor meerdere hurksprongen  dan verwacht die niet helemaal correct waren. De spanning van de wedstrijden speelden op dit onderdeel ook een grote rol. Al met al kwamen we toch nog op een 9e plaats met het cijfer 11.96. Op het volgende onderdeel minitramp hadden we het volste vertrouwen.

Hierop werden de sprongen keurig uitgevoerd tot aan de salto gehurkt. Hierbij helaas een paar vallen en doordat ze behoorlijk snel achter elkaar aan gingen werd dit een beetje chaotisch. Wel een compliment voor de junioren dat iedereen wel de salto heeft doorgesprongen. Hierop behaalden ze een goede 6e plaats met het cijfer 13.88. voor het eerst dit jaar kwam het onderdeel airtumbling erbij. De junioren vinden dit een geweldig onderdeel en dat was goed te zien. De sprongen werden keurig en beheerst uitgevoerd. Dit resulteerde in het cijfer 13.73 en hiermee werden ze bekroond tot OVERIJSSELS KAMPIOEN! Als laatste mochten de junioren afsluiten met kast plank. Dit onderdeel ging ook goed. We zaten goed in de wedstrijd en hebben keurig gesprongen. Helaas een enkele fout bij de hurksprongen, maar de rest van de sprongen waren goed. Helaas was de concurrentie hierop ook erg goed en zijn we geëindigd op een 8e plaats met het cijfer 12.8. De junioren hebben een prima wedstrijd gedraaid!

In een nieuwe samenstelling van dames en heren heeft het dames senioren D-nivo team, afgelopen zaterdag  goede prestaties neer gezet.

Monique Wild, Ilse Berkhof, Sanne van Burken, Joyce koster, Joge Bramer, Mike scholten, Maarten Schoemaker en Marc van Os hebben tijdens de wedstrijden in wisselende samenstelling op 5 toestellen mee gedaan.

Ze zijn de ochtend begonnen met plank, kast springen. De sprongen verliepen netjes en vlot achter elkaar, ondanks een wat gladde kast. Wat resulteerde in een 2de plaats met 13,54 punten.

Het nieuwe wedstrijdonderdeel airtumbling ging zoals gewenst. De sprongen werden keurig uitgevoerd en met 13,87 punten beloond met een 1ste prijs. En de dames senioren mogen zich OVERIJSSELS KAMPIOEN noemen.

Trampoline, pegasus was een spannende wedstrijd. Niet alle sprongen lukten tijdens het trainen. Maar tijdens de wedstrijden deden de springers wat ze konden en moesten;  alle sprongen werden naar behoren uitgevoerd. Wat een 2de plek met 13,88 punten opleverde.

Helaas ging het met trampolinespringen minder goed. Met enkele vallen en een blessure, eindigden ze als laatste. Tijdens hun laatste onderdeel lange mat, heeft Melanie Webbink meegesprongen ivm de blessure. Na een snelle warming-up en het recht leggen van de matten  kon het laatste onderdeel gesprongen worden. De sprongen verliepen netjes en snel achter elkaar. Met name de synchroonoefening verliep keurig. De jury was tevreden en beloonde hen met 13,73 punten wat resulteeerde in een 2de prijs.

Het was een gezellige sportieve ochtend met goede resultaten. In april, tijdens de district wedstrijden, zullen ze proberen deze prestatie te verbeteren.

Het jeugd D team bestond uit allemaal meisjes uit 2006 en 1 van 2005.

Emily di Gregorio, Wies Quaink, Imry de Jong, Meike Wilharms, Jasmijn Smelt, Roos Prinsen en Madelein Bolk deden in de jeugdklasse mee. Hier mogen meisjes aan meedoen die geboren zijn in 2003-2006. Zij behoorden dus echt tot de jongste deelnemers van deze dag.

Wat lieten ze mooie oefeningen zien op de toestellen mini-kast, plankoline-kast, langemat , minitrampoline en airtumbling. In een vlot tempo sprongen ze de sterren van de hemel. Dit werd beloond met 2x de overijsselse titel op minitrampoline en airtumbling. Op langemat werden ze verdienstelijk 2e en op plankoline kast werden ze 3e. Op het onderdeel mini-kast vielen ze buiten de prijzen. De leiding Laura Veltink en Renate Büter waren erg trots op de jonge meiden.

Ook de jongens van KEV waren aanwezig op de wedstrijden. Dit jaar met een mooie grote groep. Met maar liefst 11 jongens kwamen we uit op 5 verschillende toestellen op D niveau. Daan Scherphof, Mees Meintema, Floris ter Steeg, Ties Höften, Ian Kottink, Mees Bekke, Jelle Folbert, Stef Jaspers Faijer, Twan Broekhuis, Bo Schottert en Milan Seubring lieten hier hun kunsten op zien. Voor veel van deze jongens was het zelfs de eerste wedstrijd ooit!

De jongens hadden een geduchte tegenstander, maar hebben het heel goed gedaan. Op airtumbling wonnen ze met 12,27 punten en lange mat met 13,19 punten. Op de volgende onderdelen werden de jongens tweede: trampoline met 13,60 punten, trampoline kast met 11,33 en plankoline kast met 12,51. Deze jongens hebben laten zien dat ze heel goed kunnen springen op dit niveau en dat ze de volgende wedstrijd nog meer goud willen behalen!

Het was een gezellige, sportieve en prijsrijke dag voor KEV.

foto-2

foto-1