Skip to content

KEV NEEMT WEER OVERIJSSELSE TITELS MEE NAAR HUIS.

Op zaterdag 14 oktober vonden de Overijsselse kampioenschappen voor de senioren A/B/C niveau plaats. Ook mocht de jeugd mee doen aan deze wedstrijden op A en B niveau.

In blok 1 was het de beurt aan de dames jeugd. Er deden twee teams mee, één team op A niveau en één team op B niveau. De teams hadden er veel zin in maar waren ook wat zenuwachtig voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het A team bestaande uit Roos Prinsen, Wies Quaink, Guusje Smelt, Noa Exel, Imri de Jong, Lieke Kerkdijk, Lynn Bijlstra, Meike Wilharms en Jetske Mulder heeft vier keer een eerste plek in ontvangst mogen nemen. Voor veel dames van het B team was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een springwedstrijd. Het B team bestaat uit Marliek Eshuis, Imre Nijland, Nina Schoemaker, Emely di Gregorio, Saar Quaink, Florien Meijer, Tamar van Losser, Amber Boertje en Silke Strijk. Ze hebben erg hun best gedaan maar het was soms moeilijk om de zenuwen de baas te zijn. Het was voor deze dames een hele ervaring om mee te doen, Silke Strijk was helaas geblesseerd waardoor ze niet deel kon nemen aan de wedstrijd.

In blok 1 mocht ook het B senioren team springen. Deze meiden zitten op de C springgroep maar, omdat ze zo goed presteren op 2 onderdelen springen ze een niveau hoger mee. Het team bestaat uit Esther Grobben, Vera en Jody Goosselink, Kaylee Klos, Anja Veldhuis, Anne-marie en Ellen Schoemaker, Rowi Bakhuis en Annelien Hoff. Ze begonnen sterk op het eerste onderdeel mini trampoline pegasus. Technisch sprongen ze erg netjes en er waren geen foutjes te bekennen. Vandaar dat ze een mooie 2de plaats hebben gehaald op dit toestel. Vervolgens sprongen ze mee op het onderdeel minitrampoline. Hier sprongen de meiden nieuwe sprongen, helaas wel met wat foutjes. Maar weer een ervaring rijker. Uiteindelijk wisten ze een mooie 6de plek te behalen op dit toestel.

In blok 2 mochten de dames junioren hun kunsten laten zien. Deze groep bestaat uit 2 teams. Het team dat in de B categorie uit komt bestaat uit. Tara Olthof, Marit Zagers, Merel Smit, Lynn v/d Cozijne, Meike hamhuis, Indy Kosters, Iris Exel, Lotte Smit en Carmen Meulman. De meesten van dit jonge team komt dit jaar voor het eerst uit op B niveau.De dames hebben de afgelopen weken hard getraind voor deze wedstrijden ze hebben daardoor ook allemaal nieuwe dingen kunnen laten zien en het ging ook nog allemaal goed. Door hun harde werken en elkaar aanmoedigen hebben ze dan ook mooi wat prijzen weer mee terug naar huis kunnen nemen: trampoline 2e, pegasus trampoline en tafel trampoline 3e. Op het onderdeel airtrack mochten ze helaas geen prijs mee naar huis nemen maar mogen daar in tegen wel super trots zijn op zich zelf want er werden mooie nieuwe sprongen gesprongen en vorig jaar deden ze op dit niveau helemaal niet mee op dit toestel het is nu nog alleen harde werken aan de netheid en dan komt het vast goed op de voorrondes voor het nk. Op het zelfde moment waren ook de junioren A dames aan de beurt, dit team bestaat uit , Annelot Bolk, Jente ten Donkelaar, Anke Meijers, Madelief Dijkstra , Pien Folbert, Laura v/d Hell, Indy Kosters, Noel Siemerink en de geblesseerde Eline van Losser. A niveau is het hoogst haalbare wat je in Nederland kunt springen. Je moet dus aardig wat in huis hebben om op dit niveau te springen. Deze dames hebben hier dan ook echt laten zien wat een team is, doordat 2 dames niet helemaal fit waren en nog een beetje last hadden van een blessure werd dit goed opgevangen door andere dames van het team en hierdoor hebben ze echt met zijn allen samen zich naar de medailles gesprongen. Trampoline tafel 2e en op de onderdelen trampoline, pegasus trampoline en airtrack Overijssels Kampioen. Op het onderdeel plank deden ze met 1 A team mee, dit hebben we gemixt van alle junioren om zo een sterk team op de wedstrijden te hebben staan. Hierop deden mee, Annelot, Meike, Jente,Carmen, Madelief, Laura, Lotte, Noel, Pien en Lynn. Ze zijn ook op dit onderdeel Overijssels Kampioen.

In blok 3 waren de senioren dames A niveau aan de beurt, in eerste instantie zouden we hier met 2 senioren teams van start gaan. Maar er waren teveel blessures om met 2 stabiele teams te gaan springen. We hebben als leiding dus ook maar besloten om met 1 team mee te doen zodat we op alle onderdelen een stabiel team neer konden zetten. De dames die mee deden zijn, Karlien Torny, Sanne Nijhuis, Danique Smelt, Danielle Hoff, Mandy Bosch, Lianne Schoenmaker, Emma Bonke, Anne Kleinjan, Leonie Marsman, Cheyen v/d Weide en Loraine Mantiri. De geblesseerde dames die helaas niet mee konden doen zijn, Sasha Kuiper, Lisann Starke, Rosanne Dubbink en Ingrid Fokke.

Dit team heeft ook een mooie wedstrijd gedraaid, helaas in het begin wat opstart probleem maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds meer een team. Na het 1e onderdeel trampoline moest danique stoppen met de wedstrijd door een val waarbij ze 2 vingers flink heeft bezeerd . Het was even snel inproviseren om de te springen sprongen door danique op te laten lossen door een ander. De dames lieten zich niet gek maken en mogen zich dan ook 3 keer Overijssels Kampioen noemen op de onderdelen pegasus trampoline, tafel trampoline en airtrack, op plank pegasus en trampoline mogen ze het zilver in ontvangst nemen.

In blok 3 was het ook tijd voor de dames van de C-springgroep. Er deden 2 c-teams mee. Het eerste team bestaat uit Esther Grobben, Vera en Jody Goosselink, Kaylee Klos, Anja Veldhuis, Anne-marie en Ellen Schoemaker, Rowi Bakhuis en Annelien Hoff. Deze meiden wist ook een keurige Overijsselse titel mee te nemen op het onderdeel minitrampoline tafel. Ze sprongen hier foutloos en erg netjes. Het tweede team bestaat uit Lyanne Eshuis, Maaike van Mispelaar, Emma v/d Bosch, Sanne Bosch, Maud Olthof, Lieke Dasselaar, Lotte Stegeman en Michelle Tempert. De meiden begonnen op het onderdeel minitrampoline tafel. De meiden begonnen met een mooie start. Helaas was er een klein foutje, maar toch resulteerde dit nog in een mooie 4de plek. Op trampoline wisten de dames de Overijsselse titel mee naar huis te nemen. Ze sprongen hier technisch erg netjes. Op het onderdeel minitrampoline springtoestel wisten ze een mooie 3de plaats mee te nemen naar huis. Op Airtrack en pegasus plank waren de teams samengesteld. Hier was er een mix van de 2 teams om het team nog sterker te maken op deze moeilijke onderdelen. Op het onderdeel airtrack lieten ze dan ook duidelijk zien dat ze er mochten staan en mochten ze weer de Overijsselse titel mee naar huis nemen. Op plank vielen ze helaas net buiten de prijzen, ze werden hier 4de. Leiding Anouk Berkhoff is erg trots op haar meiden, want zoveel Overijsselse titels zijn er nog nooit behaald. Een mooi resultaat.

Het was voor iedereen een geslaagde dag. Nu is het voor de A en B teams hard trainen voor de plaatsingswedstrijd van het NK. Deze zal plaats vinden op 4 en 11 november.

Het was een lange geslaagde dag. Nu op naar weer hard trainen voor de plaatsingwedstrijden voor het NK op 4 november en 11 november.