Skip to content

KEV presteert goed op 6e divisie wedstrijd

Zaterdag 11 maart hebben enkele dames van KEV meegedaan aan wedstrijden in de 6e divisie te Nieuwleusen. Voor de meeste meiden een spannende dag, omdat dit hun eerste bondwedstrijd was.

In de 1e ronden mochten Vayen van Os, Floor Post, Lotte ter Steeg en Jette Schottert het spits afbijten. De dames waren erg gespannen, maar hadden veel zin in de wedstrijd! Het eerste toestel was de brug. Hier hebben de dames een mooie oefening geturnd, wat werd beloond met mooie cijfers. Het volgende toestel was de balk. Dit blijft een spannend onderdeel, omdat dit toestel maar 10 cm. breed is. De dames hebben hier, ondanks enkele foutjes, mooie oefeningen op geturnd. Jette behaalde op dit onderdeel zelfs de 2e hoogste score van alle deelnemers! Na dit toestel was de spanning bij de meiden weg en mochten ze door naar het onderdeel vloer. Op de lange mat hebben de meiden nette oefeningen geturnd. Het laatste onderdeel was sprong, waar de meiden twee keer een handstandoverslag tot ruglig hebben laten zien. De meiden hebben deze sprongen erg netjes uitgevoerd! Lotte behaalde op dit onderdeel de 4e hoogste score en Floor de 5e hoogste score van alle deelnemers. Na de wedstrijd was het wachten op de prijsuitreiking. Zowel de meiden als de trainsters en de meegereisde supporters waren erg benieuwd naar de uitslag. Tijdens de prijsuitreiking werd bekend dat de beste 12 meiden zich rechtstreeks hadden geplaatst voor de finale op 6 mei. Jette heeft deze wedstrijd een mooie 8e plaats behaald, waarmee zij zich rechtstreeks heeft geplaatst voor de finale! Lotte kwam net 0,175 punten te kort om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale en heeft een nette 13e plaats behaald. Floor eindige op de 17e plaats en Vayen op de 25e plaats. Lotte, Floor en Vayen krijgen op 1 april tijdens de play-off wedstrijd nog een kans om zich te plaatsen voor de finale op 6 mei!

In de 2e ronde waren Lina Siemerink, Juliëtte Bom, Nienke Fokke, Imre Nijland en de jarige Janiek  van Veen aan de beurt. Ook deze meiden waren best zenuwachtig voor deze wedstrijd. Deze meiden mochten beginnen op het onderdeel vloer. Hier hebben de meiden mooie oefeningen laten zien, die beloond zijn met mooie cijfers. Het tweede onderdeel was de sprong, waar de meiden twee keer een handstadoverslag tot ruglig mochten laten zien. Dit onderdeel ging de meiden erg goed af! Imre behaalde op dit onderdeel zelfs de hoogste score van alle deelnemers! Vervolgens mochten de meiden naar de brug. Dit onderdeel vinden de meiden lastig en tijdens de wedstrijd zijn hier en daar ook enkele foutjes gemaakt. Ondanks deze foutjes hebben de meiden nette oefeningen geturnd. Het laatste onderdeel was de balk. Voor dit smalle onderdeel waren de meiden erg zenuwachtig. Dit was echter nergens voor nodig, want de meiden hebben mooie oefeningen, inclusief een koprol op de balk, laten zien. Lina en Juliëtte hebben zelfs een handstand laten zien op de balk! Deze oefeningen zijn dan ook beloond met mooie cijfers. Na dit onderdeel was het wachten op de prijsuitreiking. In deze categorie zouden de beste 16 meiden zich rechtstreeks plaatsen voor de finale. De meiden hebben netjes geturnd, maar jammer genoeg zat een rechtstreekse finaleplaats er niet in. Juliette behaalde een 19e plaats, Janiek de 20e, Lina eindigde op de 21e plaats, Imre behaalde de 26e plek en Nienke eindigde als 27e in dit grote deelnemersveld.

Aan de andere kant van de zaal waren de junioren van KEV begonnen aan hun wedstrijd. Fleur Prinsen, Jade Beldman en Tessa Kemp hadden er zin in. Vloer was hun eerste onderdeel, waarbij ze alle drie een keurige oefening op muziek lieten zien. De oefeningen mogen de dames zelf samenstellen, maar er zijn wel een aantal eisen waaraan hij moet voldoen. Met keurige punten voor vloer, Fleur 11.75, Jade 10.5 en Tessa 10.6 ,gaan we naar sprong. Tessa mocht beginnen met haar overslag over de pegasus met minitrampoline. Ze liet 2 prima overslagen zien aan de jury waar ze een 9.75 voor scoorde. Daarna was Fleur aan de beurt. Zij liet ook 2 nette overslagen zien over de pegasus en deed dit met plank wat samen resulteerde in een hoge score 10.425. Bij het inspringen met plank vond Jade het erg spannend en kwam ze niet fijn terecht. Ze heeft de keuze gemaakt de overslag met minitrampoline te gaan springen. Dit bracht haar toch op een mooie score van 9.85. Op weg naar het onderdeel brug. De meiden zijn er klaar voor. Alle drie turnen ze een prima en nette oefening. Tessa scoorde 11 punten, Jade 10.7 en Fleur een 9.8. En alle drie met het ophurken erop, de een wat netter dan de ander, maar gelukkig geen val. Daardoor liepen de oefeningen lekker vloeiend door. Als laatste toestel was de balk aan de beurt. Het inturnen ging goed. Fleur liet een hele mooie handstand op de balk zien. Helaas verliet ze na de pirouette de balk, maar ging keurig verder. Ze verdiende van de jury een 9.3. Dit bracht haar op een totaal score van 41.175 en een 17e plaats. Jade had wat pech bij de opsprong. Het ophurken ging goed, maar bij het teruggaan naar de balk viel ze achterover. Jade liet zich niet kennen en ging knap verder met haar oefening. 1 keer heeft ze de balk nog verlaten, maar verder netjes geturnd. De jury beloonde haar met een 9.2 en daarmee werd ze 18e met een totaalscore van 40.45. Tessa bleef de hele oefening keurig op de balk. Met een aantal wankelingen een hele mooie score behaald van 10.3. Dit bracht haar na vier onderdelen met 41.65 op een mooie 15e plaats. Helaas gingen de eerste 13 dames rechtstreeks naar de finale. Fleur, Tessa en Jade mogen in de play-off nog proberen een finale plaats te veroveren. Goed gedaan Dames! 

Trainsters Sabrina Slettenhaar, Els Nijland, Kristel Slaat en Monique Slaat zijn erg trots op al deze meiden! Op naar de play-off op 1 april en de finale op 6 mei!

Foto gemaakt door Silvia van Os