Skip to content

KEV presteert goed op 6e divisie

Afgelopen zaterdag 2 maart is het eerste deel van de 6e divisie wedstrijd gehouden in Ens.

Het was een eindje rijden maar dat is zeker niet voor niets geweest.

Er waren vandaag 5 deelneemsters die voor KEV uitkwamen.

 

In de eerste ronde mocht Anna Scherphof in de categorie jeugd niveau 9 haar beste kunsten laten zien. Ze mocht beginnen op het onderdeel vloer waarop ze een mooie oefening turnde op muziek. Dit werd beloond met een prachtige score van 11.4. Op naar het volgende onderdeel sprong. Anna heeft hard geoefend om de overslag over de pegasus met plank zo goed mogelijk erin te krijgen. En dat is haar gelukt. Haar eerste sprong kreeg een goede score van 9.55. Bij de tweede sprong van Anna kwam ze niet goed uit en werd het geen overslag. Deze sprong kreeg geen score. Maar dat maakt gelukkig niet uit, want de beste score telt. Na twee goede prestaties op de twee onderdelen die we gehad hebben moeten de leuke onderdelen voor Anna nog komen. De brug is aan de beurt en Anna heeft er zin in. Met een mooie oefening en een keurige salto uit behaalde ze de hoge score: 11.45. Als laatste was de balk aan de beurt. Anna liet zien dat ze goed op de balk kon turnen. Met een paar wankelingetjes en een prachtige koprol maakte ze een goede oefening waarbij ze de hele tijd op de balk is gebleven. Op dit onderdeel scoorde ze een 10.2 en met een totaalscore van 42.6 werd Anna verdiend 4e in een groot deelnemersveld van 36. Ze mag nog een keer haar kunsten laten zien in de finale.

 

Sanne v.d. Kruk, Lotte Holland en Fleur Hondebrink deden mee in de categorie pupil 1 niveau 11. Zij waren in de tweede ronde aan de beurt. De meiden begonnen op de lange mat, ze hebben alle drie een nette oefeningen laten zien en werden beloond met mooie scores. Sanne behaalde 12,8 punten en Fleur  haalde 13.35 punten. Lotte had op dit onderdeel de hoogste score van de drie zei behaalde een mooie score van 13.4. Vervolgens was het onderdeel sprong aan de beurt. Lotte en Fleur lieten op het hoge vlak een handstand platval zien de meiden wisten goed te spannen. Fleur werd beloond met een 12.55 en Lotte haalde hier een 12.6. Sanne turnde hier een mooie half in en zei kreeg hier een 12.7 voor. Nu was het tijd voor de brug. Sanne behaalde hier een 9.1 doordat een onderdeel van de oefening mis ging de rest van de oefening had ze erg netjes gewerkt.  Fleur en Lotte hadden de brugoefeningen netjes afgewerkt zonder grote fouten, Fleur behaalde hier 12.45 en Lotte behaalde 12.5 punten. Vervolgens was het laatste onderdeel balk aan de beurt. Sanne viel helaas 2 keer van de balk de rest van de oefening zag er netjes uit zij behaalde een 10.7. Bij Lotte en Fleur verliep de balk oefening beter zij wisten beide op de balk te blijven staan en naast wat kleine wankelingen zag de oefening er netjes uit. Fleur werd beloond met een 12.1 en Lotte behaalde een mooie score van 12.7. Na het laatste onderdeel was het wachten op de prijsuitreiking.  Lotte behaalde een totaal score van 51.2 deze score was goed voor de 6e plek. Fleur behaalde een eindscore van 50.45 en dit was goed voor een 11e plek. De eindscore van Sanne was 45.35 hierdoor wist ze een 26e plaatst te behalen. Fleur en Lotte hebben een plek weten te behalen in finale op 9 maart.

 

In de laatste ronde was het de beurt aan Michelle Tempert om de wedstrijd af te sluiten.  In de categorie pupil 2 niveau 10 mocht ze strijden om zo hoog mogelijk te eindigen. Michelle begon op het onderdeel sprong. Ze liet hier een nette half in zien en werd voor deze sprong beloond met een 12.55. Het volgende onderdeel voor Michelle was de brug ze had er veel zin in want deze oefeningen had ze goed onder de knie. De brugoefening werd dan ook erg netjes geturnd er was alleen één klein foutje bij de spreidzolen ondersprong vanaf de lage legger maar toch wist zei hier nog een mooie score van 13.5 te behalen. Vervolgens was de balk aan de beurt. Het overhurken ging helaas niet in 1 keer goed waardoor ze deze over moest doen en bij de koprol rolde ze helaas naast de balk. De rest van de oefening was erg netjes geturnd met hoge sprongen en een mooie zweefstand ze werd dan ook nog een beloond met 11.1. Toen was het tijd geworden voor het laatste onderdeel  de lange mat. Michelle liet hier als één van de weinig een overslag zien met plank de rest van de oefening zag er ook netjes uit en ze behaalde een mooie score van 13.1. Haar eindscore kwam hierdoor  50.1 en hiermee wist ze een mooie 11e plaats te behalen. Helaas gaan alleen de beste tien meiden door naar de finale maar Michelle is nu wel eerste reserve!

 

Op 6 april te Nieuwleusen is de finale van de 6e divisie waar de dames opnieuw hun kunsten mogen laten zien. Hierbij komen ook nog de beste turnsters van de andere 6e divisie wedstrijd van 9 maart. We kunnen allen terugkijken op een sportieve, gezellige en goede wedstrijd!