Skip to content

KEV presteert goed op springwedstrijden D en E lijn

DSC01871Zaterdag 9 november stond KEV met 4 teams aan de start tijdens de springwedstrijden voor de D en E lijn. Deze wedstrijden werden gehouden in Nijverdal.

’s Morgens waren de jongens van KEV aan de beurt. Dit is het tweede seizoen dat ze meedoen. Tigo Kok, Boudewijn Bunt, Ties Höften, Mees Meintema, Daan Scherphof, Jelle Folbert, Floris ter Steeg en Mees Bekke sprongen mee op de toestellen lange mat, plankoline kast, trampoline kast en trampoline vrij. Ze hebben op alle toestellen erg goed gesprongen en het was een topdag waarop de jongens één eerste plaats en drie keer de tweede plaats hebben behaald. Het was een dag om nooit weer te vergeten!

In de middag waren de junioren van KEV aan de beurt op E-niveau. Hieraan deden mee: Anna Heuven, Dionne Koops, Anouk Dasselaar, Sharon Reekers, Anna Scherphof, Anne Gerrits en Alisia Bergman. Ze hebben heel hard voor deze wedstrijd geoefend met veel lol en resultaat! Het eerste onderdeel was minitramp pegasus. Dit ging heel erg goed. De moeilijke spreidsprong over een hindernis werd keurig uitgevoerd en ook de tipsalto’s gingen goed. Dit resulteerde in een 3e plaats met een mooi cijfer van 8.34. Daarmee was het eerste onderdeel met een goed gevoel afgesloten en konden ze met veel motivatie beginnen aan het volgende onderdeel lange mat. Dit is voor de junioren een lastig onderdeel waar in de trainingen veel voor geoefend moest worden om zo min mogelijk fouten te maken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen want de eerste 3 sprongseries gingen boven verwachting keurig. Het synchroon en de handstanden werden prima uitgevoerd. Bij de 4e sprong arabier met een ½ draai werden een aantal foutjes gemaakt, maar daarentegen zijn de laatste 2 sprongen weer goed gegaan. Ze kwamen op een verdiende 4e plaats met het cijfer 7.54.

De dames zitten al goed in de wedstrijd en gaan naar het onderdeel dubbele minitramp. Dit ging met oefenen al erg goed en hebben we veel vertrouwen in. De uitvoering was heel netjes. Er is maar 1 fout gemaakt en daarmee kwamen we aan nog een derde plaats met het mooie cijfer 8.28. Nog 2 onderdelen te gaan waarbij we beginnen met kast plank. Op dit onderdeel moesten de dames goed trainen op een van de sprongen de losop. Bij de eerste sprong was er verwarring en daardoor sprong niet iedereen de sprong goed. Een aantal vergaten daarbij de stap van voor naar achter op de kast. Maar de dames hebben zich zeer goed hervat en vanaf de tweede sprong ging het heel keurig. De training op de losop heeft goed gedaan want in de wedstrijd ging dit beter dan verwacht! Ze kwamen op dit onderdeel op een vierde plek met het cijfer 7.93. Als laatste onderdeel hebben ze de minitramp. De sprongen werden netjes uitgevoerd met maar enkel netheids foutjes. De concurrentie was kennelijk goed op dit onderdeel, waardoor de junioren op een 6e plek eindigden met het mooie cijfer 9.3. Het was een geslaagde en vooral gezellige sportieve dag die we op 2 onderdelen nog een keer over mogen doen. De junioren mogen in de finale van 5 april weer strijden op de onderdelen dubbele minitramp en minitramp pegasus! Veel succes!

In de middag was het ook de beurt aan het seniorenteam. Dit team bestond uit twaalf dames. Van jong tot oud, iedereen had zin om mee te doen. Sanne van Burken, Jiska Groeneweg, Marieke Folbert, Melanie Webbink, Joyce Koster, Monique Wild, Miranda Prinsen, Daniëlle Boontjes, Suzanne Bekke, Wendy Bloemhof, Myrna Berkhof en Marjolein Bolier vertegenwoordigden KEV namens de senioren. Voor sommigen was het een tijd geleden dat ze op de wedstrijdvloer stonden dus de zenuwen waren aanwezig. Tijdens het 1e toestel was hier niets van te merken. Gesterkt door de supporters die waren meegekomen uit Vriezenveen werd op alle 5 toestellen prima gesprongen. Tijdens de prijsuitreiking werden ze blij verrast met een 1e plaats op de onderdelen trampoline, pegasus trampoline en dubbele trampoline. Kast plank werd met een 2e plaats afgesloten en lange mat met een 3e. Ook zij kunnen zich gaan voorbereiden op de districtfinale die op 5 april wordt gehouden in Haaksbergen.

Ook de jongste dametjes waren ’s middags aan de beurt. Dit waren Iris, Marit, Berthe, Donna, Merel, Danielle, Madelein, Lieke en Anke. Ze deden mee met 4 onderdelen en mochten het spits afbijten op lange mat. Hier hebben de dames super gepresteerd en dat werd ook beloond met een mooi 3e plek. Toen gingen we naar trampoline kast. Op een klein foutje na hebben de dametjes het hier ook goed op gedaan en hier kwamen we dan ook op een mooie 7e plek. De plankoline is dit jaar een nieuw onderdeel maar je kon het niet aan de mooie sprongen van de dames zien, hier mochten ze dan ook een mooie 5e de prijs in ontvangst nemen. Het laatste onderdeel was trampoline. De hoogtes waren hier super, stuk voor stuk lieten ze allemaal een mooie salto zien, een mooie 6e plek.

Ook dit jaar waren we weer de jongsten in de D-lijn met ongeveer 20 andere groepen aan tegenstanders. Op naar de districtfinale op 5 april.

Een geslaagde dag voor alle 4 teams van KEV.

Bekijk HIER de foto’s