Skip to content

KEV scoort goed tijdens de plaatsingswedstrijden Heren turnen Oost Nederland

KEV scoort goed tijdens de plaatsingswedstrijden Heren turnen Oost Nederland

Op zaterdag 17 februari moesten 5 jongens van KEV Vriezenveen hun wedstrijd turnen in Oost Nederland en wel in Borne. Hier turnden de beste jongens uit Gelderland en Overijssel in de 4e divisie.  Er wordt geturnd op alle 6 de onderdelen te weten vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok.

In de eerste ronde turnden Teun, Nicolai en Thijmen. Mick is helaas geveld door de ziekte van Pfeiffer en kon zodoende niet meedoen. Deze jongens behoren tot de jongste categorie en komen uit in niveau 20. Ze zijn pas 7 jaar oud en turnen dit jaar hun eerste wedstrijden buiten de vereniging. Ondanks wat foutjes links en rechts en soms wat kleine problemen met de concentratie deden ze het alle drie erg verdienstelijk. Zo wist Thijmen voor het eerst zelf vanuit steun in de hoge ringen naar een vouwhang te gaan, lukte bij Nicolai de borstwaartsom en liet Teun zien dat hij de hele wedstrijd zonder grote fouten de moeilijkste elementen uit de oefenstof beheerste. Het resulteerde in een 11e plaats voor Thijmen, een 9e plaats voor Thijmen en een 2e plaats voor Teun.

Tijdens deze wedstrijd werd bepaald wie zich zou plaatsen voor de duodistrictsfinale op 14 april in Putten. Op deze wedstrijd turnen ook de jongens uit Groningen, Drenthe en Friesland. Teun weet nu al zeker dat hij hiervoor geplaatst is. Voor de andere 2 jongens is dit nog even afwachten. 

In de derde ronde turnden Rick en Sylvan. Zij hadden een zware taak, want in hun categorie deden maar liefst 42 jongens mee. Voor hen stond er plaatsing naar de duodistrictsfinale en plaatsing voor het NK op het spel. Beide jongens waren scherp en turnden goed. Zo wist Sylvan de hoogste dagscore op de rekstok neer te zetten en turde Rick over alle zes de toestellen zeer constant en toonde vooral veel verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden met zijn hoge zwaaien in de lage brug. De wedstrijd resulteerde in een 21e plaats voor Rick en een 2e plaats voor Sylvan. Hierdoor heeft Sylvan zich geplaatst voor de duodistrictfinale in Putten en is dit voor Rick nog even afwachten. Ook heeft Sylvan zich misschien voor het NK geplaatst, maar dit wordt pas later bekend gemaakt.

Al met al een hele geslaagde dag voor de heren van KEV!