Skip to content

KEV SLEEPT 3 PRIJZEN BINNEN OP NK C-LIJN

 

Op zaterdag 10 juni werd het NK groepsspringen voor de C lijn georganiseerd. Op zaterdag 11 februari werd het eerste NK voor de C-lijn al gehouden. Dit tweede NK was erg belangrijk, want dit NK telde dubbel aan punten. De dames hebben gestraald op het NK en hebben mooie resultaten gehaald.

In de ochtend was het de beurt aan de jeugd en de junioren. Het jeugdteam bestond uit Noortje Lemans, Jente Sietsma, Madelein Bolk, Amber Coes, Lieke Grol, Indy Schoemaker en Madeline Pretty.

De meiden begonnen op het toestel plankoline-kast, wat een erg goed begin van de wedstrijd was. Er werd bijna foutloos gesprongen en daardoor werden de meiden op dit toestel beloond met een super 2e plaats.

Met een goed gevoel ging het team door naar minitrampoline, waar ook super netjes gesprongen werd. Ook hier eindigden de meiden op een 2e plaats.

Vervolgens kwam het onderdeel airtrack, dit is een lastig onderdeel voor de meiden en dat was ook te zien tijdens de wedstrijd. Het team is hier op een 9e plaats geëindigd.

Hierna volgde het toestel trampoline-pegasus. De meiden sprongen hier erg netjes maar door een paar kleine foutjes en sterke tegenstanders zijn ze hier 5e geworden.

Het laatste toestel was airtumbling, vergelijkbaar met het lastige onderdeel airtrack. In tegenstelling tot het eerder genoemde toestel ging dit erg netjes en zijn de meiden hier op een mooie 6e plaats geëindigd.

Ook het junioren team was aanwezig in de ochtend. Het junioren team bestaat uit: Michelle Tempert, Emma van den Bosch, Lieke Dasselaar, Maud Olthof, Carmen Meulman, Fleur Prinsen, Tessa Kemp, Jade Beldman, Maartje Roelofs en Florien Bosman.  Deze meiden hebben dit seizoen alles op alles gezet om de sprongen zo netjes en moeilijk mogelijk te maken. De dames deden maar liefst op 6 onderdelen mee. De meiden starten op het onderdeel trampoline tafel, ze hebben hier hard op getraind en dit werd beloond met een mooie 4e plek.
Daarna gingen ze door naar pegasus trampoline, dit toestel ging nog beter en netter dan tafel. Helaas was de jury het hier niet mee eens en waren ze erg streng. Toch zijn de meiden hier keurig 6de geworden. Daarna gingen de meiden naar plank pegasus. Dit was geen groot succes en hier werden aardig wat foutjes gemaakt. Doordat ze het de vorige wedstrijd zo goed hadden gedaan werden ze hier uiteindelijk nog 6de. Dit onderdeel maar snel vergeten en door naar trampoline. De meiden sprongen hier erg netjes en hoog en beter dan in de training dit werd dan ook beloond met een mooie 4de plek.
Het laatste onderdeel van de ochtend was airtrack, hier werden jammer genoeg in de laatste 2 sprongen wat dure foutjes gemaakt en ze werden 8e.
In de middag mochten ze de sprongen nog een keer over doen op de airtumbling, hier waren de laatste 2 sprongen zelfs wat moeilijker dan bij airtrack. De dames hebben de fouten verbeterd en zijn hier keurig 7de geworden. Dit was Carmen Meulman haar laatste wedstrijd binnen de C-lijn. Ze zal bij KEV blijven springen maar dan in de A/B lijn. 

Natuurlijk was het in de middag ook nog de beurt aan de senioren van KEV.

Het team bestond uit: Esther Grobben, Lyanne Eshuis, Maaike van Mispelaar, Lotte Stegeman, Ellen Schoemaker, Sanne Bosch en Ghislaine Geerts. Helaas was Laura Jansen geblesseerd. Zij heeft het vorige NK wel meegedaan, dus nu had het team 1 persoon minder. Een zware klus, want dat betekende voor veel meiden dat ze alle sprongen moesten springen, omdat er maar 1 reserve was. De meiden begonnen sterk op het onderdeel minitrampoline. De sprongen werden hoog en stabiel uitgevoerd. Dit werd dan ook beloond met een mooie 3de plaats van Nederland! Er deden 14 deelnemers mee in dit veld dus een keurige prestatie. Daarna was het onderdeel trampoline Tafel aan de beurt. De meiden lieten hier mooie hoge salto’s zien, helaas zijn ze op de duwfases flink gestraft. Hier zijn de dames uiteindelijk als 6de geëindigd. De dames hebben de wedstrijddag netjes afgesloten op het onderdeel minitrampoline Pegasus. De dames sprongen hier sterk en hebben geen grote fouten gemaakt. Ze zijn op dit onderdeel als 8ste geëindigd. De meiden kunnen terug kijken op een mooie seizoen. Ze hebben goed laten zien dat ze er als team staan! Voor alle springers geldt dat ze dit seizoen super gegroeid zijn en dit kwam er ook uit op het NK. Trainsters Anouk Berkhoff, Eline Grol en Kristen Jansen zijn trots op de dames en kijken uit naar het nieuwe seizoen!