Skip to content

KEV springselectie sluit het seizoen in stijl af.

foto AOp 21 en 22 juni 2014 vormde het prachtige Ahoy-complex in Rotterdam het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen, jazzdans trampolinespringen, ritmische gymnastiek, acrobatische gymnastiek, en streetdance. Naast deze NK’s zijn er wedstrijden om de Ahoy Cup bij het groepsspringen en het dames- & herenturnen.
Meer dan 15.000 bezoekers en 5.500 sporters hebben genoten van het Fantastic Gymnastics.
De selectie springsters jeugd tot en met senior van KEV streden afgelopen weekend om de Ahoy-cup. En zoals ze het afgelopen jaar hadden gepresteerd, zo sloten zij ook het geweldige seizoen in “stijl” af.
Zowel bij het groepsspringen als het individueel springen moest er worden gesprongen op de toestellen pegasus en trampoline.
Deze twee onderdelen werden apart beoordeeld. Deze cijfers werden bij elkaar opgeteld om tot een rangschikking te komen. Dit houd in dat je wel op beide toestellen naar behoren moet springen anders is er geen plaats op het podium. Lorainne Mantiri, Thirza Prinsen, Anouk Berkhof, Iris ter Beek, Sharice Velthuis, Cheyen van de Weide, Ayla Wilbrink en Aronne Jusling vormden het A1 team. Het A2 team bestond uit; Karlien Torny, Sasha Kuiper , Mireille van de Leeden, Lianne Schoemaker, Iris van Huizen, Eline Groen en Danielle Hoff.
De dames senioren A mochten springen in het sportpaleis. Het A1 team werd 1ste en het A2 team werd 3de .
In hal drie werd er gesprongen door de Senioren B, deze groep bestaat uit de volgende deelneemsters; Ingrid Fokke, Esther Wetering, Lisann Starke, Emma van het Spijker, Kirsten Jansen, Lotte ter Beek en Eline Grol. Deze dames moesten strijden in de grootste categorie. Zij moesten strijden tegen maar liefst 16 andere groepen, en dat deden ze. Zij lieten ze allemaal achter zich en mochten de 1ste prijs in ontvangst nemen. De meisjes jeugd B; Lotte Smit, Madelief Dijkstra, Lynn van der Cozijne, Pien Folbert, Sara Frateman, Meike Bom, Indy Smoes. Het afgelopen jaar hebben zij gesprongen op het c niveau, maar om te zien of ze klaar zijn voor volgend jaar hebben ze in Ahoy mee gedaan op het B niveau. Ze hebben niet alleen laten zien dat ze klaar zijn voor een stapje hoger, maar ze wisten zelfs 1ste te worden. Wat een mooi resultaat. Hetzelfde werd het geprobeerd met de meisjes jeugd A, die het afgelopen jaar nog jeugd B waren. Laura van de Hel, Annelot Bolk, Jorien Smelt, maude Lesscher, Sanne van de Kruk, Sharon Muller, Rebecca Hilbrink en Sanne Grol lieten ook zien dat ze op het hoogste niveau er nu al bij hoorden. Zij behaalden ook de 1ste plaats.
Het junioren A team bestaande uit Marjet Egberts, Sanne Nijhuis, Anne Kleinjan, Noelle Eshuis, Danique en Lisanne Smelt werden in hun categorie 2de.
Tijdens deze wedstrijden werd er ook gesprongen op de airtumbling.
Eerst werd er gesprongen met de groep en vervolgens moesten 4 deelnemers daarvan individueel springen. Deze punten werden bij elkaar opgeteld en zo werd de einduitslag bekend. Met drie groepen deden de selectie springsters hier aan mee. De dames senioren A behaalde de 4de plaats, de meisjes jeugd B wisten de 2de plaats binnen te slepen, en de junioren A behaalden hier de 1ste plaats.
Dan waren er ook nog de individuele springwedstrijden waar gestreden werd om bij de besten te zitten. Bij de meisjes jeugd A deden Noelee en Sanne mee, bij de junioren A; Lorainne en bij de senioren; Sharice, Ayla, Sasha, Eline Groen en Aronne. De opzet van het individueel springen was het zelfde als het groeps springen, de twee onderdelen werden bij elkaar opgeteld. In elke categorie wist er iemand van KEV het podium te betreden. Ayla werd 3de bij de senioren, Noelle werd 2de bij de jeugd en Lorainne liet haar concurrenten ver achter haar en werd 1ste.
Zoals al gezegd, ze hebben het wedstrijdseizoen in “stijl” afgemaakt.
Wij Renate Buter, Yvonne Snijder en Angelique Smit willen alle ouders en supporters bedanken voor hun inzet en aanmoedigingen. Dit maakt de sfeer alleen maar beter.

foto B