Skip to content

KEV verdedigt NK titel met succes, Marjet Egberts en Sharice Velthuis Nederlands kampioen

clubteams

NK Clubteams
Afgelopen zaterdag werd er in Middelburg de Nederlandse kampioenschappen clubteams gehouden. Dit is een kampioenschap waar teams moeten laten zien dat ze alle toestellen beheersen. Je kan mee doen op vijf onderdelen te weten; tumbling, trampoline tafel en pagsus, plank pegasus en trampoline springen. Op alle vijf de toestellen wordt er gejureerd door 4 jury leden. Het toestel waarop je de laagste score behaald valt af en dan worden de andere punten bij elkaar opgeteld, dit alles maakt de wedstrijd extra spannend.

Vrijdag vroeg in de middag vertrokken 27 leden van KEV Vriezenveen met drie busjes die ter beschikking werden gesteld door de hoofdsponsor auto bedrijf Schmidt richting Middelburg. Na een reis van zo’n drie en half uur kwamen ze aan in het plaatsje Veere.

Zaterdag ochtend begon de wedstrijd in de ochtend werd er tumbling en plank pegasus gesprongen en in de middag moesten de dames springen op de toestellen trampoline, trampoline tafel en trampoline pegasus. KEV nam met 3 teams deel aan deze wedstrijd, een senioren B team en twee senioren A teams. Wanneer een team van KEV aan het springen was werd het aangemoedigd door de andere teams en de toeschouwers. De sfeer zat goed, nu was het nog van belang dat de deelneemsters onder de druk toch een goede prestatie neer konden zetten. En dat deden de teams.

Het senioren B team bestaande uit Lotte ter Beek, Lianne Schoenmaker, Esther Wetering, Emma van het Spijker, Eline Grol, Carmen den Drijver, Marlin Krikken, Allyson Veldkamp en Carolien Visser wisten op 4 toestellen goede cijfers te behalen. Zij behaalden hierdoor een dik verdiende 2de plaats. Op het onderdeel trampoline wat tevens hun laatste toestel was kwam Carmen tijdens de landing van de streksalto met anderhalve schroef op haar voeten neer, maar door de druk ging haar enkel dubbel. Haar enkel is hierbij gebroken en de enkelbanden zijn afgescheurd. Dit was erg teleurstellend voor haar en alle anderen van KEV.

Senioren A1 Nederlands Kampioen!
Het senioren A 2 team bestaande uit Daniëlle Hoff, Emma Bonke, Anouk Berkhoff, Iris van Huizen, Sasha Kuiper, Rosalie Altena, Mireille van de Leeden, en Ingrid Fokke en het senioren A 1 team bestaande uit; Aronne Julsing, Sharice Velthuis, Cheyen van de Weide, Marjet Egberts, Lorainne Mantiri, Eline Groen, Iris ter Beek en Ayla Wilbrink moesten deze dag strijden op het allerhoogste niveau. Het bleef spannend en tot het einde van de wedstrijd moest alles op alles gezet worden om de NK titel te bemachtigen. De sprongen werden op het laatste moment nog even aangepast om zo de kansen te vergroten. Het is de dames van het A1 team gelukt om 1ste te worden van Nederland. Het A2 team werd uiteindelijk 4de met maar 65 honderdste achterstand op de 3de plaats.

’s Avonds werd er in Veere op alle prestaties van alle deelneemsters nog wat gefeest. Tot laat in de avond/vroeg in de ochtend genoten ze nog na om daarna hun bed in te duiken. De trainsters Renate Buter – Nijen Twilhaar en Angelique Smit – Nijen Twilhaar en de geblesseerde teamgenootjes Thirza Prinsen en Rene Hof hebben genoten van het weekend vol plezier en spanning.

Marjet Egberts en Sharice Velthuis Nederlands kampioen individueel airtumbling springen!
Een airtumbling is een 15 meter lange baan op lucht, waarop een aantal sprongen moet worden gesprongen. Omdat dit kampioenschap gelijktijdig wordt gehouden met de NK clubteams, doen we ook met een select groepje mee aan de Airtumblingwedstrijden. Hierop trainen we niet vaak aangezien er in de IISPA waar we trainen geen Airtumbling ligt. Voor het kampioenschap trainen we meestal 2 x . Dat we vervolgens bij de top van Nederland kunnen meespringen zegt daarom veel over deze groep meiden.

KEV Vriezenveen deed bij het individuele springen mee met 2 jeugdmeisjes ( tot 12 jaar). Sanne Nijhuis en Noëlle Eshuis mochten de eer van KEV verdedigen en deden enorm goede zaken daar op het allerhoogste niveau. Sanne werd 2e van Nederland en Noëlle werd 3e.

In de juniorencategorie tot en met 15 jaar streden Marlin Krikken, Allyson Veldkamp, Emma Bonke en Marjet Egberts om de titel. Marlin viel buiten de top tien, maar Allyson en Emma werden allebei 4e van Nederland. Marjet liet met haar 2 moeilijke sprongen zien dat ze de beste van Nederland was in haar categorie en mocht op het allerhoogste schavot haar medaille in ontvangst nemen.

In de senioren categorie deden Lotte ter Beek, Anouk Berkhoff, Ayla Wilbrink, Eline Groen en Sharice Velthuis mee. Lotte en Eline eindigden in de top 20, maar het voltallige podium was voor de overige springsters van KEV. Anouk Berkhoff kon haar titel van vorig jaar niet prolongeren maar werd toch verdienstelijk 3e. Op de tweede plaats eindigde Ayla Wilbrink en na 2 jaar 2e te zijn geworden op dit onderdeel ging de titel Nederlands kampioen dit jaar naar Sharice Velthuis.

Groepsspringen Airtumbling
Naast het individuele springen deed KEV ook nog mee op het allerhoogste A niveau met een junioren – en een seniorenteam. Het juniorenteam bestond uit: Marlin, Sanne, Noëlle, Emma, Allyson, Lorraine en Marjet Egberts. Zij lieten een sprongserie zien met een hoge moeilijkheidsgraad. De oefening verliep niet geheel vlekkeloos, maar desondanks mochten ze met een mooi eindcijfer de tweede plaats in ontvangst nemen.

Het senioren A team bestond uit: Eline, Emma van het Spijker, Ayla, Sharice, Anouk, Iris en Lotte ter Beek. Ook zij moesten zich meten met de rest van de Nederlandse top. De eerste twee plaatsen waren voor Goes en Apeldoorn die een heel moeilijk programma sprongen. Met een wat mindere moeilijkheidswaarde, maar ontzettende nette uitvoering mocht deze groep de 3e prijs in ontvangst nemen.

Met 6 van de 9 mogelijk te halen prijzen tijdens het individuele springen en 2 prijzen tijdens het groepsspringen, kan de groep meiden van KEV meer dan tevreden terugkijken op een geslaagde wedstrijd.