Skip to content

KEV Vriezenveen heeft de beste springsters van Nederland

13 Nationale titels behaald door Jeugd, Junioren en Senioren!

Op zaterdag 12 december werd in Sporthal het Ravijn in Nijverdal gesprongen om de Nederlandse titels op de 2 allerhoogste niveaus binnen het groepsspringen, te weten A en B. Door voorrondes moest je je hiervoor plaatsen. Het NK werd per toestel gehouden, dus meerdere kansen om een prijs te behalen. KEV deed met 6 teams mee aan deze wedstrijd.

In de ochtend was het de beurt aan de Jeugddames en de junioren.

dames jeugd en junioren NK groepsspringen

Bij de jeugd was KEV op 7 van de 8 onderdelen vertegenwoordigd op A en B niveau. Het jeugd B niveau bestond deze dag uit: Iris Exel, Kirsten Schaap, Marit Zagers, Roos Prinsen, Sara Fraterman, Anke Meijers, Wies Quaink en Jasmijn Smelt.

Zij deden mee op 3 onderdelen. Ze begonnen met trampoline, hierop deed Jasmijn niet mee maar Tara, en hier kon je toch nog ergens wat zenuwen voorbij zien komen. Niet de beste beurt die ze dit jaar hadden laten zien, maar toch bleek het genoeg te zijn voor een 2e plaats. Daarna even de kopjes bij elkaar gestoken en gingen we naar het 2e onderdeel mini-springtoestel. Hierop sprongen ze de sterren van de hemel en werden dan ook terecht Nederlands kampioen. Op het laatste onderdeel plankoline kast trokken ze de lijn verder en ging het wederom goed. Helaas kwamen ze hierop 0.25 tekort om te winnen, maar met wederom een 2e plaats mag deze jonge groep meiden enorm tevreden zijn.

Daniëlle Borger, Pien Folbert, Lynn van der Cozijne, Jorien Smelt, Madelief Dijkstra, Eline van Losser, Tara Olthof vormden het jeugdteam wat meedeed op 3 toestellen op het allerhoogste A niveau. Merel Smit die haar rentree maakte na haar elleboogbreuk, sprong op minitrampoline weer haar 1e 2 beurten en Jasmijn Smelt deden op trampoline mee met dit team. Op dit onderdeel sprongen ze foutloos en genoten ze zelf ook nog eens van de wedstrijd. Op minitrampoline werden ze verdiend Nederlands kampioen. Op het onderdeel mini spring toestel moest dit team genoegen nemen met de 2e plaats en op het onderdeel plankoline-kast werden ze net zoals op trampoline ook Nederlands kampioen. Voor het onderdeel minitrampoline behaalden ze ook nog eens de hoogste dagscore behaald door een jeugdteam, en mochten ze de Geert de Wilde trofee in ontvangst nemen.

Op het onderdeel tumbling mochten ze nog uitkomen op B niveau. Hieraan deden mee: Wies, Tara, Pien, Eline, Jorien , Madelief en Jasmijn. Net zoals bij de voorrondes kon niemand aan dit team tippen en werden ze Nederlands kampioen.

Heel bijzonder dat beide jeugdteams het zo goed hebben gedaan en als je dan bedenkt dat de volgende lichting alweer klaar staat, dan is er nog voldoende mogelijk in de toekomst.

De juniorenploeg moest ook in de ochtend springen. KEV heeft een enorm goede groep junioren die uitkomen op het A niveau.  Ze zijn echt de besten van Nederland. Deze groep meiden bestaat uit Meike Bom, Sanne Grol, Laura van de Hel, Sanne Nijhuis, Maudé Lesscher, Annelot Bolk, Noëlle Eshuis, Marjet Egberts en Danique Smelt.

Met grote voorsprong op de concurrentie behaalde deze groep op alle onderdelen de Nederlandse titel. Een groep die op 1 na ook volgend jaar nog bij elkaar zijn want alleen Marjet en de geblesseerde Anne Kleinjan moeten doorstromen naar de senioren categorie. Aanwas vanaf de jeugd is alweer op komst, dus ook voor volgend seizoen kan deze groep weer knallen.

In de middag was het tijd voor de senioren om te knallen.

deelnemers junioren-senioren NK groepsspringen

Annemarie Schoenmaker, Jodie en Vera Goosselink, Jantine Egberts, Anja Velthuis, Leonie Reuvers, Els Nijland en Annelien Hoff deden namens de C springselectie mee op 2 onderdelen op B niveau, te weten mini-springtoestel en plank-springtoestel. Het deelnemersveld was zeer groot in deze categorie. De meiden lieten nette sprongen zien. Op mini-springtoestel en plank-springtoestel  lieten ze een ontzettend mooi programma zien, maar aangezien de concurrentie groot is en het niveau dicht bij elkaar ligt, vielen ze helaas buiten de prijzen. De meiden kunnen terugkijken op een zeer goed NK waarop ze zeker thuis hoorden.

Melanie Webbink en Robert de Graaf zijn ontzettend trots op deze groep meiden.

Daarnaast deed KEV op het allerhoogste A niveau nog met 2 teams mee. Strijden in dezelfde categorie om dezelfde prijzen dus. 2 weken geleden werden ze nog 2e en 3e overall, dus dat er zaterdag kansen waren op prijzen dat wisten we al, maar het moet toch maar gebeuren.

Het 1e team bestaat uit: Daniëlle Hoff, Eline Grol, Eline Groen, Cheyen van de Weide, Ingrid Fokke, Karlien Torny, Lianne Schoemaker, Mariska Baalhuis en Emma Bonke. Zij begonnen met het toestel tafel springen en sprongen een zeer net uitgevoerde serie. Met een iets minder hoge moeilijkheidsgraad dan het andere team behaalden zij 23.25. Daarna was het de beurt aan het andere team bestaande uit Anouk Berkhoff, Thirza Prinsen, Sasha Kuiper, Sharice Velthuis, Lorraine Mantiri, Mandy Bosch, Aronne Julsing , Lisanne Smelt en Lisann Starke Ook zij lieten zich van hun beste kant zien, maar hadden 2 vallen maar ook 23.25. Voor het eerst in de geschiedenis werden maar liefst beide teams van KEV Nederlands kampioen op het zelfde toestel op het allerhoogste niveau.

Op mini springtoestel ging Lisann Starke weer naar het andere team. Hierop werd team 1 4e van Nederland. Team 2 had wat goed te maken op dit toestel aangezien dit 2 weken daarvoor niet zo goed ging. Zij lieten nu zien dat ze dit toestel wel beheersten en werden dan ook verdiend Nederlands kampioen op dit toestel.

Op tumbling hadden we dit jaar maar 1 team ingeschreven. Lisanne, Eline Groen, Sharice, Anouk, Thirza, Cheyen, Lorraine, Mandy en Aronne sprongen hier netjes hun series uit zonder fouten. Zij werden op dit toestel 2e achter TCT uit Hengelo.

Op het onderdeel plank –pegasus had alleen een team zich weten te plaatsen via de voorrondes.

Dezelfde meiden als die van tumbling traden aan, en sprongen in vlot tempo hun series.

Ook op dit onderdeel mocht KEV Vriezenveen zich te beste noemen van Nederland.

Team 1 mocht aftrappen op minitrampoline en sprongen alle eisen. Door hun ontzettend net uitgevoerde serie zonder fouten behaalden ze een score van 24.35 punten,. Team 1 op trampoline bestond uit Eline Grol, Daniëlle, Ingrid, Cheyen, Karlien, Lisann, Mariska, Emma en Eline Groen.

Daarna was het de beurt aan het 2e team bestaande uit: Lisanne, Lianne, Sasha , Lorraine, Mandy, Aronne, Thirza, Anouk en Sharice

Een serie van 8 sprongen door 6 personen gesprongen, waarbij 30 sprongen dubbel over de kop gaan en dat zonder een enkele val. Voor het eerst foutloos door alle sprongen bezorgde zowel bij trainers, springsters als publiek kippenvel. Wat een ontlading van een geweldig NK.

Team 1 werd verdiend 2e op dit koningsonderdeel en team 2 mag zich terecht Nederlands kampioen noemen.

Wat een dag, wat een sfeer, wat een publiek waaronder ook veel oud springsters die aanwezig waren, wat een teams,wat een prijzen.

Met maar liefst 13 nationale titels en  5 2e plaatsen  en 2 bekers voor de hoogste dagscores kan worden teruggekeken op het tot nu toe succesvolste kampioenschap ooit. Het feest ging tot de late uurtjes door.

De leidsters Angelique Smit, Yvonne Snijders en Renate Büter zijn mega trots op alle behaalde resultaten, de sfeer onderling en de fijne samenwerking met ouders, springsters en elkaar.