Skip to content

KEV Vriezenveen heeft succes op Overijsselse kampioenschappen.

Op zaterdag 21 mei werden de Overijsselse kampioenschappen voor senioren georganiseerd in Rijssen. KEV deed mee op A, B, C, D en E niveau. De dag was een groot succes en er zijn heel wat prijzen mee naar Vriezenveen genomen.

 

D/E niveau
In de ochtend was het de beurt aan de dames van de recreatieve springgroep. Ze sprongen mee op E en D niveau. Het ging hier om Laura Jansen, Anne Gerrits en Sharon Rekers. De dames hebben goed getraind voor deze wedstrijd en dat hebben ze dan ook laten zien. Ze hadden als doel om samen op het podium te komen en dat is zeker gelukt! Op het onderdeel minitrampoline pegasus D-niveau wist Anne Gerrits district kampioen te worden, Laura Jansen eindigde op een 2de plaats en Sharon Rekers op een keurige 3de plek. De dames hebben op de andere onderdelen goed meegedraaid, maar mochten helaas niet in de prijzen vallen. Maar ze mogen zeer tevreden zijn met het resultaat. Trainster Anouk Berkhoff is dan ook super trots op haar meiden.

 

Heren:

Van de KEV heren deden dit jaar Max Scholten en Wouter Hendriks mee. Max sprong in de B- lijn op de toestellen trampoline pegasus en plank pegasus en in de A-lijn trampoline. Hij won daarbij de 1e plaats op trampoline pegasus en de tweede plaats op plank pegasus. Wouter deed mee op de toestellen trampoline en trampoline pegasus. Hij werd eerste op trampoline in de B- lijn. Trainer Ruben Aalderink is blij met de resultaten.

 

Springgroep 25+

Kim Dasselaar en Lisette oude Geerdink zijn beide actief in de springgroep 25+. Na jaren afwezig heb op het wedstrijd toneel (respectievelijk 12 en 6 jaar) hebben de dames tijdens de wedstrijden zeer goede prestaties neer gezet.

Kim deed mee op het C nivo en mocht met een verschil van 0,05 op plek 1, de 2de prijs mee naar huis nemen op het toestel minitrampoline-pegasus.

Lisette deed mee in 2 catogorien, A en B. Op het toestel tumbling (A nivo) werd ze net 4de helaas. Maar op plank-pegasus (B nivo) behaalde ze de 2de prijs.  En ze eindigde op minitrampoline-pegasus (B nivo) boven aan en nam de eerste prijs mee naar huis. Trainer Marc van Os is trots op deze resultaten.

 

C-selectie

De senioren van de C-springgroep waren verdeeld over de ochtend en middagwedstrijd. Per onderdeel kon er een prijs verdiend worden en dus ook apart worden ingeschreven. Daardoor kwamen niet alle senioren op alle onderdelen aan de start. In de ochtend kwamen Els Nijland, Leonie Reuvers, Anja Veldhuis, Vera Goosselink en Annemarie Schoemaker in actie op het B niveau. De dames voerden de sprongen netjes uit met hier en daar een enkel foutje. Op jarenlange ervaring en goede beheersing werd Els Nijland verdiend 2e op minitramp pagasus. Anja Veldhuis mocht de 3e prijs in ontvangst nemen op tumbling. Anderen eindigden helaas net naast het podium. Uitstekend resultaat in deze ochtendronde waar de dames enorm trots op mogen zijn. Leonie en Els kwamen deze dag voor het laatst uit voor de C selectie.

In de middag stonden de C senioren: Tess Kleinjan, Corine Runhart, Ghislaine Geerts, Lyanne Eshuis (+B), Lotte Stegeman, Maaike van Mispelaar op het programma, samen met de B senioren Jody Goosselink en Esther Grobben. Ook zij kwamen op verschillende onderdelen uit. Het zag er ook hier allemaal netjes uit en in de grote deelnemersvelden van ruim 20 kinderen behoorden ze steeds bij de besten. Helaas werden de landingen niet altijd stabiel geland wat resulteerde in wat aftrekken, maar ze hielden nog mooie cijfers over. Lotte Stegeman is Districts Kampioen op minitramp pegasus! Daarnaast wist Lotte nog een 2e plek op tumbling te bemachtigen en een 3e plek op airtumbling. Op ditzelfde onderdeel airtumbling eindigde Lyanne als 2e . Jody werd knap 2e op plank pegasus. Corine sloot de prijzenregen af met een mooie 3e plek op minitramp pegasus. Trainers Robert de Graaf, Anouk Berkhoff en Melanie Webbink zijn ontzettend trots op de mooie resultaten.

 

A/B selectie:

Tijdens de Overijsselse kampioenschappen kwamen in de ochtend en middag  8 senioren  van de springselectie van KEV  uit in de A categorie. Ze lieten de gehele dag  veel dubbele salto’s en tsukahara’s zien op de onderdeel trampoline en pegasus trampoline en pegasus plank. Een genot om deze dames te zien springen.  De sprongen werden goed uitgevoerd, met hier en daar een foutje van een enkeling.   Op de onderdelen tumbling en airtumbling  deden er 5 senioren mee. Salto’s met draaien vlogen je om de oren. Wat was het mooi om te zien. Ook de jury was onder de indruk van de gesprongen series van deze dames.  Dit resulteerde dan ook in vele medailles die aan hun werden toegekend.

Senioren 1 A niveau

Tumbling                    1 Mandy Bosch,  2 Anouk Berkhoff

Trampoline                  1  Sasha Kuipers, 4  Mandy Bosch,10  Anouk Berkhoff, 11 Lisann Starke

Plank/pegasus             1 Mandy Bosch,  2 Sharice Velthuis, 7 Lisann Starke, 9 Anouk Berhoff

Airtumbling                  1  Sharice Velthuis, 2  Mandy Bosch.  3 Anouk Berkhoff

Trampoline/pegasus:    1 Sasha Kuiper  2 Mandy Bosch 3 Anouk Berkhoff  6 Sharice Velthuis

13 Lisann Starke.

Senioren 2  A niveau

Tumbling                    1 Eline Groen,  3 Marjet Egberts

Trampoline                  5 Eline Groen,  6 Marjet Egberts,  6 Eline Grol (B niveau)

plank/pegasus             2 Marjet Egbert,  3 Eline Groen

trampoline/pegasus    2 Eline Groen ,  3 Marjet Egberts

Airtumbling                 1 Eline Groen,  4 Marjet Egberts

 

De leiding Renate, Angelique zijn trots op de meiden en hun behaalde resultaten.  Zo ook  Yvonne Snijders (trainster van de senioren ) was erg trots. Ze kon er niet bij zijn aangezien zij deze week is bevallen van een gezonde dochter Xena .