Skip to content

KEVs geweldige onderlinge wedstrijden

Zaterdag 13 december was het weer tijd voor onze jaarlijkse onderlinge wedstrijden in de sporthal De Stamper. In de ochtend het dames turnen en in de middag het heren turnen en de acro.

Er is de afgelopen maanden veel getraind om de oefeningen op de verschillende onderdelen te kunnen beheersen en de volgorde in het hoofd te krijgen. Ook wordt er al heel wat geturnd in ons nieuwe recreatie pakjes voor de dames. We hopen dan ook de komende jaren de hele vereniging in dit mooie nieuwe pakje te zien.

De meiden van de eerste en tweede ronde mochten op 4 onderdelen een wedstrijdoefening laten zien. Dit zijn de onderdelen brug ongelijk, balk, sprong en vloer.

De organisatie en de leden beginnen enthousiast aan de eerste ronde. Hier deden ook de jongsten van KEV aan mee. Prachtig om te zien hoe de dametjes voor het eerst aan de wedstrijd beginnen.

In de andere baan mochten de pupillen en jeugdleden deelnemen. Met al wat ervaring deden ze hun best de jury te overtuigen van hun kunsten.

Na de prijsuitreiking van de eerste ronde begon de tweede ronde met een nieuwe groep meiden die gaan strijden om de medailles. In deze ronde deden ook de oudste deelneemsters mee met een tas vol ervaring en moeilijke elementen. Het was mooi te zien hoe iedereen met de sport bezig is en enthousiast is de oefening zo goed mogelijk uit te voeren.

Toen was er een pauze en werd de zaal omgebouwd naar een heren afdeling en een acro afdeling.

De heren zijn er druk mee geweest de afgelopen tijd om de oefeningen onder de knie te krijgen.

Ze moeten maar liefst op 6 onderdelen laten zien wat ze waard zijn om dan een zo hoog mogelijke score te behalen. Dit zijn de onderdelen: brug gelijk, rek, sprong, vloer, ringen en voltige. De heren en jongens van KEV hebben laten zien hoe mooi het heren turnen is met de vele krachtelementen.

Vele heren hebben met trots een medaille in ontvangst genomen.

Aan de andere kant van de zaal is ook de ACRO begonnen met de wedstrijden. Met een team van 2 of 3 personen laten ze een choreografische oefening zien op muziek met verschillende elementen die ze met elkaar uitvoeren en individueel. Een oefening mag 2.5 minuten duren. Er werd meegedaan in verschillende leeftijdscategorieën en in 2 niveaus D en E lijn.

Er is hier hard voor geoefend, want samenwerking is bij deze sport erg belangrijk.

Ook treed je als team alleen op voor het publiek en daarvoor moet je goed met zenuwen om kunnen gaan. Iedereen heeft aan het publiek en de jury laten zien wat acro inhoud en hoe mooi het is.

Aan het einde van de dag kon de organisatie en de vereniging weer terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Tot volgend jaar!

Bekijk de foto’s van de onderlinge wedstrijden

Bekijk de uitslagen:

Meisjes ronde 1 2014

Meisjes ronde 2 2014

Jongens ronde 3 2014