Skip to content

Lorraine Mantiri en Ayla Wilbrink Nederlands kampioen individueel springen

NK individueel groepsfoto

Op zaterdag 17 december werd in Hengelo naast het groepsspringen voor de jeugd ook het NK individueel per toestel gehouden op het allerhoogste niveau.

Van KEV deden 16 springsters mee in dit geweld. Het niveau wordt per jaar hoger, en vanuit het hele land meten de besten zich met elkaar op de onderdelen minitrampoline, mini-springtoestel en tumbling springen.

Van de jeugd deed voor KEV mee, Sanne Nijhuis en Noelle Eshuis. Sanne werd maar liefst 2 x 4e op minitrampoline en mini-springtoestel van Nederland en Noëlle werd op het onderdeel minitrampoline maar liefst 3e van Nederland. Hiervoor ontving ze een mooie medaille.

Bij de junioren deden voor KEV mee: Emma Bonke, Lisanne en Danique Smelt, Allyson Veldkamp en Lorraine Mantiri. Helaas was Marjet Egberts geblesseerd en kon daardoor niet meedoen.

Op minitrampoline werd Emma Bonke 5e, Danique Smelt 3e en Lorraine Mantiri Nederlands Kampioen. Op het onderdeel tumbling deden de meiden niet mee, maar op het onderdeel mini-springtoestel deden de zusjes Smelt en Lorraine mee. Danique liet 2 tsukahara’s zien maar viel helaas met de laatste sprong en haar zus Lisanne sprong de tsukahara gehurkt perfect tot stand, maar moest helaas een val in 1 van haar andere sprongen incasseren. Lorraine heeft dit jaar gigantische stappen gemaakt , en liet maar liefst 3 verschillende tsukahara vormen zien tijdens de wedstrijd. Allemaal tot stand. Zij werd wederom terecht Nederlands Kampioen. Zij mag zich de beste van Nederland noemen op 2 onderdelen.

Bij de senioren dames deden Sharice Velthuis, Sasha Kuiper, Eline Groen, Aronne Julsing, Kristel Slaat, Iris ter Beek, Thirza Prinsen en Ayla Wilbrink mee. Het niveau lag ook in deze categorie hoog maar de meiden deden hun uiterste best en lieten mooie sprongen zien. Op mini-springtoestel werd Thirza 4e, en Aronne verdienstelijk 3e. Op het onderdeel minitrampoline werd Aronne 4e en Ayla 3e van Nederland en op het onderdeel tumbling springen werd Eline Groen 4e en Ayla terecht Nederlands kampioen.

Een super resultaat voor de springsters van KEV die zich buiten de podiumplaatsen toch vaak bij de beste 10 springsters per onderdeel mag rekenen.

Vele clubgenoten kwamen de meiden aanmoedigen en dat is toch tekenend voor de sfeer bij KEV. Vriendschap en prestatie gaan vaak het beste samen, en zorgen ervoor dat het algehele niveau van de springers naar boven wordt gehaald. Een vereniging om trots op te zijn zeggen ook de trainsters Angelique Smit, Yvonne Omvlee en Renate Büter.