Skip to content

Michelle en Jasmijn KEV naar Halve Finale NK!

Afgelopen zaterdag, 6 april, werd het ONK gehouden voor acroteams op D en C niveau. De beste teams van Gelderland en Overijssel strijden op deze dag voor een plek naar de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Al een mooie prestatie van alle teams dat ze zich voor het ONK van vandaag hebben weten te plaatsen. De teams van KEV hebben het goed gedaan. Fleur Prinsen met Noa Exel en Thomas Tempert met Floor Post hebben zijn 3egeworden tijdens dit ONK! Michelle Marsmen met Jasmijn Smelt hebben zich geplaatst voor de halve finale op 11 mei in Oss!

Het ONK  werd gehouden in Hellendoorn. In de eerste wedstrijdronde mochten beide duo’s van KEV op het C niveau aantreden. Michelle en Jasmijn doen mee in de senioren. Ze mochten vandaag beginnen met hun balansoefening. Deze beheersen ze erg goed en dat vond de jury ook. Her en der een klein foutje, maar het zag er strak en keurig uit. Ze kregen voor hun balans het zijfer 22.60. Hun tempo oefening was nog niet helemaal weer op het oude niveau. Door ziekte hebben ze veel trainingen gemist en de kracht en stabiliteit was nog niet helemaal terug. Maar de dames zetten alles op alles en gelukkig alle elementen goed gehaald. Af en toe een klein foutje bij de landing, maar keurig afgemaakt. Dit werd beloond met  22,13 punten wat zorgt voor een puntentotaal van 44,63. Hiermee heeft het team de limiet gehaald en mogen ze deelnemen aan de halve finale van het NK!

Het duo Fleur en Noa komen uit in de junioren categorie. In loop van het seizoen word dit duo steeds beter. De elementen zien er steeds beheersder uit en de eisen worden gehaald. Vandaag hebben ze hun beste balansoefening gedraaid van het seizoen! 1 tijdfout voor de handstand, maar een mooi cijfer 22,02 zorgde ervoor dat ze goed op weg waren naar het limiet. Hun tempo oefening is vaak nog spannend. Ze beheersen de elementen prima, maar tijdens de dans alles zo achter elkaar doen vergt nog veel conditie en juiste timing. Vandaag lieten ze zien dat ze alle elementen goed beheersen. Ondanks wat technische aftrekken voor een kleine val  hebben ze de oefening goed afgemaakt. Met het cijfer 21,15 kregen ze een punten totaal van 43,17 en eindigden ze op het podium op de derde plaats. Ze zaten er erg dicht bij, maar helaas net niet geplaatst voor de halve finale. Dit seizoen voor het eerst in dit C niveau uitkomen is al een prachtige prestatie op zich! 

Sanne Bosch, Kaylee Tijhoff en Imri de Jong komen uit in de categorie D senior groepen. De dames hebben helaas wat blessureleed en ziekte gehad, waardoor trainen de laatste week niet mogelijk was, maar gelukkig waren ze weer net op tijd voldoende beter om toch deel te kunnen. Met wat aanpassingen in de dans zorgden ze ervoor dat ze optimaal konden presteren. Ze begonnen erg goed en de salto was mooi hoog en tot stand. Af en toe ging de dans niet geheel tegelijk, maar de amplitude zat er goed in. Alle elementen keurig vastgehouden en een mooi cijfer 22,13 gekregen van de jury. Wel het limiet gehaald en een keurige 17eplaats. Ze staan reserve voor de halve finale.

Thomas & Floor waren ook in de tweede wedstrijdronde aan de beurt. Dit mix team komt uit in de categorie D senioren. Ze hebben ondanks de zenuwen een keurige oefening neergezet, dat werd dan ook beloond met een mooi technisch cijfer van 14,100 punt. Helaas hadden ze aan het einde nog wat tijd over waardoor het artistieke cijfer wat omlaag ging. thomas en floor kwamen uit op een punten totaal van 20,960. Dit was net niet voldoende om door te stromen naar de volgende ronde maar ze hebben wel een mooie oefening weten neer te zetten en een 3e prijs weten te behalen. 

Als laatste van de dag kwam het D duo Kirsten Jansen en Tamar van Losser uit voor KEV. In de trainingen laten ze zien dat ze erg stabiele oefening kunnen draaien. Maarzo’n wedstrijd is toch nog even weer net iets anders. Ze hadden er erg veel zin in en waren er helemaal klaar voor. Er werden wel wat foutjes gemaakt wat zorgde voor wat aftrekken, maar gelukkig wisten ze toch goed te landen en door te gaan. Ze kregen het cijfer 22,24 en moesten afwachten of het voldoende was om door te stromen. Ze eindigden 12een waren er heel dicht bij.. Dit team is sinds september pas bij elkaar en Tamar doet dit jaar zelfs voor het eerst aan acrobatiek. Net niet door maar wel ruim de limiet gehaald waarme ze reserve staan voor de halve finale NK.

Een geweldig seizoen, wat nog niet afgelopen is! Op naar de halve finale. Hun trainsters zijn trots en vinden het geweldig om te zien hoeveel alle teams zich inzetten tijdens de trainingen en wedstrijden.