Skip to content

Nederlandse kampioenen Airtumbling springselectie KEV Vriezenveen

winnaars B niveau (1)23 November werd in Middelburg het NK Airtumbling gehouden. KEV deed hier met 3 teams aan mee. De junioren op het allerhoogste A niveau en de Senioren op B en A niveau.

winnaars-B-niveau-1

Het mooiste gegeven is dat we niet standaard op dit onderdeel trainen aangezien deze niet in de turnhal ligt. We trainen maar 3 keer voor dit onderdeel in gymzaal de Weemelanden. Dat de resultaten dan zo verbluffend goed zijn, is super te noemen. De meiden zijn zo gemotiveerd om goede series neer te zetten dat ze in die 3 trainingen ontzettend hard trainen op moeilijkheid en netheid.

De junioren werden 2e van Nederland op het allerhoogste niveau. De groep bestond uit: Sanne Nijhuis, Eline Grol, Noëlle Eshuis, Anne Kleinjan, Emma Bonke, Lisanne en Danique Smelt, Marjet Egberts en Annelot Bolk. Deze nog jonge ploeg maakte indruk bij de jury en met een score van 30.6 werden zij 2e van Nederland

De senioren B ploeg bestond deze dag uit: Mariska Baalhuis,Lotte ter Beek,Ingrid Fokke,Daniëlle Hoff,Iris van Huizen,Lianne Schoemaker,Karlien Torny en Cheyen van der Weide. In een groot deelnemersveld van maar liefst 14 teams werden ze door zeer nette series uit te voeren Nederlands kampioen en mochten plaatsnemen op het hoogste schavot.

De senioren A ploeg bestond deze dag uit: Iris ter Beek,Anouk Berkhoff,Mandy Bosch,Eline Groen,Aronne Julsing,Lorraine Mantiri, Sharice Velthuis en Ayla Wilbrink. Het niveau in deze categorie ligt enorm hoog en meestal eindigen ze in de middenmoot. Zo niet dit weekend. Zij lieten sprongen zien die qua moeilijkheidswaarde misschien wat lager lag dan sommige concurrenten maar voerden deze super netjes uit. Dit bleek ook wel bij de prijsuitreiking want zij werden gekroond tot Nederlands kampioenen.