Skip to content

Noa Exel door naar landelijke wedstrijd 2e divisie turnen.

Afgelopen zaterdag 21 januari werden de tweede plaatsingswedstrijden 2e divisie gehouden in Doetinchem.

Tamar van Losser en Noa Exel mochten dit keer weer strijden om een plekje in de landelijke halve finale.

De dames begonnen op het onderdeel balk. Noa mocht de spits afbijten bij dit onderdeel en dat heeft ze keurig gedaan. Ze liet een super strakke oefening zien zonder een val. Ze kreeg hiervoor 12.450 punten.Tamar mocht als vierde van het groepje. Ze had van de andere dames al mooie oefeningen gezien maar liet zich niet kennen en liet met vol zelfvertrouwen de oefening zien. Ook zij liet een super strakke oefening zien met helaas 1 val. 11.950 punten kreeg ze op dit onderdeel van de jury.

Het tweede onderdeel was vloer. Op dit onderdeel moesten de dames weer een mooie oefening op muziek turnen. Beide dames deden dit uitstekend en hebben mooie strakke oefeningen laten zien. Tamar kreeg voor dit onderdeel 11.950 punten van de jury en Noa heeft op dit onderdeel de hoogste score van alle 22 dames gehaald namelijk, 13.450 punten.

Het derde onderdeel was sprong. Hier moesten de dames 1 sprong over de pegasus laten zien en 1 sprong op losse plankoline. Het gemiddelde cijfer van deze sprongen word genomen. Tamar had dit keer een gestrekte salto i.p.v een gehurkte salto laten zien. Hier kon ze weer extra punten mee halen. Tamar haalde met 13.450 punten op dit onderdeel het derde-hoogste cijfer van alle dames. Noa liet ook twee mooie sprongen zien, net zoals Tamar een overslag over pegasus en een streksalto op de plankoline. Ze kreeg 13.300 punten van de jury.

Het laatste onderdeel rekstok ging bij beide dames beter als de vorige wedstrijd. Ze hebben hiervoor iets langer en vaker kunnen oefenen. Maar op dit onderdeel moeten de dames nog wel echt hard gaan trainen. Vergeleken met andere verenigingen hebben de dames veel minder punten gekregen van de jury. Noa behaalde 9.450 punten en Tamar 8.650 punten.

Tamar behaalde opnieuw een keurige 16e plaats met een eindscore van 45.975. Tamar is helaas niet door naar de volgende ronde maar ze mag super trots zijn op haar prestatie op dit hoge niveau.

Noa behaalde een mooie 8e plaats en ze is dan ook dik verdiend door naar de landelijke halve finale. Haar eindscore was 48.650.

De trainsters zijn ook super trots op deze twee dames!!!

foto gym
foto gym 2