Skip to content

Noa Exel turnt op NK turnen 3e divisie

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, het bondskampioenschap turnen voor de meiden in de 3edivisie. Aan deze wedstrijd mocht Noa Exel van K.E.V. Vriezenveen deelnemen in de categorie pupil 1 niveau N3. Noa mocht een heel weekend op de turnvloer staan in Waalwijk, want ze had zich zowel geplaatst voor de meerkampfinale als voor twee toestelfinales, vloer en sprong. Dit is al een geweldige prestatie op zich! Gezien het verschil in trainingsuren met de concurrentie is het al super knap dat Noa zich voor dit NK-weekend heeft weten te plaatsen!

Zaterdag om 8:30 uur ging de wedstrijd van start en Noa mocht beginnen op het onderdeel vloer. Noa heeft hier hard voor getraind en dit vindt ze het leukste toestel. De zenuwen waren wel aanwezig en hierdoor maakte ze een paar kleine foutjes. Deze foutjes worden gelijk afgestraft en daardoor vielen de punten een beetje tegen. Noa heeft het toch heel netjes gedaan en we gingen door naar het tweede toestel. Op sprong mocht ze beginnen met 5 minuten in turnen en naar een aantal sprongen was ze er klaar voor. Ze liet twee goede sprongen zien en de punten waren ook goed! Het derde toestel was het onderdeel brug. Hier laat ze een nieuw onderdeel zien waar ze heel hard voor geoefend heeft. Na het in turnen mocht ze van start gaan en Noa heeft nog nooit zo’n mooie oefening geturnd! De punten vielen weer een beetje tegen en dat vonden we allemaal erg jammer, maar we gingen eerst door naar het toestel balk. Ook hier liet ze een mooie oefening zien met wat kleine wankelingen. Deze wankelingen werden gelijk afgestraft en daardoor waren de punten niet heel erg hoog. Wat heeft Noa het knap gedaan en wat zijn wij allemaal trots op haar! Ze stond er maar wel even en ze mag zich de 34e beste turnster van heel Nederland noemen in haar categorie!

Zondag mocht Noa weer op de turnvloer verschijnen om in de toestelfinales op haar twee lievelingstoestellen te laten zien wat ze in huis had. De spanning was aanwezig, maar Noa had er ook heel veel zin in! Ze mocht beginnen bij het toestel vloer. Wat liet ze een mooie oefening zien. Ze straalde en liet super sprongen zien! Ze wist haar score zelfs te verbeteren ten opzichte van haar score in de meerkamp. Noa behaalde een keurige 11eplaats. Door naar de toestelfinale sprong waar Noa een overslag over de pegasus en een streksalto op plankoline aan de jury mocht laten zien. Even inspringen, de laatste tips meenemen en de landing perfectioneren. Wat gingen beide sprongen goed tijdens het in turnen. Helaas ging haar aanloop bij de overslag minder, waardoor ze deze kleiner uitvoerde dan normaal gesproken. De streksalto sprong ze daarentegen super. Ze behaalde hier zelfs een 9 in de uitvoeringsscore! Noa behaalde een super 9eplaats en behoort hiermee tot de top van Nederland in de 3edivisie.

Noa mag heel trots zijn op zichzelf en kan terugkijken op een weekend voor bijzondere turnervaringen! Haar trainsters Rosalie Altena, Ingrid Fokke, Carmen den Drijver, Sharon Drenthen en Kristel Slaat zijn enorm trots en hebben alweer zin om aan de slag te gaan met nieuwe elementen voor volgend turnseizoen!