Skip to content

Noa goed gepresteerd tijdens kwart finale NK 2e divisie.

Zaterdag 11 maart werd de kwart finale van het NK gehouden in Vianen. Noa Exel mocht deze wedstrijd strijden om een plekje in de halve finale van het NK. Maar dat Noa hier in deze kwart finale mocht staan was al een hele knappe prestatie.

Noa begon in ronde 1 op het onderdeel ‘vloer’. Ze begon deze oefening niet helemaal sterk, terwijl dit samen met het onderdeel ‘sprong’ haar beste toestel is. Ze liet hier en daar een paar kleine slordigheids foutjes zien. Maar door haar mooie sprongseries kwam haar eindcijfer weer mooi omhoog. Op dit onderdeel kreeg ze 12.050 punten.

Het volgende onderdeel was Sprong. Hier liet Noa twee hele mooie sprongen zien. De eerste sprong was een handstand-overslag over pegasus en de tweede sprong was een streksalto op plankoline. De tweede sprong was zelfs helemaal tot stilstand. Op dit onderdeel kreeg ze 13.534 punten van de jury.

Het derde onderdeel was de resktok. Hier had Noa de laatste weken extra hard voor geoefend omdat ze bij dit onderdeel altijd lage cijfers kreeg van de jury. Dit keer had ze de oefening een stuk beter gedaan. Haar zwaaien waren hoger en ze liet zelfs een nieuw onderdeel op dit onderdeel zien, namelijk de ‘Kip’. Op dit onderdeel kreeg Noa 11.350 punten.

Het laatste onderdeel was balk. Alle vorige wedstrijden bleef Noa bij alle pasjes en elementen op de balk staan. Geen één val van de balk bij dit wedstrijd seizoen. Dit wou ze graag zo houden. En dat is inderdaad gelukt. Ze liet een hele mooie strakke oefening zien zonder een val. Een oefening om trots op te zijn. 12.833 punten kreeg Noa op dit onderdeel.

Noa eindigde op een keurige 15e plaats, maar er gingen helaas maar 9 meiden door naar de halve finale. Noa mag heel erg trots zijn op haar goede prestatie dit wedstrijd seizoen. Op naar volgend seizoen!