Skip to content

Noël Siemerink naar de ½ finale NK

Zaterdag 11 februari vond de districtsfinale van de derde divisie plaats. Twee turnsters van KEV Vriezenveen gingen de strijd aan om een plek te bemachtigen voor de ½ finale van het NK. Turnsters Eline van Losser en Noël Siemerink kwamen in actie deze wedstrijd in de categorie jeugd 1.

De meiden begonnen vol goede moed op het onderdeel brug. Eline vindt dit altijd een erg spannend toestel en de zenuwen waren dan ook duidelijk aanwezig. Tijdens het inturnen konden de meiden nog even een keer de oefening oefenen. Daarna begon toch echt de wedstrijd. Noël mocht als derde turnster van start gaan. Wat liet ze een mooie oefening zien! Ze turnde een hele strakke oefening. Dit werd ook beloond door de jury met 13,750 punten. Dit was goed voor een derde plek op dit toestel! Eline mocht als zesde turnster van start gaan. Wat deed ze het goed! De zenuwen waren verdwenen en Eline deed er alles aan om een strakke oefening te turnen. Dit werd beloond met 12,200 punten en daar mag ze erg trots op zijn.

Door naar het volgende toestel, de balk. Noël mocht als tweede van start gaan op dit toestel. Ze begon de oefening strak en ze haalde alles uit de kast! Met een grote wiebel lukte het haar toch om de hele oefening te blijven staan. De mooie balkoefening werd beloond met 12,950 punten. Tijdens het inturnen was Eline erg zenuwachtig voor het boogje op de balk. Dit is een langzame loopoverslag achterover. Een erg moeilijk en spannend element. Tijdens de wedstrijd werden de zenuwen haar de baas en daarom heeft ze het element niet kunnen turnen. Eline turnde de oefening verder netjes af en wat zijn wij trots op haar! Haar oefening werd beloond met 10,750 punten.

Door naar het derde toestel, de vloer. Op de vloer turnen de meisjes de oefening op muziek. De oefening moet sierlijk op de muziek geturnd worden. Extra lastig dus! Noël mocht hier als eerste turnster van start gaan. Ze haalde alles uit de kast en ze straalde helemaal. Ze liet een hele mooie oefening zien. De oefening werd beloond met 13,050 punten. Knap gedaan! Eline zette hier alles van het vorige toestel van zich af en begon vol goede moed. Eline is een heel sierlijke turnster en dit is de jury ook opgevallen. Wat turnde ze een mooie oefening! Dit werd beloond met 13,700 punten. Dit was goed genoeg voor een 8e plek op dit toestel. Heel knap gedaan!

Door naar het laatste toestel, sprong. Dit vinden beide dames een leuk toestel en de zenuwen waren daarom ook helemaal weg. Eline mocht beginnen en ze turnde twee hele mooie sprongen. Dit werd beloond met 13,350 punten. Goed gedaan Eline! Als laatste was Noël aan de beurt. Ook Noël liet twee mooie sprongen zien. Dit werd beloond met 11,575 punten. Knap gedaan Noël!

De eerste 12 turnster bemachtigen een plek voor de ½ finale van het NK. Noël eindigde op de 6e plek. Ze heeft dus ruimschoots een ticket behaald voor de ½ finale. Eline eindigde op de 26e plek. Beide meiden hebben het heel erg goed gedaan en ze mogen trots zijn op zichzelf. Wij als trainsters zijn ook erg trots op de dames!