Skip to content

Op naar Ahoy!

Foto krantDe jazzselectie 9 t/m 13 jaar hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Ahoy op zaterdag 21 juni. Zaterdag 29 maart hebben de 12 meiden van de jazzselectie 9  t/m 13 jaar van KEV Vriezenveen meegedaan aan de voorrondes voor het NK jazzdans in Putten. Onder leiding van Edith Reinink-Brunott hebben ze met hun dans, op het nummer Yakalelo van The Nomads, op deze voorronde een goede tweede plek behaald. Met een 7 voor de choreografie en een 8.55 voor de uitvoering van de dans hebben de meiden een totaalscore van 15.55 behaald.

In totaal zijn er door de KNGU vijf voorrondes georganiseerd om te bepalen welke groepen er uiteindelijk mee mogen doen aan het NK Jazzdans in Ahoy tijdens het Fantastic Gymnastics evenement.

Na de vijfde voorronde stonden de meiden op een gedeelde derde plek van in totaal 30 groepen. Met deze score kon het niet anders dan dat ze op 23 april officieel het bericht kregen dat ze mogen meedoen aan het NK Jazzdans in Ahoy.

Vorig jaar hebben de meiden alvast een beetje de sfeer kunnen proeven in Ahoy, ze mochten toen een demonstratie geven van hun dans. Maar dit jaar gaan ze zeker voor een podiumplek! De komende weken wordt er dan ook heel hard getraind en de dansers en hun trainster hebben er heel erg veel zin in.