Skip to content

Plaatsingswedstrijd district finale turnsters K.E.V Vriezenveen

In ronde 1 mochten zowel de pupillen 1 en de meiden van Jeugd 1 de spits afbijten.
de Pupillen:  Laura Slettenhaar, Julia Hoff, Nicole Lemans, Linde Smit en Vera Knol  en de Jeugd meiden: Florien Meijer, Amber Boertje, Merle Staal en Marliek Eshuis mochten hun oefeningen laten zien op de onderdelen Sprong, brug, balk en vloer. Ze hebben goeie oefeningen laten zien maar ook een paar steekjes laten vallen.  In de categorie Pupil 1 gingen maar 4 dames door naar de finale.

Julia werd 7e, Vera 8e, Nicole 12e, Laura 15e en Linde 19e. Helaas niet goed genoeg voor een finale plaats maar ze mogen nog een keer strijden om dat plekje in de play-off wedstrijd.
Ook in de categorie Jeugd 1 mocht een select groepje door naar de finale; 6 turnsters om wel te verstaan..  Marliek mocht een welverdiende bronzen medaille in ontvangst nemen en Merle staal mocht ook naast het podium plaatsnemen omdat zij zich rechtstreeks heeft geplaatst voor de districtfinale! Florien eindigde op een mooie 13de plek en Amber op een 26ste plaats.

In ronde 2 was het de beurt aan de meiden pupil 1. Jitske van de Vegte, Sienna Dubbink en Danique Bramer mochten nu hun oefeningen laten zien. Het ene onderdeel ging beter als het andere onderdeel. Jitske turnde een stabiele goeie wedstrijd. Helaas net niet goed genoeg voor een finale plek. Zij werd 7e. Danique turnde ook een goeie wedstrijd maar miste een aantal punten op haar netheid. Zij werd 10e. Sienna turnde het onderdeel sprong en vloer erg goed, maar liet helaas steekjes vallen op de onderdelen balk en brug. Dit was dan ook terug te zien aan haar punten.  Ze werd 17e. Ook deze dames zijn helaas niet door naar de finale. 

In ronde 3 waren onze instappers aan de beurt: Menoa Zwiers, Josefiene Bom en Naomy Boertje. Het was hun eerste wedstrijd dus het was allemaal wel een beetje spannend. Door de spanning hebben ze wel een paar foutjes gemaakt maar toch hebben ze allemaal stabiele oefeningen laten zien. Brug vonden ze allemaal het leukste toestel en vloer vonden ze het moeilijkste! 

Menoa werd 9e, Naomy 13e en Josefiene 24e. Er gingen er maar 6 door naar de finale helaas…

In ronde 4 mochten het 2tal : Nienke Schipper en Britt Dasselaar in baan 1 hun oefeningen aan de jury laten zien, de twee meiden turnden de oefeningen na behoren, Nienke kwam helaas op elk onderdeel wat punten tekort omdat ze niet overal het maximale turnt, Britt had een paar kleine foutjes en was op het onderdeel balk aardig zenuwachtig waardoor ze een paar wankelingen had en daar ook wat punten liet liggen, Maar desondanks mocht Britt bij de prijsuitreiking naast het podium staan omdat ze 4de is geworden en een plekje in de finale heeft bemachtigd! Nienke eindigde op een 24ste plaats.

In baan 2 waren Sanne Grol en Isa Voerknecht aan de beurt. De dames startten op brug. Ze hebben allebei hier heel hard voor getraind. Ze hebben allebei een hele mooie oefening laten zien, helaas werd de buikdraai van Sanne niet geteld en de eis. Dat kon je ook zien later in de score. Daarna was balk aan de beurt. Ze waren hier wel een beetje zenuwachtig, helaas vielen ze dan allebei een paar keer van de balk af. Op vloer hebben ze allebei wel een hele mooie oefening laten zien met mooie series en draaien  Dit was ook te zien in de punten. Isa heeft voor het eerst arabier streksalto laten zien als serie! Als laatste toestel hadden we sprong, met in turnen ging het heel goed. Sanne heeft een hele mooie sprong laten zien, helaas viel Isa naar voren waardoor ze met haar handen op de grond kwam. Sanne werd 14e en Isa 17e. Helaas zijn ze allebei niet door naar de finale.