Skip to content

Play off 4e divisie turnen K.E.V. Vriezenveen

Afgelopen zaterdag 27 februari werden de play off wedstrijden gehouden voor de 4e divisie turnsters in Nieuwleusen.  Voor KEV kwamen 6 turnsters in actie die via deze wedstrijd nog een kans kregen om zich te plaatsen voor de finale. De turnsters moesten dus alles uit de kast halen!

De dag was verdeeld in 3 wedstrijdrondes. Na een goede warming-up mochten de turnsters zich opstellen en kon de wedstrijd beginnen. Lynn Bijlstra, uitkomend in de categorie instap D1, mocht het spits afbijten in de 1e wedstrijdronde. Ze had 23 tegenstanders vanuit verschillende verenigingen dus ze moest hard aan de bak. Lynn was er helemaal klaar voor! Met behulp van een paar kleine aanwijzingen van de trainsters liet ze op alle toestellen keurige oefeningen zien! Het harde werken werd beloond, want Lynn mocht tijdens de prijsuitreiking heel verdiend de gouden medaille in ontvangt nemen. Met deze mooie 1e plaats heeft zij natuurlijk ook een finaleplek bemachtigd!

In de 2e wedstrijdronde was het de beurt aan Meike Wilharms en Guusje Smelt, beide categorie pupil 1 D1. Ook Sanne Grol, uitkomend in de categorie junior E, mocht in deze wedstrijdronde haar turnkunsten laten zien, maar aan de andere kant van de zaal in baan 2. De dames hebben hard getraind om de oefeningen te perfectioneren. Door hier en daar wat slordigheidsfoutjes, vallen van balk en van Guusje en Sanne een paar foutjes op brug is het deze meiden helaas niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale. Meike behaalde een 13e plaats, Guusje een 26e plaats en Sanne (in baan 2) een 17e plaats. Deze dames zullen zich gaan richten op het volgende wedstrijdseizoen!

In de laatste wedstrijdronde mochten Lisanne Smelt en Rosalie Altena turnen in de categorie senior D. Een hele bijzondere wedstrijd voor Rosalie, want na een lang blessureleed van 2 jaar (waarbij ze nog steeds aan het revalideren is) was dit weer haar eerste turnwedstrijd. Omdat ze nog niet terug is op haar oude kracht- en fitheidsniveau werden de oefeningen wat aangepast. Beide dames waren erg gemotiveerd en hadden er zin in! Waar Rosalie helemaal niet zenuwachtig was, had Lisanne nog wel last van de zenuwen en dat was goed te merken. Ze was niet altijd even zeker van haar zaak, maar gelukkig mochten de turnsters nog een paar minuten inturnen om te wennen aan het toestel. Dit pakte voor Lisanne goed uit en ze kreeg gedurende de wedstrijd steeds meer zelfvertrouwen. De oefeningen van beide dames werden prima gewardeerd door de jury. Rosalie behaalde een mooie 11e plek en Lisanne behaalde een mooie 5e plek. Lisanne heeft daarmee ook een ticket voor de finale binnen weten te slepen!