Skip to content

Senioren KEV 6x op het erepodium

IMAG1202 [1577067]B team districtskampioen minitrampoline

Zaterdag 31 oktober stonden de districts groepsspringwedstrijden voor senioren op het programma. Deze dag stonden alle niveaus aan de start, A,B,C,D en E. Waar het A niveau het hoogste niveau is. KEV nam deze dag deel met een team op B niveau en een team op C niveau, komend uit de C selectie. Het was een geweldige dag, waar de teams samen 6 prijzen in de wacht sleepten en het B team districtskampioen is geworden op het onderdeel minitrampoline.

In Nunspeet gingen de wedstrijden om 10 uur van start. Gelijk in de eerste ronde stond het B team klaar. Els Nijland, Leonie Reuvers, Jantine Egberts, Heidi Egas, Vera Goosselink, Jody Goosselink, AnneMarie Schoemaker en Anja Veldhuis vormden dit team. Annelien Hoff sloot aan bij het onderdeel plank en Corine Runhart op de onderdelen tumbling en airtumbling. Het eerste onderdeel was plank springtoestel. Het ging erg netjes en de sprongen werden keurig uitgevoerd. Bij de laatste sprong was er her en der een foutje, maar uitstekend gedaan. Een 2e plaats was dik verdiend. Het onderdeel tumbling is voor de dames erg zwaar. Afgelopen juni is dit team Nederlands kampioen geworden op C lijn wat resulteerde in een promotie naar B lijn. Om in 2 maand de aansluiting te vinden op B niveau is heel erg pittig. Meer dan hun uiterste best doen konden we ook niet verwachten. Een keurige 3e plek was een mooi resultaat. De onderdelen Tafel minitramp en springtoestel minitramp gingen heel erg netjes. Op de eerste 6 sprongen was niets op aan te merken. De laatste 2 sprongseries waren wat wisselvalliger. Door de constante mooie sprongen werden de dames 2e op het springtoestel en 4e op tafel. Dan was er nog het trampoline vrij. Ook hier gingen de sprongen erg netjes. Alle sprongen werden tot op de voeten uitgevoerd en de 3 schroefseries werden volledig uitgedraaid en goedgekeurd. Dit werd beloond met de hoogste plek op het erepodium, districtskampioen. Het onderdeel airtumbling is niet heel erg vaak op getraind en hier kwamen ze uit op het C niveau. De dames zetten hun beste beentje voor en gingen goed van start. Helaas waren er wat valletjes bij de synchroon sprong  salto-salto. Door de hoge moeilijkheid en goede series zijn ze knap 2e geworden.

In de middag was het aan het C team om prijzen in de wacht te slepen. Maar ook hier was er veel concurrentie van maar liefst 14 teams, dus dat werd een lastige klus voor Rowi Bakhuis, Annelien Hoff, Berdien Egberts, Tess Kleinjan, Corine Runhart en Amber Meulenbeld. Ze moesten het deze dag met zijn 6-en klaren aangezien Sanne Bosch helaas geblesseerd is. Dit werd een behoorlijke test op hun uithoudingsvermogen. Het onderdeel tafel stond als eerste op het programma. De sprongen gingen erg netjes, her en der een klein foutje in de hoogte of netheid, maar iedereen bleef keurig staande. Ze kwamen net 2 tiende tekort om de derde prijs te halen, een 4e plaats is een keurig resultaat. Het onderdeel springtoestel minitramp ging ook erg netjes, alleen werden er hier wel wat meer foutjes gemaakt. een klein valletje en 2 weigeringen zorgden voor de aftrek. Maar door de ervaring konden ze zich flink hervatten en ronden ze de series keurig af. Een 7e plaats in dit grote deelnemersveld is een mooi resultaat. Dan het onderdeel minitrampoline. Gelukkig bleef iedereen staan en werden de hoekhalve draaien goed uitgevoerd en geteld voor moeilijkheid. Ook de schroeven werden mooi uitgevoerd en geland. KEV had een topdag op dit onderdeel want ook dit team mocht op het erepodium plaatsnemen en hebben de 2e plek dik verdiend.

Hun trainers Robert de Graaf, Anouk Berkhoff en Melanie Webbink hebben erg genoten deze dag en zijn ontzettend tevreden en blij met deze kanjers. Het B team staat volgende week in Coevorden om te strijden voor een plek op het NK. Voor het C team zal deze plaatsing in februari zijn en hebben nu nog even de tijd om de sprongen aan te scherpen.