Skip to content

Springers KEV Vriezenveen 12 x Kampioen van de provincies Overijssel-Gelderland

abcPrijzenfestival Jeugd springers van KEV Vriezenveen op wedstrijden van provincies Overijssel en Gelderland.

Op zaterdag 17 Oktober is in Oldemarkt het springseizoen weer begonnen. De jeugd , kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar, mochten het spits afbijten. Van KEV deden in totaal 3 jeugdteams dames mee op A,B en C niveau en 2 teams jeugd heren op E en D niveau. Ze mochten hun kunsten vertonen op de toestellen airtumbling, tumbling, minitrampoline, plankoline kast en minitramp –pegasus.

Een team bestaat uit 6-9 springers en op ieder toestel moeten de sprongen door 6 springers worden uitgevoerd.

abJeugd springselectie A/B    8 x kampioen van Overijssel Gelderland
De springselectie jeugd verscheen met 2 teams aan de start. Voor deze groep meiden is deze wedstrijd een goede voorbereiding op de plaatsingswedstrijd voor het NK, welke over 3 weken gehouden wordt. 2 meisjes konden door vakantie nog niet aanwezig zijn ( Merel Smit/Anke Meyers). Desondanks hebben beide teams zich goed staande weten te houden en super gesprongen met elkaar. Netheid, hoogte  en technisch goed uitgevoerde sprongen vlogen om de oren en het publiek en meegereisde supporters lieten goed van zich horen.  Ook kregen de meiden enorm veel complimenten voor de mooie nieuwe wedstrijdpakjes welke gemaakt zijn door Karin Wetter. Ze knalden er echt uit deze dag, letterlijk en figuurlijk.

Het jeugd A team bestond uit: Jorien Smelt, Madelief Dijkstra, Pien Folbert, Eline van Losser, Sara Fraterman, Tara Olthof, Daniëlle Borger, Jasmijn Smelt  en Kirsten Schaap. Laatste 4 wisselden af en toe hun plek met het andere team. Jeugd B bestaat uit een mix van meisjes geboren in 2006-2007 en zelfs 1 uit 2008. Noa Exel mag landelijk nog niet mee springen omdat ze nog te jong is, maar na overleg met de organisatie kreeg zij toch dispensatie om deze dag alvast een keer kennis te kunnen maken met een groepsspringwedstrijd. Noa sprong deze dag met Wies Quaink, Iris Exel, Marit Zagers, Lieke Grol, Roos Prinsen en per toestel met een aantal uit het andere team.

Jeugd A deed op 3 toestellen A en op tumbling en Airtumbling B niveau. Daar moesten we dus met 2 teams van KEV tegen elkaar strijden. Het andere team deed alle onderdelen op B niveau. Sommigen van deze meiden hebben dit jaar de overstap gemaakt van D niveau naar B niveau en ze deden het meer dan verdienstelijk.  Beide teams werden 4 x 1e en 1 x 3e.

Ook het jeugdteam van de C selectie kwam vandaag uit op de 5 onderdelen. Het team is in zijn samenstelling erg veranderd. 4 meiden hebben afgelopen seizoen al meegedaan, maar voor de andere 5 was het een compleet nieuwe ervaring, dus erg spannend allemaal. Madelein Bolk, Berthe Nijland, Evy Dekker, Florien Bosman, Noortje Lemans, Jente Sietsma, Tess Winkel en Maatje Roelofs hadden er erg veel zin in en gingen goed van start. Helaas kon Myrle Vossebeld vanwege een blessure niet meedoen. Alle onderdelen gingen erg netjes, her en der werden er wel wat netheidsfoutjes gemaakt, maar gelukkig bleef het daar bij. In een deelnemersveld van 10 teams was de concurrentie erg groot. Maar ze hebben laten zien dat ze goed mee kunnen komen. Ze eindigden op een 4e plaats, net buiten het podium, op zelfs 3 onderdelen: Pegasus minitramp, Tumbling en Airtumbling. Op de onderdelen Plankoline kast en Minitramp werden ze 5e. De limieten voor de plaatsing van het NK zijn bijna gehaald. Het onderdeel trampoline voldeed zelfs aan de limiet. Dus dit zijn goede resultaten en ze gaan de komende weken hard trainen om de limieten op de plaatsing in februari te kunnen halen. Hun trainers zijn erg trots op deze meiden.

Dit jaar deden er bij de jongens voor het eerst 2 teams mee. ‘s Ochtends op D niveau één groep en ‘s middags op C niveau ook één groep.

Jongens
De groep die ‘s ochtends aan de beurt is bestaat uit: Mick Vlutters, Boaz van Essen, Stijn Wensink, Bram Bramer en Milan Seubring. Ze deden mee aan de toestellen lange mat, plankoline kast, trampoline kast, trampoline vrij en airtumbling en hebben hier op laten zien wat ze geleerd hebben. De oefeningen zagen er goed uit, al werden er hier en daar wel wat foutjes gemaakt. Helaas vielen deze jongens niet in de prijzen.

‘s Middags was de andere groep aan de beurt. Deze groep bestaat uit: Mees Bekke, Thijs Koenderink, Floris ter Steeg (geblesseerd), Ian Kottink, Bo Schottert, Mees Meintema, Jelle Folbert en Daan Scherphof. Ze deden mee op 5 toestellen en behaalden de volgende prijzen: op tumbling 1e, plankoline kast 2e, trampoline pegasus 1e, trampoline vrij 1e en airtumbling 1e.

Trots en met een goed gevoel kijken we terug op een geslaagde wedstrijddag waarin veel dingen goed gingen, maar waarin we ook een aantal leerpunten meenemen naar de volgende wedstrijd.

2 nieuwe kleding sponsoren:
Sinds deze week zijn er weer 2 nieuwe kledingsponsoren bij , te weten TAZZO.nl en Herwi Kunststof en Metaalbewerking.  We zijn daar als KEV enorm trots op en willen hen bedanken voor de geleverde pakken. We zullen ze met trots dragen.

Mocht u ook nog een bedrijf kennen of iemand weten die nog trainingspakken zou willen sponsoren? We zijn nog op zoek maar 5-6 trainingspakken. Per stuk komen deze op € 65,-. U kunt een email sturen naar gerjan.renate@hetnet.nl